çiçek hastalığı sanırım ne yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fickler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

fickler

Üye
turkguvercinler.com
Ad Soyad
alper aydın
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaşlar bilindiği üzere ben dönek ve baska besliyorum döneklerin hepsinde adını unuttum tarif edeyim ( kuşun her yerinde siğil gibi kabarcıklar cıktı ağız kenarları göz kenarları hatta kanat tutum uclkarında bile var) galiba çiçek oluyıordu bu benm kümese 3 sene öncede olmuştu cok yavru verdim siz ne ilaç kullanıyorunuz

Re: bi yardımcı olursanız sevinirim

tetra kullanabilirsin. tetra 250 lik. 4 lt lik bi suluğa bir tableti boşaltım verebilirsin.

feyzikaya' Alıntı:
tetra kullanabilirsin. tetra 250 lik. 4 lt lik bi suluğa bir tableti boşaltım verebilirsin.
dediğiniz ilaç
ektekinden mi?

Ekli dosyalar

• pimg_Tetra.webp
    pimg_Tetra.webp
    6.5 KB · Görüntüleme: 3,897

sanırım bu olması gerek benim abimde bundan kullanıyor. Ayrıca hayvanda bir durgunluk yem yememe düşünce halinde olmaları gibi durumlarda da veriyor sanıyorum işe yarıyor ancak geçen kuşun bitanesi topallamaya başladı bu ilaçtan kaynaklandıgını söylemişti bende sizinle paylaşmak istedim..

geçmiş olsun kardeşim,yaşadıklarımı ve ustaların anlattıklarını paylaşacağım.bu hastalığın adı POX (frengi-çiçek) genelde tüy olmayan yerlerde göz ve gaga kenarları,bacakların tüysüz olan arka kısımları,yavru kuşlarda kıçının kenarlarında oluyor,tedavi edilmeyip ilerlerse ağız içinde de görülmeye başlıyor ki buna da iç ÇİÇEK(pamukçuk) diyoruz.TEDAVİ:Göztaşı bulup,toz halinde olanı 3 gün boyunca 2 lt. suya bir yeşil mercimek tanesi kadar karıştıracaksın( 3 gün yapıp 1 gün vitaminli su sonra bir gün temiz su,15-20 gün bu şekilde devam) aynı zamanda taş halinde olanı da bulup taşı 2-3 dk.suda yumuşatıp gördüğün bütün yaralara süreceksin kanatmadan taşın mavi rengi yaranın üzerinde çıkacak şekilde( sabah-akşam) yaralar tamamen kuruyana kadar.Göztaşı güçlü bir zehirdir ölçüyü kaçırmayalım. :heyo:

türker saygılı' Alıntı:
geçmiş olsun kardeşim,yaşadıklarımı ve ustaların anlattıklarını paylaşacağım.bu hastalığın adı POX (frengi-çiçek) genelde tüy olmayan yerlerde göz ve gaga kenarları,bacakların tüysüz olan arka kısımları,yavru kuşlarda kıçının kenarlarında oluyor,tedavi edilmeyip ilerlerse ağız içinde de görülmeye başlıyor ki buna da iç ÇİÇEK(pamukçuk) diyoruz.TEDAVİ:Göztaşı bulup,toz halinde olanı 3 gün boyunca 2 lt. suya bir yeşil mercimek tanesi kadar karıştıracaksın( 3 gün yapıp 1 gün vitaminli su sonra bir gün temiz su,15-20 gün bu şekilde devam) aynı zamanda taş halinde olanı da bulup taşı 2-3 dk.suda yumuşatıp gördüğün bütün yaralara süreceksin kanatmadan taşın mavi rengi yaranın üzerinde çıkacak şekilde( sabah-akşam) yaralar tamamen kuruyana kadar.Göztaşı güçlü bir zehirdir ölçüyü kaçırmayalım. :heyo:
bilgiler için sağolun bu göztaşını ne gibi yerlerden temin edebiliriz?

selam arkadaşlar
çiçek hastalığının bi ilacı yok bu hastalık vitaminsizlikten oluyor kuşlarda B vitamini eksikliği bu hastalık kendiliğinden geçen bi hastalık bu sene trakya nın neredeyse hepsi bu hastalıktan nasibini aldı bazıları yaraları kopartıp ayakkabı boyası sürdü falan filan ama kendiliğinden geçen bi hastalık yavruları öldürebilir ama yetişkin kuşlara pek birşey yapmıyor
saygılar

çiçek hastılğının kesin ve tek çözümü GAMBAMİX haptır, diğerleri geçici, hapı bir kez veriyosunuz ertesi gün hiçbirşey kalmıyor.

ben samet garip m.kemalpaşa lıyım evet çiçek çok kötü bir hastalık geçtiğimiz yaz bu hastalık sebebiyle 12 tane yavrumu kayebettim ama en sonunda öğrendim arkadaşın birisi çok ii yazmış sağ olsun en etkili yol göz taşı şöylede uygulayabilirsin göz taşını bi kapta eritip çiçek yaralarının üzerine kulak pamuğuyla bastırabilirsin yaranın kabuğunu biraz kaldır veya kopart ondan sonra uygula çok etkili geçmiş olsun.

selam değerli dostum..size önereceğim ilaç eğer kuş gerçekten çiçek ise kullanın ..günde bir adet hap vereceksiniz 3 gün boyunca devam edeceksiniz..geçmiş olsun..

Geri