ÇİÇEK HASTALIĞINA CARE

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan çakmaklı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

çakmaklı

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
orhan panik
Meslek
torna tesviye
İlgi Alanı
Kediler
Karamandan herkese selamlar degerli abilerim kardeslerim ustalarim. Benim bi sikintim var yavrularla ilgili bu sene bu dertten dolayi hiç yavru olmadi. Yavrular yumurtadan cıkıp dıken tuyunu patlattıktan sonra agzında bi pamuk gibi boyle sakız gıbı bir sey meydana geliyor agzının ıcınde dilinde burun deliklerini bile kapatiyor. Sonrasi malum zaten. Yavru kusa ilaç kullanmakta istemiyorum. kendimce cozum olarak yavruları eve cıkarıp mamayla buyutuyorum ama belli bir sure sonra yine ayni sey oluyor. ve ben bunun onune gecemiyorum ne yapabilirim bu konuda bana yardimci olursaniz cok sevinirim.

Urla ilgili sorunum kalmadi sitenin sayesinde cok tesekkur ediyorum verilen bilgilere bununda bir cozumu olduguna eminim saygilar bol yavrulu ATMACASIZ gunler dilegimle
butun dostlara selamlar

Re: BU HASTALIGA Bİ CARE

büyük ihtimalle kümes içinde bir hastalık var abi.. kümesteki kuşlardan bir dönem yavru alma kümes içini iyi bir dezenfekte et yaza doğru hayırlısıyla yavru alırsın umarım..

Kuşlarında çiçek hastalığı olduğunu düşünüyorum. İlk önce eke kuşlarını tedavi etmelisin ki altlarından çıkan yavrulara bulaşmasın. ben bu hastalık için ronidazole isimli ilacı kullanıyorum. yavrular 10-15 günlük oldukları zaman onlarada su pompası yardımıyla veriyorum ve çok şükür bir rahatsızlığa meydan vermeden büyütüyorum. Bu benim yorumum diğer arkadaşlarında bu konuda bilgileri doğrultusunda yardımcı olmalarını isterim.

sevgili kardeş bu hastalıgın tek tedavisi ronıdozol agzına oral olarak verildiginde 2 veya 4 gün içinde hiç bir şey kalmıyo açık adresini yaz bana göndereyim izmir pazarrında da satılıyor beni ekle [email protected] ekle

etrafında güvercin ilaçları satan bir yer varsa roni dozal hap alcaksın ilk gün 2 tane sonraki günler 1 tane 5 gün tedaviye devam et hiç birşey kalmaz eğer ilacı bulamıyorsan eczaneden nidozol hap alıcaksın hergün yarım kırıp kuşa verceksin fazla verme hayvanın içini kurutuyor nede olsa insan ilacı gramı fazla olduğu için kuşa zarar veriyor

flagly kesin tedavi bir tableti 5 eşit parcaya böl 5 gün ver anında düzelir...

ÇİÇEK /PAMUCUK MU ?

KONU ; AĞIZİÇİ ,DİLİ HATTA BURUN DELİKLERİNE KADAR VARAN BEYAZLIK TABİRİ..BU ÇİÇEK .temizliğe özen gösterilmeli . çiçek aşısı yapılmalı.floksasin tedavisi 10 gün yapılmalıdır.

PAMUCUK TRİKOMANIASIS DEĞİL RONIDOZOL ,FLAGYL(METRONİDAZOL) FAYDASIZ ..O HALDE.

PAMUCUK TEDAVİSİ DE 6 GÜNDÜR ..flagyl kullanıyorsanız da sabah -akşam yutturunuz !

Geri