Cezaevlerinde güvercin beslemek yasaklandı!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Hükümlü ve tutukluların cezaevlerinde güvercin beslemesi teftişe takıldı. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın raporunda, “Kurumda avluda çok sayıda güvercin yetiştirildiği, bunlar için barınak yapıldığı, görüntünün bozulduğu, çevrenin kirlendiği izlenmiştir” denilerek yasaklandı.

Müfettişlerin tüm cezaevlerini kapsayan teftiş sonuçlarına ilişkin 168 maddelik “Ceza infaz kurumlarına yönelik öneriler listesi” başlıklı 2011 tarihli rapordaki çarpıcı bazı tespit, öneri ve uyarılar özetle şöyle:

“Oda sistemine geçen cezaevlerinde, bir kafeste, bir çift kanarya, bülbül veya muhabbet kuşu bulundurulabilecek. Oda sistemine geçilmeyen cezaevlerinde kafes ve kuş sayısı idarece belirlenecek. Koğuş veya odada kuş bulundurulabilmesi için birlikte kalan hükümlülerin rızalarının alınmasının zorunlu olduğunun bilinmesi, hükümlü ve tutukluların sağlığını menfi yönde etkileyecek hareketlerden uzak durulması, yönetmelikte sayılan küçük kafes kuşları dışındaki güvercin ve benzeri hayvanların kurum içinde yetiştirilmesine meydan verilmemesi.” olarak kararlaştırıldı.

Aslında bir şekilde motive etmek için terapi için iyi bir yöntem hayvan yetiştirmek yada müsade etmek , Konuyu bu yönleri ile incelemedikleri kesin ,. Bizde malum yasak koymak bazen sorunları çözmek için kullanılan en kolay yöntem ..
Şurada şöyle bir mahsur oluştu ,denildiğinde bizde ilk akla gelen ve en kolay olan yöntem yasaklamak tır .. Oysa çözüm yolu aramak bulmak aslında kural koyucunun asli görevi ..
Yazık ki Ülkemizde İnsanın değeri az ! '',.. Kaldı ki Mahkumun hissiyatına yönelik olumlu bir katkı sağlamak ,( ıslah etmek ) bu işe kafa yormak bizde lüks .. Yazık ki ! ..
Ne diyelim Allah kolaylıklar versin onlarada ..
Klasik olanı söyleyip bizde aradan sıyrılalım madem .. .. Allah kurtarsın .. ::(( selamlarŞEREF

brezilyadami bubadamı ne bir yerde içerisiyle dışar ıarasıdna uyuşturucu ticareti yapılmaya başlanmış güvercinler aracılığı ile bizdede öyle bişiler yapılmıştır belkide xD

Haksız yere yatanlar hariç hepsine idam.. İnsanlar o zaman düzelir belki

Eskiden cezaevlerinden iyi kuşlar çıkardı ama artık güvercin beslemek oralarda amacını aştı ...

Güvercin , Kedi , köpek , Karga vs bu gibi hayvanlar evet suistimal ediliyor olabilir, dışarıdan yasak madde sokmak gibi ..
Buna benzer haberleride duyduk , ilk aklıma gelen mesela ,Güvercinin sırtında ceza evine cep telefonu sokulduğu haberini okumuştum gazetede .. Ama pekçok farklı yöntem üretilerek , yine kurallara karşı reaksiyon geliştiril diğinide biliyoruz , Kötü niyetli olduktan sonra insan her saniye yeni bir hinlik bulabilir ..
Burada konu bunlar değil bence .., O ortamda rahatlamak için meşkuliyet için en zararsız uğraşılardan birsi Hayvan beslemek, onunla meşkul olmak bir çeşit trepi gibi olabilir, belkide çokça insanıda başkaca fenalıklardan alıkoya bilir ...
Kötü örneklere yoğunlaşıp kapıyı sonuna kadar kapatmak kolay olanı , dediğim gibi sistem koyucunun asıl meşkuliyet alanı koyduğu sitemin işlevsel liğini artırmak, uygulamaya yönelik çareler geliştirmektir ..
''Yasakladım gitti'' bir yöntem değil, bunu ifade etmek istedim .. selamlar ŞEREF

ya ne olursa olsun bu cok kötü bi durum inşanların belkide cezaevinde tek mutluluk kaynakları güvercinler bu mutluluk bir kaç kişi istemiyor diye kimsenin elinden alınamaz tek kelime vicdansızlık

şereref arkadaşın dedigine katılıyorum ..2001 yılında eskişehir cezaevinde yaşanan bir olay nedenıyle guvercin beslemek adalet bakanlıgı genelgesıyle yasaklandı..o zamanlar gazetelerede yansımıştı..
cezaevinde kaldıgım zamanlar kendimi mutlu hissettigim ender anlar kuslarımın gokyuzunde oldugu zamanlardı..orada bir güvercinin gökyüzünde dolaşması kuş ucurmanın cok ötesinde bir şey ifade eder..
halledilmesi gereken bir cok problem varken, biletin güvercinlere kesilmesi ,işin kolaycılıgıdır.
güvercin yasaklandı bütün problemler bitti..aferin a.bakanlıgı na..

KUŞÇU ADAM MAPUSHANEDE KUŞ BESLERSE MAPUSDAN DA ÇIKMAK İSTEMEZ.. EKMEK ELDEN SU GÖLDEN, OYALANACAK KUŞLARIDA VAR,YETERLİ..

BENDE BU YAZIYI OKUMUŞTUM GAZETEDE, AKLIMA GELEN TEK ŞEY İNSANLARIN ELİNDEN UMUTLARININ VE HAYATA BAĞLADIĞI BİR DEĞERİN ALINMASI İDİ...
BUNU OLAYI YASAKLAMA NEDENLERİGÜVENLİK GEREKÇESİ DEĞİL SADECE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİDİR...
BENDE BU İNASANLARI HAYATA BAĞLAYACAK TOPLUMA TEKRAR KAZANDIRACAK MEŞGALELERİN OLMASIDIR. KİMİ KUŞ SEVER, KİMİ KÖPEK SEVER, KİMİ ÇİÇEK SEVER...
EN TEHLİKELİSİ HİÇ BİR ŞEY SEVMEYENDİR...

kusbaz123' Alıntı:
brezilyadami bubadamı ne bir yerde içerisiyle dışar ıarasıdna uyuşturucu ticareti yapılmaya başlanmış güvercinler aracılığı ile bizdede öyle bişiler yapılmıştır belkide xD

benimde aklıma direk o geldi !

seckin79' Alıntı:
BENDE BU YAZIYI OKUMUŞTUM GAZETEDE, AKLIMA GELEN TEK ŞEY İNSANLARIN ELİNDEN UMUTLARININ VE HAYATA BAĞLADIĞI BİR DEĞERİN ALINMASI İDİ...
BUNU OLAYI YASAKLAMA NEDENLERİGÜVENLİK GEREKÇESİ DEĞİL SADECE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİDİR...
BENDE BU İNASANLARI HAYATA BAĞLAYACAK TOPLUMA TEKRAR KAZANDIRACAK MEŞGALELERİN OLMASIDIR. KİMİ KUŞ SEVER, KİMİ KÖPEK SEVER, KİMİ ÇİÇEK SEVER...
EN TEHLİKELİSİ HİÇ BİR ŞEY SEVMEYENDİR...

Kafes kuşu tamam da adam AT seviyorsa onunda At bakmasına mı izin versinler,kural kanun var.. öte yandan biri, bu arkadaş güvercin seviyor ve besliyor bende köpek seviyorum köyümden 10 tane kangal getirip beslicem derse ne diceksiniz.. Allah düşürmesin zordur ama Oya iplik iğne boncuk ile uğraşsınlar..Hatta hapishanelerde artık meslek edindirme kurları var.. onlara katılsınlar..

filo isimli arkadaş sacma sapan şeyler yazıyorsun..

tekinn' Alıntı:
filo isimli arkadaş sacma sapan şeyler yazıyorsun..

Bireysel fikrimi söylüyorum saçma sapansa okuma..Yorum yapma..

Amacın dışında şeyler yapdıkları için yasaklamış olabılırler tv lerde ızledık telefon sokmalar kus vasıtasıyla veya diğer maddeleri sokmalarını önlemekk için olabilir.

filo' Alıntı:
KUŞÇU ADAM MAPUSHANEDE KUŞ BESLERSE MAPUSDAN DA ÇIKMAK İSTEMEZ.. EKMEK ELDEN SU GÖLDEN, OYALANACAK KUŞLARIDA VAR,YETERLİ..
bu soyledıklerın cıddıyse ,ozaman bende sana inşallah sende gorursun oraları da cıkmak ıstemezsın dıyeyım..

Nurettin bey ne alakası var Allah aşkına.. Allah düşürmesin dedik, düşürmez de inşallah.. kimseyi düşürmesin.. Belki içeride yakınınız akrabanız arkadaşınız vardır,Kırdıysam kusura bakmayın.. sadece şahsi fikrimi söyledim..

bu ve bu gibi durumlar her insanın basına gelebilecek anlık seyler allah kimseleri oralara düşürmesin buralardan yorumlarda bulunarak orada yasayan kardeslerimizin hallerini anlayabilmek yasamayanlar için kolay degil yüce rabbim de kimseye yasatmasın kuş köpek at her ne ise oradaki kişileri rahatlatabilme streslerini alma pişmanlık duydukları hadiseleri bir nebzede olsa unutturabilme açısından yapılabildigi kadar güzel seyler hatta meslek sahib olabilme imkanları sosyal güvenceleri kendilerini geçındirebilmek için kazanç da saglayabildiklerini duyuyor okuyoruz böylesine kader kurbanları için orada bir anlık sinirle yada mecburiyetle veya orada nasıl düştüklerini biemeyiz kimse orada olmak istemez ama her sey bir anlık daha fazla uzatmayayım kendim olarak bütün kader kurbanlarına saglık sıhhat ve bir an önce hurriyetlerine kavuşmalarını diliyorum her suçun vede kabahatın bir karsılıgı cezası olur ama inanıyorumki suçsuzlarda vardır allah hepsini kurtarsın kimselere göstermesin ŞÜKÜR KARAKOL KAPISI BİLMEM AMA NE ZAMAN POLIS GÖRSEM SUÇLU GİBİ ÜRPERİRİM KOLAY SEY DEGİL ÇOK ZOR ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN

SAYGILAR

Geri