CİFT HANE SİSTEMİ DOGRUMU?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xorkanx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

xorkanx

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismail soysal
Meslek
serbest meslek erbabı :)
İlgi Alanı
Kediler
HERKEZE MERHABA BASLIKTADA OLDUGU GİBİ SİZCE CİFT HANE SSİTEMİ DOGRUMU?

BEN GÜVERCİNLER İN ÖZGÜRLÜKLERİ KISITLANMAMASI İÇİN SALMA YAPIYORUM.
BAZEN YUMRUTAYA 10 11 GÜN BASIP SONRA CAYDIKLARI OLUYOR BAZEN KAVGALARDAN YAVRULAR ÖLÜYOR (1 KEZ BASIMA GELDİ] HASTALIKLAR OLABİLİYOR CÜNKÜ KÜMESTE 29 GÜVERCİN VAR. 5 CİFT ÖZEL SALMA YERLERİNDE.

SİZCE CİFT HANE SİSTEMİ OLSAYDI HASTALIKLAR AZALIR,YUMRUTADAN CAYMAYIP,YAVRULAR ÖLMEZ OLSAYDI.

CİFT HANE SİSTEMİNE DEGERMİYDİ?

FİKİR VE DÜŞÜNCE VE GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM HERKEZ FİKRİNİ SÖYLESİN SAYGI DUYUYORUM. TESEKKÜRLER

KÜMES BÜYÜK OLMALI .YUVALAR 90-100 CM X 60 X60 CM OLURSA HERKES YUVASI İÇİNDE EŞLEŞİR. KAKALARI AYNI BÖLGEDE OLUR.HASTALIK YAYILMA RİSKİ AZALIR.YUVA YANINDA YEMLİK VE SUYU ÖZEL DE OLUR.İSTENDİĞİNDE KAPATILIR.KAVGALAR AZALIR.VELHASIL KÜMES DE ,YUVA DA ÖZEN İLE AYARLANMALI.RAHAT ETMELİLER. 1 M3 E 1 ÇİFT GÜVERCİN .İDEAL.

öncelikle türker bey 'e katılıyorum
farklı soy kusları aynı kümeste besliyortsanız cifthane sistemi en ideal olanı genetik bulasıklık olmaz yavrulardan emin olursunuz eğer tek soy kus besliyorsanız bence gerek yok isteyen istediğini es alsın isteyerek eslesmede kan uyusma oranı artıyor gelelim hastalık konusuna kümes kapasitenizin üzerinde kusa sahipseniz ve hijyen kurallarına uymuyorsanız ne yaparsanız yapın hastalık oranı giderek artacaktır bence kusun saglıklı olabilmesi kümese baglı bir denklem iyi yavru alabilmenizde kümesteki kus sayısına baglı bir denklem yeteri kadar yuva olsa hiç bir kus yuva için kavga etmeyecektir saygılarımla

kümes im kücük oldugundan cift hane yapamayacagım galiba. kuşların neredeyse hepsi hasta oldu yarısı sakat ve büzütür oldu. çare arıyoruz sarımsak yidiriyoruz. ilaç tedavisi ugluladık. ama hiç bir zaman kümes güvercin dışkısınsdan kurtulmadı ne kadar temizlesekte boş ızgara olmadıgından :hayir:

ben bırak çifthaneyi damızlık işine bile karşıyım fakat bazen elimizdeki ırkları korumak adına yapmak gerekiyo ama sadece damızlık bakmam kesinlikle buda benm düşncem onları orda gördükçe pskolojim bozulur ya uçacak ya kaçacak başka çaresi yok

Geri