Öncelikle selamün aleyküm kardeşim bununla ilgili başıma gelen bir olayı anltayım ki feyz al aynı senin gibi kasayı yere koydum yumurta yapsınlar diye ama bizim Aslan'lar gitmişler kümesin en üst köşesine sığacaklarıı kadar yer bulup oraya yuva yapmışlar bende hiç rahatsız etmedim vehasıl oraya yumurtada yaptılar yani kuşlar çok akıllı hayvanlar ve iç güdüsel olarak yer follukları tercih etmiyorlar kuş mecbur kalmadıkça oraya yatmayacaktır zaten kümesin 6 damızlık kuş için oldukça ideal sen azıcık el becerin varsa yuvaları zeminden 35 40 cm kaldır unutma stresi ne kadar azaltırsak o kadar iyi sağlıklı kümesimiz olur yani kuşlara empati kurarak yaklaşırsak onları daha iyi anlayabiliriz . Kümesinin 35 40 cm yukarıda olması kuşuna günlük kanat antremanı yaptırman demek . Bu benim görüşüm yanlıyor olabilirim ama ben kuşlarımı hep özgür bırakıyorum tabi herkesin şartları aynı değil benim kümesim çatıda ve kesinlikle kedidir asdır giremiyor o yüzden kuşlarım çatıda yatıyor kafalarına göre takılıyorlar gayette mutlular ve Allah'a şükür bi hastalıklarını görmedim şimdiye kadar stresi azalt sadece buğday bile senin işini görür birçok hastalığın başı stres . Yani konuyu toparlayacak olursak kardeşim kümesine gir bi mantıklı bir şekilde bak bu kuşlar niye folluklara yatmıyorlar de emin ol cevabı bulacaksın. Eğer şayet bulamazsan dediğim gibi follukları yukarı kaldır ve mümkünse kuşları teşvik edecek bi kaç süpürge teli koy. Zaten kuşların kızgınsa o folluk seçimini yapacaklardır . İyi günler inşallah faydalı olmuşumdur sağlıklı bol yavrulu kümesler .