ÇİFT TEPE ARAP SALA BAŞ OLDU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan şşahin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

şşahin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
şeref şahin
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
selamun alemkum arkadaşlar hayırlı cumlar hepinize . ben de bir çift tepe arap var. arabın erkegi sala baş olmuş ne yapmam lazım.guvercin ucuyor yere konunca çakiliyor.yardim ederseniz sevinirim SELAMLAR

Benim büyüklerimden öğrendiğim bir yol var istersen deneyebilirsin ben de olumlu sonuç verdi.Sarımsaklar büyük ise kuşun ağızından geçeceği boyutta kesiyoruz (ortadan ikiye bölünebilir) daha sonra bir kaba zeytin yağı koyduktan sonra üzerine bir miktar karabiber serpiştiriyoruz kestiğimiz sarımsakları karabiberli zeytin yağına katıyoruz 1 gün beklektikten sonra hergün aç olan kuşumuza 1 adet ağızdan yutturuyoruz sallabaş yeni başladıysa etkisini kısa sürede gösterir.Sarımsaklar küçük boyutta ise kesmeye gerek kalmıyor ve küçük olan sarımsakları günde 1 diş olarak veriyouz.Ben yazdım gerisi size kalmış yanlış kelime yazdıysam affola.

saollasın kardesim denicem bunu :) koskcaman sitede bir sen cvp yazdin diger kardeşlerimiz uyuyorlar mı acaba ::) cok tsk ederim

Ayrıca kuşu uçurmassan tedavi süresi kısalır kuşu fazla serbest bırakma.

nasıl yani anlmadım ? kuşu ucurayım mı ? yoksa tedavi suresi bitinceye kadar hiç uçurmiyim mi? SELAMALR

S A ŞAHİN KARDEŞİM NE KADAR DA İYİLEŞTİRMİŞ OLSANIZ TAM DÜZELMEZ ETKİSİ KALIR BU HASTALIGIN İLACI YOKTUR ÇARESİ YOK ETMEKTİR BESLEYECEK OLURSAN KUŞ TAŞIYICI OLDUGU İÇİN KÜMESİNDEN HASTALIK EKSİK OLMAZ TAVSİYEM KUŞU İMHA ETMENDİR GARANTİSİ BUDUR NETİCEDE BİR KUŞ KAYBETMİŞ OLUR HASTALIKTAN KURTARMIŞ OLURSUN TABİİ YİNEDE SEN BİLİRSİN GEÇMİŞ OLSUN
SAYGILAR

şşahin' Alıntı:
nasıl yani anlmadım ? kuşu ucurayım mı ? yoksa tedavi suresi bitinceye kadar hiç uçurmiyim mi? SELAMALR

Hiç uçurmassanız daha iyi olur

saol arkadaşlar dediginiz gibi kuşu bugun çıkartım elimden takas yptım baska kuşlan arap ayna kuyruklan yaptım insalh hayrini göruruz:) kib aeol SELAMLAR

Şeref Bey,
Sallabaş bir hastalık değil, hastalık sonucunda meydana gelen (muhtemelen aşırı ateş nedeni ile ortaya çıkan) bir sinirsel problemdir. Sallabaş olan kuşlar beslenebiliyorlar ise, özellikle B vitamini takviyesi ile bir süre sonra düzelebilirler. Kuş eğer virüs kökenli bir hastalık atlatmış ise doğrudur taşıyıcı konumuma gelir. Ama bu imha edilmesini gerektirmez. Diğer kuşlarınızı aşılayarak virüslere karşı bağışıkılk kazandırabilirsiniz. Zaten bu kuş da muhtemelen bu hastalığı taşıyan diğer bir kuşunuzdan etkilenmiştir. Bence iyi beslenmesini sağlayın, vitamin takviyesi yapın umarım kısa sürede düzelir.
Önemli olan herzaman iyi besin ve vitamin katkıları ile kuşlarımızın bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirmek, aşılama ile onlara virüslere karşı direnç kazandırmaktır. Ayrıca kümeslerimizin yeterli havalandırmasını sağlar, temizliğine dikkat eder ve her türlü haşerenin girmesini ve yaşamasını engeller isek, bakteri kökenli hastalıkları da en aza indirgemeyi sağlarız.
Hatalıksız kümesler dilerim. Kolay gelsin.

kardesim ÇOK guzel anlatmsn agzına saglık :) selamlar

Geri