ÇİFTLEŞME SORUNU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DELIYUREK41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat koç
Meslek
teknıker
İlgi Alanı
Kediler
selam değerli arkadaslar elimde yaşlı bir erkek kuş var tek ayagı aksıyor ve bu yuzden dişiyle çiftleşemiyor.üzerine çıkarken düşüyor.bu tür sorun yaşayan varsa nasıl bir çözüm uygulayabılırım.sımdıden yardımcı olanlara teşekkürler

DELIYUREK41' Alıntı:
selam değerli arkadaslar elimde yaşlı bir erkek kuş var tek ayagı aksıyor ve bu yuzden dişiyle çiftleşemiyor.üzerine çıkarken düşüyor.bu tür sorun yaşayan varsa nasıl bir çözüm uygulayabılırım.sımdıden yardımcı olanlara teşekkürler

Çözüm yok şans eseri tutacaktır elbet birgün bekleyeceksin o da deneyecek

alger' Alıntı:
DELIYUREK41' Alıntı:

Çözüm yok şans eseri tutacaktır elbet birgün bekleyeceksin o da deneyecek

ÇÖZÜM YOK DİYE KESİN OLARAK KESTİRİP ATMAK DA YOK HAKAN DÜŞÜNCEN YANLIS

YASLI KUS DEMİS ARKADASIMIZ İYİCE AYAGI BUDUNA KADAR KONTROL EDİLMELİ UR FALAN VARMI BELKİ BİR YERE KISILDI AYAGI ÇIKDI AGRI KESİCİ KAS GEVSETİCİ POMATLARLA MASAJ YAPILIP DENENEBİLİR TEDAVİNİN YOLLARI ARANMALIDIR VARSA BİLGİ VE TECRÜBEMİZ BASIMIZADA BÖYLE BİR SEY GELDİYSE SUNU YAPTIK BUNU UYGULADIK DİYELİM ARKADASLAR HASTALIK VARSA AZ ÇOK TEDAVİSİDE VAR AYRICA EN FAZLA 3 GÜNOLMAK SARTIYLA EN DÜSÜK DOZ OLAN DEKORT TB KULLANMANIZI ÖNERİRİM MURAT KARDESİM GEÇMİŞ OLSUN SAYGILAR

her ıkınıze verdıgınız cevaplar için teşekkür ederım.muharrem abı kuşun ayagında ur v.b bir rahatsızlık yok.son ıkı yumurtası boş cıkınca kuşu gözlemlemeye aldım.zaten kuşları eşhane kümeslerınde takım takım tutuyorum başka kuşların rahatsız etmesınden degıl,kıç bölgesındekı tuylerıde kısaltdım sorun oda degıl sonra dün aksam erkegin ciftlesmeye calısırken üzerınden düştügünü gördüm.3sefer denemede de aynı sorun olusdu yumurtaların boş cıkma sebebı bu.kuşda damızlık kuşum söyledıgınız şeylerıde tatbık edecem elbetde umarım bir çare bulabilirim

Muharrem abi çok haklısın tabi ama bende daha önce yaşadığımdan biliyorum. Dişi yada erkek denge kaybına uğruyorsa sürekli eşleşmeleri çok zaman alıyor. Arkadaşta herhangi bir rahatsızlık belirtmediği için ben sağlıklı olarak yorumladım. Ama kesinlikle bir tanesinde tutuyor, denk getiriyor.

arkadaşlar benimde 1 takım tepeli karabozalı kuşlarımda bu sorun var. erkek diye bildiğim kuşun çatısına bakıyorum çatısı açık. dişi olarak satın aldığım kuş da hep erkek olarak bildiğim kuşun altına yatıyor. 2 aydır hep eşleşiyorlar. fakat bazende dişi kuşumda dişilere erkek kuşlar gibi ötüyor. bu takımdan 1 yumurta bile alamadım.

1 takımda postam var. bu senenin yavrusu. 1 tanesinin çenesi altında gerdanı var. diğerinin gerdanı yok. bunlar ise çok tuhaflar bir birleri eşleşiyorlar. geçen ay yuva yapıp çöp taşıyorlardı.bende altına yumurta sürdüm hemen yumurtalara yattılar. fakat yumurtalardan birini fazla abandıklarından dolayı kağıt gibi düz yapmışlar. ve şu an 1 adet yavruya ikiside birlikte bakıyorlar.

ayrıca 1 takımda sayam var. bu kuşlarda 3-4 ay önce yuvaya çöp taşıyıp duruyorlardı. altlarına 1 adet yumurta sürdüm. hemen yumurtaya yattılar. yatınca ben 2. yumurtayı altlarına sürdüm. 1 gün sonra yumurtalar 3 leşmişti. kendi yumurtası ne yazıkki cılk çıktı. diğer yumurtadan çıkanları çok iyi baktılar. yumurtadan çıkan yavrulara baktıktan sonra dişi enseye girdi. keyfi bozuldu. kabarmaya başlamıştı. evicap100 ve seleno6 ilaçları 1 hafta süre verip düzeldi.fakat 2 aydır hiç yumurtlamadı.geçen ay yine çöp taşımaya başlayınca tekrar yumurta sürdüm ve şu an yumurtaya yatıyorlar. bu dişiden 1 yumurta aldım. bu yumurtadan sonra bir daha hiç yumurta alamazmıyım.

bu 3 takım kuşum için bildiklerinizi paylaşmanızı istirham ediyorum.

Ben ilk kuş beslemeye basladıgımda 1 takım kusum enseye dusmuştu her2side kızgındi ciflesif duruyordu yeni beslemeye basladıgımdan heycanlıyım tabi tavuk gibi hemen yumurtlasın diye dişinin sırtıns dokununca cöküyördu hemen erkek elimin üstunden eş alıyordu. Ama erkegin ayagında sorun varsa o sekil yapabilirmi bilmiyorum. Bu arada o zaman yaptıgım cocukluk işte sorunlu kuslar degildi ama ayagı sıkıntılı ise belki denene bilir care yoksa baska

Geri