çiçek çıkmış yardım edin!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 763
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

Anonymous

Misafir
arkadaşlar 2 yavrumdan 1 tanesinin ağzında çiçek vardı kulak temizleyicisiyle temizledim..ve bi gözü kapalıydı sanırsam dövmüşler ..elimle açtım açıldı ..çiçeği temizldikten sonra mama takviyesi yaptım folluğa koydum uyuyordu elime aldım şöyle bi baktım bi gözü açıktı ama diğer gözü yine kapalıydı ..açıyor ama cok zorlarsa açıyor...yardım edin çiçek daha çıkarmı?gözünde bi prob. mi var ? :hungur: :hungur: :hungur: :hungur:

Çiçek bulaşıcıdır.Diğerlerinede bulaşacaktır.Büyük ihtimalle tekrar çıkacak , sakın koparma bir daha , eczaneden DERMO TROSİT merhem al çiçeğe güzelce sür , kendiğinden kuruyup dökülecektir. Ayrıca o kopardığın yere kulak pamuğu veya temiz tüy ile baticon sürerek temizleme yapabilirsin.

Daha önceden çiçek hastalığı hakkında açtığım bilgilendirme konusunu da inceleyebilirsin. :evet:

fungal-ve-protozon-hastaliklari/cicek-hastaligi-hakkinda-bilgi-t19469.html
:tamam:

çiçek için en iyi gelen ilaçlar GAMBAMİX TAB ile BELGA MAGİX TAB bu iki ilaçtan birini kullanabilirsin.
yada daha önce internette bulduğum bir yazıda yazan ilaçlarıda kullanabilirsin eczanelerde mevcut fakat dozajını iyi ayarlamalısın üzerinden çok vakit geçtiği için nasıl kullandığımı hatırlamıyorum fakat yazıyı buldum. aşağıya alıntı olarak yapıştırıyorum.

"Pox (Çiçek)
Daha çok genç kuşlarda görülen bir hastalıktır. Kuşun derisinde kahverengimsi renklenmeler oluşur. Nefes alma ve yem yeme sorunları vardır. Hastalığın ilk aşamalarında tüysüz bölgelerde, ayak üzeri, göz çevresi ve gaga başlangıcında siğil benzeri sonradan üzeri kabuk bağlayan yaralar oluşur. İrin üreten bu yaralar 15 gün kadar sonra kendiliğinden kaybolurlar. Aynı anda veya daha sonra kuşun ağızının içinde ve damakta sarı renkli sert irin tabakaları gözlenir. Ağız içindeki bu oluşumlar Trichomonas’a çok benzerdir."

"FLAGYL YA DA NIDAZOL ; 3-5 TL ( MANTAR ,PAMUCUK...TRIKOMANIASIS...AĞIZ İÇİ BEYAZ NOKTALAR)6 GÜN ECZANEDEN"

turkish_00' Alıntı:
Çiçek bulaşıcıdır.Diğerlerinede bulaşacaktır.Büyük ihtimalle tekrar çıkacak , sakın koparma bir daha , eczaneden DERMO TROSİT merhem al çiçeğe güzelce sür , kendiğinden kuruyup dökülecektir. Ayrıca o kopardığın yere kulak pamuğu veya temiz tüy ile baticon sürerek temizleme yapabilirsin.

Daha önceden çiçek hastalığı hakkında açtığım bilgilendirme konusunu da inceleyebilirsin. :evet:

ama çicek kuşun ağzında DERMO TROSİT mi ? süreceğim ağzına

mele121' Alıntı:
turkish_00' Alıntı:

ama çicek kuşun ağzında DERMO TROSİT mi ? süreceğim ağzına

Çiçek ağız içerisinde ise yem yemesi engellenmemesi için , ağız içerisindeki çiçek fazla baskı yapılmadan temizlenir.Temizlenen yere baticon veya tentürdiot sürülür mikropun üremesi nitekim engellenir.Eczaneden CİPRO 250 MG alınır.1 hap ikiye bölünerek sabah akşam kuşa antibiyotik olarak yutturulur.Yani günlük 1 hap verilmiş olur.Zamanla geçecektir. :evet:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri