Cinperi Irkı güvercinlerin özellikleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
ÖZELLİKLER:

VÜCUT YAPISI :Yabani güvercin tipinde biraz daha ince yapılıdır.Ayaklar paçasız başın arkasında tepe vardır.

TÜYLER : Parlak

RENKLER: Vücut bakır veya altın renkli , kanat tüyleri ise siyah - gri - düz veya çizgili olabilir.

KÖKEN : Yugoslavya

bir güvercini tanıtırken allah aşkına tüm detayları ile anlatırmısınız köekeni nedir yavrusuna bakarmı uçuş sitili nedir özellikleri nelerdir

kursatgurhan' Alıntı:
bir güvercini tanıtırken allah aşkına tüm detayları ile anlatırmısınız köekeni nedir yavrusuna bakarmı uçuş sitili nedir özellikleri nelerdir

Ne yazıyor yukarıda, form kuşları bölümü, Form kuşundan ne kadar hava performansı bekleyebiliyorsunuz ki?. Siz güvercinden önce taklacının ne yapacağını, döneğin ne yapacağını, adana ırkının ne yapacağını, form kuşlarının genel olarak ne yapacağını öğrenmelisiniz. Bu ırkın bilgisinde kökenide var, vücut yapısıda. Herşeyi hazır beklemeyin biraz sizde araştırın bizde bilmediğimiz kısımda bilgi sahibi olalım. :tamam:

form kuşu olması uçma özelliği olmadığı anlamına gelmez bu sebeple bir uçuş sitilinin olmadığını da iddia edemezsiniz
bilmediğim hususlarda araştırma yapmıyor değilim ancak ülkemizde güvercinler le alakalı pek fazla bir bilgi bulunmuo Türkiye Güvercin Fedarasyonunun sitesinde dahi bulunmuo kaldı ki madem bu site tarafınızca açılmış bir site sizler tüm bilgileri bulmakla mükellefsiniz saygılarr

kursatgurhan' Alıntı:
form kuşu olması uçma özelliği olmadığı anlamına gelmez bu sebeple bir uçuş sitilinin olmadığını da iddia edemezsiniz
bilmediğim hususlarda araştırma yapmıyor değilim ancak ülkemizde güvercinler le alakalı pek fazla bir bilgi bulunmuo Türkiye Güvercin Fedarasyonunun sitesinde dahi bulunmuo kaldı ki madem bu site tarafınızca açılmış bir site sizler tüm bilgileri bulmakla mükellefsiniz saygılarr

Burda bulamadıysanız hiçbir yerde bulamazsınız. İstisnalar kaideyi bozmaz. Neyse size cevap veremem bilgim yok. Bu arada ben cevap vermek zorunda değilim. Site üyelere hitaben açılmıştır. Bilen olursa cevap yazacaktır. Ben siteyi açtım diye her üyeye cevap yazmaya kalksam vay halime... ki form kuşu değil dolapçı besliyorum.

Forum Ne Demektir:
Forum, elektronik ortamda yaratılmış bir tartışma platformu ve paylaşım sistemidir. Forumların atası ziyaretçi defterleridir. Daha sonra mesaj panoları ortaya çıkmış ve en son olarak günümüzdeki Forum halini almıştır. Forum alanına girildikten sonra ilgili kategori seçilir ve bu kategori bağlı olarak;

* Yeni bir konu başlığı yaratılır. Yaratılan konu başlığına diğer kullanıcılar yorumlarını (cevaplarını) yazarak fikirlerini beyan ederler.
* Hali hazırda bulunan bir konu başlığı veya tartışma konusu üzerinde fikirlerinizi sunabilir. Yada o konu hakkındaki düşüncelerinizi sunabilirsiniz.

selamlar.bence bu cinperi ırkı uçkun bir ırk.tabii sadece tahmin .ben sadece ulusta bir kuşçuda yakından baktım.ince yapılı ve cin gibi bir kuş.gözleri çok zeki bakıyor ve hep uçmakta gözü var gibi havaya bakıyor.ürkek bir tip.kanat vucut yapısı çok iyi bir uçucu olduğunu gösteriyor.çok güzel bir vucudu var tam seri uçucu bir kuş görüntüsü var.bence beslenip yaygınlaştırılmalı.kuşçuların hayatına renk katacak bir ırk diye düşünüyorum.bence bu kuşlar 2 saatten aşşağı uçmaz.oyunlu olup olmamaları mühim değil bence.önemli olan havada ki uçuş stilleri.şöyle rüzgar gibi uçup gitseler o bile yeter.

DAMAR YOK BAŞKASINA KAÇABİLİR DİKKAT.
BEN BESLEMİYORUM AMA ÜÇ ARKADAŞIM BESLİYOR.YALNIZ UÇURULACAK KUŞ DEĞİL ÇABUK YAKALNIYOR.

Ben sizlere söyliyim arkadaşlar cinperi uçucu bir ırktır ve çok seri uçar şahin bu kuşu yakalıyamaz aşırı süratli şekilde pike ve manevra yapar ama kaçar mı tutulurmu bilemem ama çok seri bir uçucu olduğunu kesin bir şekilde söyliyebilirim

Ucucu bir tur. Seri ve cok hizli. Yuksekte ucar sinek bile diyemezsiniz. Havasini nesesini buldumu sapitir. İnisi bile sahane. Zannedersinizki yere gok tasi iniyor. Kelebekleriniz ve akrobatik kuslar icin birebir. Kuslarinizi acar. ASLA ASLA TAKLACİLARLA AYNİ KUMESE SOKMAYİN. Kuslariniz kacar. Cinperiye takilayim derken baska bir damda bulursunuz. Unutmayin akrobatik kuslarla ayni kumese koyun...

Geri