çiçek hastalı geçiren güvercin severler kuş hastalık sırasında nasıl yem yedirilmeli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lugat16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

lugat16

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Celal Batur
Meslek
bilgisayar meslek yüksek okulu yaşım 18 90 doğuml
İlgi Alanı
Kediler
3.posta yumurtalara geçtim.ilk zamanlarda sorun yoktu ama 2. postalardan 4 tane yavrum öldü sebebi de çiçek.bu hastalık sırasında ebevylerden yem istemiyor karnı aç kalıyo ve kısa sürede ölüyo.şuan 2 tane yavrumda da bu olay olmakta.büyüklerimize sordum kümes havalandırması iyi olmadığı için toz birikintisinden olduğunu söledi.baya büyük kümes inşaatına başladım bu süre zarfında bu yavruları veya olabilcek diğer yavruları nasıl kurtarabilirim.tedavi olarak limon-sarımsak-bide ufak şişede bi sıvı var 5 ytl ye aldım salgıyı kopartıp kanatıp üzerine döküyorum.tedavi yöntemim bunlar.ama aksine ağızında ki salgı artıyo yayılıyo vede yaşaran gözede teramcyn sürüyorum.ona nazaran şişme gerçekleşiyor... bu iyiye mi işaret yoksa iyice kötüleşiyo mu.. yöntemim mi yanlış.lütfen yardım edin öle yavrulardan sonra ciğerim yanıorrr :hungur: :hungur: lütfen iyi bilgilendirme yaparsanız sevinirim :hungur:

yok mu ağlıcam artık ölümlerden dolayı :hungur:

cicekmi yara şeklinde peynirimsi pamuk mu?

EWT AĞIZLARINDA BİR SALGI OLUŞUYO KAPLIYO AĞIZINI VE GÖZLERİNDE SULANMA OLUYO SONRA ŞİŞİYO

selamlar
kuşlarına RONİDAZOL%40 ver kutusu 30 40 lira olması lazım 5 veya 7 gün ilaç tedavisi uygula
sonra temiz suya dön ilk temiz suyuna yarım kapak çamaşır suyu at
saygılar

çamamaşır suyu(hipo) mu içircem bişi olmaz mı..?

ilaç tedevisi bittikten sonra!!!!!!!!!!!!!!!!!!
yarım kapak 5 litre suya birşey olmaz merak etme

lugat16' Alıntı:
EWT AĞIZLARINDA BİR SALGI OLUŞUYO KAPLIYO AĞIZINI VE GÖZLERİNDE SULANMA OLUYO SONRA ŞİŞİYO

CLABEL 500 ANTİBİYOTİK eczanelerden alabilirsin. hapın sekizde birini ver ertesi gün hiç bir şeyi kalmaz ve 8 günü geçmiş kümesteki bütün yavrulara verebilirsin. ertesi gün hiç bir şeyi kalmaz eger benim tahmin ettiğim gibiyse (yani pamuk peynitimsi bir tapakayla salya bundan dolayı göze vuran akmaysa hiç bir şeyi kalmaz) kesinlikle hapın altıda birinden büyük olacak şekilde verme ilaçı ve eğer geçmezde baya azalma olursa bir kez daha ver ama sakın 2 günden fazla üst üste kullanma.

Geri