çiçek hastalığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atlas-ay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

atlas-ay

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
atlas-ay
Meslek
PVC-ALMNYM
İlgi Alanı
Kuşlar
küşlarımın bir kısmında,özellikle yavrularda çiçek hastalığı salgın halde devam ediyor.ben bildiğim kadarıyla dışardan tedavi olarak,insanlarda siğil ialacı olarak kullanılan asit kullanıyorum.herkesten bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum..

ben çiçek hastalığı ile uğraşmıyorum çünkü hastalığın önlemini almak lazım almazsan durdurmak çok zor suluk 15 günde bir çamaşır suyuyla yıkanmalı ve 1 damla duya atılmalı ayrıca aldığınız yemin rütübetli olmamasına özen gösterin bu sorunla hiç karşılaşmazsınız en fazla pamukçuk olur yavrularda ağızda beyaz kabartılar onuda çocuklar için satılan eczanelerde damak kabarmaları için satılan ufak bir şişede mürekkebe benziyen fırçalı bir ilaç var onu ağzına 2 gün sürün hiçbirşey kalmaz

s.a güzel kardeşim gambamix denilen bir ilaç var onu al ve çiçek olan kuşlarına günde birtane olmak üzere 4 gün kullan inş birşeyleri kalmaz allahtan şifalar dilerin

gambamıx başka
eger yavrularda varsa o çiçek en fazala3 hafda geçmesi lazım ama eger kuşuın afedersın götunde ıse buna ılaç ayrı bi arkadaş gabmamıx demıiş benim bildigim bu ılaç gırtlaktaki pasa içindir bvenım bıldıgım bu

arkadsım geçmiş olsun önce bende kuşlarım daki çiçek bir hafta önce geçti
Öncelikle söyleyeceğim çiçeğin tedavisi yok önlemi var sadece
1...çiçekli kuşu ayır (fakat çiçek çıkmışsa eğer çoktan kümese yayılmıştır)
2...öncelikle yavruların olduğu follukları yapabilirsen kümesi komple temizle pisliği at
3...bir fürmüz temin et kümesi ateşle yanmayacak sekilde gezdir özellikle kuytu yerlere gelecek şekilde (ben kümesi temizlediğimde bişi kalmadı diye düşünüyordum sonra tavsiye üzerine evdede hazır varken üşenmeyip fürmüzle yaktım her taraftan böcek fışkırdı bilmem anlatabildimmi ne demek istedğimi)
4...bir dezenfektan ile kümesi dezenfekte et (buda çok önemli )

İçerideki mikrobu yok ettikten sonra sıra kuşlara yapacaklarımızda.Önce yavrulara yaptığımı anlatayım:
Araştırmalarıma göre çiçek kan yolu ile buaşıyor bunuda kümeste bu kadar hızlı yapabilecek olan at sineğidir. O yüzden yavrulara OFF Sinek kovucu sıktım yavrulara..sonuç olarak 4 yavrudan 2 sini kurtardım 1 tanesi çiçekten öldü bir taneside hasta iken kümeste sıkışıp öldü

Yetişkin ve yavru kızması kuşlarda fazla kasmayın kendinizi çünkü çiçek öldürücü değildir.Kuşunuzun ağzına bakın ağzında yoksa eyer bişi yaralara yönelin.Yaralar üzeri kabuklu ve sarı irin üretiyorsa kabuğu kaldırın sivilce sıkar gibi sıkın.Önce sarı irin glecektir dahda sıkmaya devam ettiğimizde sert beyaz bir parça yumuşakça kopacaktır .Dediğim parça çıktıysa oksijenli su ile tamizleyin ve üzerine sıvı olarak satılan ayakkabı boyası sürün. Çünkü ayakkabı boyasında alkol vardır bu dezenfekte görevi görecektir boya ise üzerinde kabuk oluşturarak oksijen almasını önleyecek ve daha çabuk kuruyacaktır ben 8 kuşumun 8 ide 3 günde iyleşti %100 garantilidir. Bİr arkadasınmın kuşlarında da denedeim kurtardık kuşları

Geri