Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bız buna silik mavi deriz mardin cınsınden mavilerden gelmedirler orjinaldir sadece renklerı cok acık oldugu ıcın boledırler bende daha oncelerı 3 cıft vardı bunlar aynı sı sabunilerde gecerlıdır sılık olanları vardır kalemlerı silikdir
arkadaslar iki kuş aynı deyil ben bunlardan 4 yıl besledım hemde bunlardan daha guzellerdi
bakın ilk resımdekı kuş silik mavi kanat ve kuyruk ucları siyahdır artı gaga ucuda sıyahdır
dıyer kus ise mermeri (siliksabuni) kanat ve kuyruk ucları acık kahve rengı (krem)artı gagası beyaz olur saden beyazda resımde
bunların sadece ontepe olanlarıda var onlar daha guzel bunlar fazla ucucu deyıldır (benımkıler oleydı bunları bılemem ama odada takla atarlardı )
Not : bunlar normal mardındır sadece zamanla renk lerınde acılma olmustur bazen kendı soylarında normal de cıka bılıyor yavrulardan yanı silik maviden mavi yavru cıkabılıyor veya siliksabuniden sabuni yavru cıkabılıyor ve yavrular genelde aynalı olur eskıden pek para etmeslerdı ama sımdık mermerı dıye mıllet para sayıyor bunlara ben artık sevmıyorum arap ve beyaz posta sarı baska beslıyorum
sevgili dostlar mermeri sarı tonunda bir kuştur,betoni ise mavi tonunda bir kuştur.betonide de mermeride de göğüs renkli olur bildiğim kadarıyla.ben bunun taklacı olduğundan bil şüpheliyim.kuşun sadece kanat uçları ve kuyruk uçları uçuk siyah bence bu farklı bir ırk.
tam emin değilim ama kağıt boz takka gül perçem de olabilir.en azından öyle görünüyor.
hayret bu gün işte olmama rağmen bazı resimleri görebilmekteyim.
sevgili dostlar mermeri sarı tonunda bir kuştur,betoni ise mavi tonunda bir kuştur.betonide de mermeride de göğüs renkli olur bildiğim kadarıyla.ben bunun taklacı olduğundan bil şüpheliyim.kuşun sadece kanat uçları ve kuyruk uçları uçuk siyah bence bu farklı bir ırk.
paylaşımından dolayı saygılarımı sunarım.admin bir kişiye saygısızlık etmek gibi zaten bir açıklamam yada sözüm asla olamaz ama benim haddim olmayarak bu konu tanınmayan ırklar bölümünde olması gerekmiyormuydu.
paylaşımından dolayı saygılarımı sunarım.admin bir kişiye saygısızlık etmek gibi zaten bir açıklamam yada sözüm asla olamaz ama benim haddim olmayarak bu konu tanınmayan ırklar bölümünde olması gerekmiyormuydu.
Estağfurullah ibrahim bey bizim sizden ne farkımız var.yanlışımız oldumu elbet uyaracaksınız.bizde insanız bizimde yanlışımız olabilir.
ama bu kuşun ne olduğunu bilmediğimden değil sorumun sebebi.
Yörelere göre farklılık gösteren kuş isimlerine bir açıklı getiriportak bir isim bulmak amacımız.
ülkemizde güvercin yetiştiriciliğinde atıyorum balon dedinmi herkesin aklında aynı kuş canlansın.
yani güvercin sözlüğü gibi birşey.
kars daki dostumuzda edirnedeki dostumuzda bir kuşu aynı isimle bilsin.
yani güvercin yetiştiriciliği gelişsin. oyüzden güvercin yetiştiriciliğinin gelişimi bölümü altında bu oluşumu başlattık.
Aynen hemsoma katiliyor ve diyorum ki,bizim oralarda bu kusa TEPE PERCEM SILIK ACIK KIR derler,Ali bey`in gönderdiklerine ise TEPE PERCEM SILIK SARI derler...
Mutlaka yörelere göre isim degisiklikleri olacaktir...
Arkadaşlar ben senelerdir mermeri beslemekteyim.. bir arkadaşım yukarıda bu resimdeki kuşa silik sabuni demiş ...
:? katılmıyorum... dikkat edin ırk cizgileri kanat altından belli olmuyor bendeki mermerilerin hepsi kafadan tut ayak dirseklerine kadar ballı olduğu icin düz mermeri görmedim acıkca elime bir tane gelmişti ama hediye etmiştim....
saf mermerinin altından silik sabuni veya baskasey cıkmaz kanat bitiminden şerit cizgileri belli olur...
yukardaki kuşlara gelince ikinci resimdeki mermeridir.
Arkadaşlar bende bu kuştan var uçuşu ve oyunu gayet iyi. Bunlar gayet yakışıklı ve yavruya düşkün kuşlar. İsimleriyle ilgili internette biraz araştırma yaptım ve google amcam bana bu kuşun isminin " Yusufi " olduğunu söyledi
Beton göv takka perçem paçada karışık kırmabir kuş sanırım farklı bir kostüm yapmak için baya bir uğraşılmış bu hayvancık üretilmiş ,diş igibi dururor. sağlıklı maşallah. selamlar .ŞEREF
SELAMUN ALEYKUM SAYGIYA DEGER ARKADALARIM BEN ELAZIGDAN YAVUZ ARKADAŞLAR TABİKİ HERKESİN YORUMU MEMLEKETLERİNE GÖRE DEGİŞİR BİZİM BURADA YANİ ELAZIĞ DA Kİ KUŞ ARKADAŞLARIMIZ BUNA KIRMA DENİR YANİ MERMERİ VE MAVİDEN CIKMA YANİ KIRILMIŞTIR KUSURA BAKMAYIN BENİM DİYECEGİM BUKADAR BU SİTEYİ KURANDA SİZ DEGERLİ ARKADAŞLARDAN DA ALLAH RAZI OLSUN BEN 30 KÜSÜR SENEDİR KUŞ BESLERİM VE SADECE OYUN TÜRÜ ÜZERİNE OYÜZDEN FAZLADA ÖEMER GARDAŞIMI YANILTMAK İSTEMEM GARDAŞ KUŞUN COK GÜZEL SAGLIKLA YAVRU LARINI ALASIN ARKADAŞLAR HEPİNİZDE SAGLIKLI KUŞLARINIZ OLMASI DİLEGİMLE KENDİNİZE VE KUŞLARINIZA İYİ BAKIN
bukuş mermeri kesinlikle değil ben mor mermeride besledim sizin yörelerde farklı olabilir ben de bir çift var deteylı olarak araştırdım bunlar silik mavilerdir çok açık kağıt rengindedirler bunun aksaray kuşları oldunu biliyorum ama mavilerden gelmeler ve açık mavilerim sabuni yani sizin dediğiniz --betan v.b.--isimlerde sabuni olarakta çıkıyo iki maviden de çıkabiliyolar iyi günler size bol yavular :?
s.a arkadaşlar ben aksaraydan sercan bu kuş aksarayda bulut diye geçer ve basma ve çift takka gibi çeşitleri vardır genelinde kuyruklar aktır. Aynı şekilde sabunilerede silik denir onlarda basma ve çifttakka şeklindedir.Uçurulduğu zaman gayet güzel oyunlar çıkarmaktadır ama renkleri güzel olduğu için uçurulma gereği görülmez merak edenler olursa aksaraya gelip görebilir elimizde 15 çift kadar vardır oyunlularıda görebilirsiniz en kısa zamanda resimleri paylaşıcam sevgiler.....
arkadaslar ben senelerdir hava kusu bakiyorum pek kostüm kusunuda sevmem ama size sunu söyleye bilirik ki cok ta iyi biliyorum bunlarin hepsi cakma kuslardir yani mardinlerin bazi süz kuslariyla kirilip bunlardan alinan yavrulardan türemislerdir biz türk milleti olarak degerlerimize sahip cikan bir millet degiliz bizim kendi kültürümüz olan kuslari i para etmiyo diye pazarlarda coluk cocugun eline verip telef ettik simdi bana kim diye bilirki benim kusum iyi oyun yapiyo ve onun altindan cikan yavruda anasi gibi oyun yapicak para ediyo diye herkez cakma kuslar bakmaya basladi kuscularin belki yüzde biri bizm gibi hava kuslarina sahip cikiyo kusu herkez yemleye bilir benim 5 yasindaki oglum bile ama kus ucuramaz kus ucurmak bir sanat ve ustaliktir oynayan bi kusu seyredip cay icmenin zevkide baska hic biseyde yoktur ve inanin kuscularin yüzde 99 u kus nasil oyuna sokulurnasil sefere gelir taban taklasi baglama nedir bilmez kustan anlamaz arkadasim sana gelince bence o kuslari ver ve gercek bi kuscu olmak istiyosan isin de kolayina kacma cakma kuslar bakip onlari bi heykel evinde tutma kus calirsa yemde görür saygida bunu sakin unutma ucmayana oyun yapmayana yem yok