çılgınlar-yabaniler

cevatbor

Üye
Siteyi ziyaret et
Selamlar.
Forumda bazı arkadaşlar bilir ben ve SALİH KÖRÜMDÜK Alanya'da kendi çabamızla Adana ırkı güvercin yetiştiriyoruz.Geçen hafta başımızdan geçen bir olayı aktarmak istiyorum.Manavgat'ta bizler gibi Adana sevdalısı iki Adanalı hemşerimizi misafir ettik,dama çıktık,kuşlarımızı uçurduk,sohbet ettik derken uçurduğumuz bir mavili zırhlımız dikkatlerini çekti ve;
-Bu kuş kesinlikle ÇILGINLARDAN dediler...
Tabi yıllardır çukurovadan uzak oluşumuz ve camiayı fazla yakından takip edemediğimiz için misafirlerin yorumlarına karşılık veremedik.Doğrusu kuşlarımızda öyle süper filanda değil :heyo: :heyo: Ancak kendi göz zevkimizi doyuruyor.
Adana güvercinleri ile ilgili tüm paylaşım forumlarında da sıkça rastladığım ÇILGINLAR ve yine çokça duyduğumuz YABANİ nesilleri hakkında bilgi sahibi yetiştiricilerimizin bilgilerini biz Adana gönül verenlerle paylaşmasını rica ediyorum.Saygılarımla

çılgınlar baba mavili katrani zırhlı
anne koyu katranlıdır ..
şahin paksoy ve murat bozun kuşlarıdır

cıngınlar neslı esas ceyhanda dır. yabanı neslıde ceyhandan cıkmıştır yanı oda ceyhanlıdır

bende ucurdum bu nesıllerden bende ceyhanda alı fuat abımızden getırdım gara mavılıler yanı (itler)kamburlar çok ıyı bılırım manyak kuşlar

bende 4 tane getirdim istanbuldan murat boz kuşları....

bu ali fuat ne iş yapıyor bende duydum ama adam adanada seramik işi yapıyor..dediğin ali fuat bu adammı acaba

Re: ÇILGINLAR VE YABANİLER

Mesajgönderen CUMALİ » 05 Oca 2010 16:10
Merhaba ben istanbuldan DUAYEN Kişiliği ile herkesin taktirini kazanmış olan sevgili kardeşim İsmailin Çılğın ve yabani diye isim yapan mavili zırhlı kuşlarla ilğili yorumunu okudum.
Bu kuşların özü rahmetli kıbrıslı Tahir ve kıbrıslı Ahmet kardeşlere ait deli lakaplı kuşların nesilleridir.
Cılgın ile yabani aynı nesildir. Renk onjinleride patlıcan tabir edilen mavili deyil.Açık zırhlı ve şamidir. Bu kuşların yayılması çocukluk arkadaşım 50 kuruş ahmet ve paksoy kardeşler kanalı ile günümüze kadar gelmişlerdir.
DUAYEN.

Arkadaşlar Çılgın ve Yabani nesilleri ile ilgili en doğru bilgilerin bunlar olduğunu bilmenizi isterim. Murat Boz'uda şahsen tanırım elinde çok değerli kuşlar olmasına rağmen Çılgınlardan elinde hiç kalmadığını ve yabanilerdende elinde yanlızca bir dişisi olduğunu ve şu anda ondan yavru almaya devam ettiğini söyleye bilirim. Saygılarımla.

Geri