cinsi nedir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

ozgur06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özgürr
Meslek
kahveci
İlgi Alanı
Kediler
S.a arkadaşlar. elime ne oldugunu kestiremediğim yeme düşmüş 2kardeş yavru geçti.
nedir cinsleri cinsiyetleri bilgi verebilirmisiniz. biri paca yok denecek kadar az diğeri paçalı birde dişi erkek olup olmadıkları bellimi belli ise hangisi dişi hangisi erkek öğrenebilirmiyim.

kelebek ile taklacı arasında gidip geldim ama, muhtemelen bunlar taklacı yavrusu, fakat dişi erkek tahmini için 2-3 haftaları daha var.

taklacıyla yabani çiftleşmesi ayakları çok kara belli

ozgur06' Alıntı:
FeLix_' Alıntı:
kelebek ile taklacı arasında gidip geldim ama, muhtemelen bunlar taklacı yavrusu, fakat dişi erkek tahmini için 2-3 haftaları daha var.

hayalet beyaz' Alıntı:
taklacıyla yabani çiftleşmesi ayakları çok kara belli
yorumlarınız için tesekkür ederim .
ucuramıcağım bunları anlaşılan peki bakıcılık yaparlarmı. duydugum kadarı ile kırma kuşlar bakıcı olarak kullanılabiliyormuş. yoksa sepetleyim gitsinlermi ?

Eğer bakıcı güvercin temin edebileceğiniz bir yer yoksa bakıcı olarak kullanabilirsiniz. (tabi bakar mı yavruya ayrı mesele..) Ama bakıcı temin edebileceğiniz garantili bakıcı güvercinler varsa yavruların gelişimi için daha sağlıklı ve mantıklı olur. Gene de kuş senin abim; HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN :slm:

bakıcı olarak kullanabilirsin tabiki ama, şimdi bunların ikisi de erkek veya ikisi de dişi çıkarsa, bunlara birer eş uydurman lazım, eh bunlar daha 1-2 aylık kuşlar, bunlar daha kızmaya girecekler, yavruya kusacaklar yavru büyütmeyi öğrenecekler sonra yavruyu büyütme durumlarına göre bakıcı olarak kullanılacaklar (veya bakıcılık yapamadıkları meydana çıkacak, elden çıkarılmaya o zaman uğraşılacak) bu da en az 7-8 ay belki de 1 sene demek;

gün de tane başı 30 gr buğday yeseler 365 gün de 109,5 kg buğday yemiş olurlar, buğdayın kilosu 1 TL yani yapar sana 109,5 tl x 2 kuş = 219,00 tl masraf.

değer mi bu masrafa ?

FeLix_' Alıntı:
bakıcı olarak kullanabilirsin tabiki ama, şimdi bunların ikisi de erkek veya ikisi de dişi çıkarsa, bunlara birer eş uydurman lazım, eh bunlar daha 1-2 aylık kuşlar, bunlar daha kızmaya girecekler, yavruya kusacaklar yavru büyütmeyi öğrenecekler sonra yavruyu büyütme durumlarına göre bakıcı olarak kullanılacaklar (veya bakıcılık yapamadıkları meydana çıkacak, elden çıkarılmaya o zaman uğraşılacak) bu da en az 7-8 ay belki de 1 sene demek;

gün de tane başı 30 gr buğday yeseler 365 gün de 109,5 kg buğday yemiş olurlar, buğdayın kilosu 1 TL yani yapar sana 109,5 tl x 2 kuş = 219,00 tl masraf.

değer mi bu masrafa ?

Mesut abi matematik akıyooo (: (:
Mesut abimiz haklı :slm:

FeLix_' Alıntı:

değer mi bu masrafa ?

hocam haklısın kumesde 40 a yakın kuş var cogu boş beleş zaten fırsat bulup doru duzgun ucuramıyorum da . ufak ufak satıyorum bu ay 4 tane gecen senenin yavrusu 7-8 tanede yeme düşmüş yavru sattım bolpaça malatya. onlarda yem parası ile trafik cezasına gitti( sattıgım kişi ile yolda araç kullanırken trafık e yakalandım )bakalım belki ucarlar ne oldugu bi belli olsun o zaman :) bilgi ve tavsiyeler için teşekkürler

FeLix_' Alıntı:

değer mi bu masrafa ?

MESUT UN HESAPTA YANLIŞ VAR GİBİ.BİR DE BEN HESAPLIYAYIM..

1 KUŞ MADEM 30gr DİYORSUN .10 GÜNDE 300 GR 30 GÜNDE 900 GR YER .1 KG DİYELİM..12 AYDA DA 12 KG 1 KUŞ YER VE

12 KG X 1 TL 12 TL BİR YILDA YEM YER ..2 KUŞ 24 TL YEM (BUĞDAY)YER . :ckmk:

Geri