Çiçek Hastalığı ve Tedavisi Hakkında Yardım!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Demonturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

Demonturk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Günay
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
bugün farkettim ki tek bir kuşumda halsizlik belirtisi sezdim kuşkulanıp ağız içine baktım ve çiçek hastalıgı baş göstermeye başlamış dernekten aldıgım Gambamiks çiçek hapı ve çiçek tozu 5 litre suya 2 günden beri uyguluyorum sizce ek olarak bir işlem daha yapmalımıyım . Şimdiden Teşekkür Eder. İyi forumlar dilerim.

benim kuşlarımdada var ben insanlarda kullanılan siğil ilacı kullanıyorum.çiçeğin üzerine sabah akşam olmak üzere günde iki kez 3 ila 4 gün sonra çiçek kuruyup düşüyor.düşmezse kabuk hale gelen yarayı kaldır altına bir gün daha sür.geçtiğini göreceksin.ilaç 5 tl eczn.lerde :tamam:

GençKuşcu' Alıntı:
bugün farkettim ki tek bir kuşumda halsizlik belirtisi sezdim kuşkulanıp ağız içine baktım ve çiçek hastalıgı baş göstermeye başlamış dernekten aldıgım Gambamiks çiçek hapı ve çiçek tozu 5 litre suya 2 günden beri uyguluyorum sizce ek olarak bir işlem daha yapmalımıyım . Şimdiden Teşekkür Eder. İyi forumlar dilerim.

Mevsim çiçek hastalığına cok uygun, bunun yanında kalabalık, havasız kümesler, dışardan kümese kuş girmesi, hastalığın 1. sebebidir.Aynı dert bendede var, gambamix i aldığım yer, günde 1 adet olmak üzere, 2 gün devam et gecer dedi, uyguladım tam sonuç alamadım.Şu an kuşların hepsine ronidozole toz kullanıyorum, hasta kuşları kümesten ayırdım, çünki gambamix alan kuşların dışkısı sapsarı oldu, kuşlarda kirlilik yaptı.Bunun yanında taş, kum, kalsiyum kaynaklarını tedavi süresince verme.

Evet Bende gambamix kullanıyorum kusun dıskısı gambamix hapının renginde yani turuncu.Bu sekılde dıskısı olmanın bır zararı olurmu kusa ?

arkadaslar ağız içindeki çiçek için enrofloksin die i hap var bir gün kullanmanız yeterlı ertesi güne bişeyi kalmıyor istanbulda edirne kapıdaki kuş pazarından almıştım 3 lira fiyatıda uygun

ahıskal kartalı' Alıntı:
arkadaslar ağız içindeki çiçek için enrofloksin die i hap var bir gün kullanmanız yeterlı ertesi güne bişeyi kalmıyor istanbulda edirne kapıdaki kuş pazarından almıştım 3 lira fiyatıda uygun
Bahsettiğiniz ilaç ,Enrofloxacin etken maddeli baytril in hapıdır.Çiçeğe iyi gelmez, fakat boğaz ile ilgili sorunlarda cok etkilidir.

s.a sevgili kardeşi gambamix si gün 1 adet direk agız yolu ile 4 gün boyunca verirsen hastalık geçer allahtan şifalar dilerim

selamlar bu hastalık daha cok sıcak yaz aylarında oldugu ıcın her hazıran ayı baslangıcında ornımıx rondozole ve bs yıkarıstırıp verırsenız ınanın kümese ugramıyor bu hastalık ben sıcaklarda her ay 4 gün üst üste bu kürü uyguluyorum 5.gün vitamın sonra temız su....saygılar

Geri