çiçek hastalığı hakkında yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nskyigit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

nskyigit

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yiğit özaycan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
selamun aleykum ilk öncelikle edirnekapıdan kuş almıştm bango adam bana uygun verdi oksuruyor diye adam dedi bu hastalık diğerlerine gçemez merak etme sonraki hafta 3 tane kuşuma daha bulaştı :S yeni aliteli kuşlarda aldım bulaşmaması için ne yapaiblirim şuan 2 tane guvercinim nefesi zor alıyor:Sne yapmam lazım tekinin eşi yumurtada :S yorumlarınızı acil bekliyorm lutfen konuyu kilitlemeyelim hastalıklı kuşları salsammı

KARDESIM CICIEK HASTALINA 1 ANTIBIYOTIK KULLAN 2 OKSIJEN SUYUYLA TEMIZLE 3 KOLONYALI MENDILLE DEVEMLI SIL BANA DUA ET

merhabalar,arkadaşlar ayıracak yeriniz yoksa neden hasta kuş alıp diğerlerinide hastalandırıyorsunuz.sağlam kuş alacak kadar paranız azsa bekleyin aceleniz ne ölünce dahada para kaybetmiyorsunuz.kuşları al ,yanınada iki arkadaşını al satan adama geri ver yerine sağlıklı kuş al vermezsede...... zabıtaya şikayet et,en azından uğraştır.almadan önce forumdaki online yani bağlanmış üyelere Özel mesaj atın neyapayım diye her yer internetcafe :asla: :slm:

sen hasta kuşu alıp kümesine sokmakla çok büyük hata yapmışsın, çok kıymetli kuşu hafif halsiz diye bedavada verseler almayacaksın, kuşçulukta birinci önemli kuraldır kuş alırken dikkat edilecek hususlar bunları iyi öğrenmek gerek, her yerden özelliklede pazarlardan,mezatlardan kuş almak çok risklidir. belli ki kuşların üst solunum yolları hasta, ama çicekten bahsetmişsin çiçekse sorun GAMBAMİX hapı verecen iki kez, ama nefes alıp vremekse sorun hepsine bir antibiyotik tedavisi uygulanan gerekir, sularına ORNİMİX vb solunum yolu enfeksiyonları için olanlardan kullanacan,buda sana ders olsun kesinlikle kümesine dışarıdan birazçık şüphelendiğin kuşu dahi sokma, yoksa tüm kuş besleme şevkin kırılır hastalıklarla uğraşmaktan... bol ve sağlıklı kuşlar dilerim....

Beyler tek yapcanız şy kuşunuza 1 ay boyunca limon sıkın ağzına kapatın bndede vardı bitane basık tepe miro ağzında kocaman çicek bu limon tedavisini uyguladım kuş lımdı maşşalıhı Vr saygıılar :heyo: :heyo:

merhaba arkadaşlar çiçek hastalıgına sizlerle yardımcı olmak istiyorum permesol diye bir ilaç var bu ilaç haptır bir hapı suda eriterek yanlız çok koyu olacak ve bu sıvıyı çiçek olan yerlere sabah akşam bir pamukla sürülecek ve bu kesin tedavi ediyor kırklareliden cüneyt varışlı selamlar

teşekkurler yardımlarınız için konu halledilmişitr kili+çöp

s.a kardeşim eger hastalık çok ilerlememişse kuşunların agız kısmını kanat tuyu ile yaraları patlatarak temizle ve 3.4 gün gambamıx kullan hergün bir adet inş düzelecekler eger bogaz larına inmişsekanat tuyunu tuylu kısmını bogazlarına aşşagı dogru sokarak temizle o kuşlarıda ayır

Geri