cinsiyet ayrımı çiftleşmiyorlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fbarbaros
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Fbarbaros

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ferdi BARBAROS
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
s.a
Değerli arkadaşlar geçtiğimiz pazar günü 1 çift kuş aldım erkek sabuni(saraylı)kekilli ve dişi sabuni benekli kalpaklı kekilli.Kuşları ilk 1 gün kutuda bekletmek zorunda kaldım kümesle ilgili bir problemden dolayı fakat kuşların cinsiyeti hakkında kafam acayip karıştı.Dişi diye aldığım kuşş ötüyor özellikle elime almak isteyince elimdeyken, erkek diye aldığım ise daha sessiz ve hiç öttüğüne rastlamadım yem yerken felan bazen birbirlerinin boyunlarına vuruyorlar kümestede ayrı ayrı duruyorlar genelde.Ayrıca erkek diye aldığım kuş diğerine göre daha az yem yiyor diğer kuş önünde oldukça yiyor yemi kafam çok karıştı beni aydınlatmanızı bekliyorum cinsiyetini ayırmam gerek sanırım bu mevsim yumurtlama mevsimleriymiş kümeslerinin çok rahat olduğunu düşünüyorum.Ayrıca erkek diye aldığım kuş diğerine göre bayağı yapılı ve oda içerisinde kendini yukarı çeke çeke 2-3 takla vuruyor sesli, diğeri ise kanat sesi var oda kendisini asılı bırakıyor havada ama takla vuramıyor sonra iniyor.Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok sağolun.
Not:eğer bir yardımı dokunacaksa akşam kümesin ve kuşların fotoğraflarını atabilirim...

Ikiside Erkek olabilir , bu aralar kuslarda biraz azginlik olur ve ciftlesme derdine duserler.
Hicbir ciftlesme belirtisi yoksa , ve ikiside surekli otuyorsa ozaman bir sorun olabilir..ama aldanma herzaman cunku disi kuslarda kendini koruma amacli veya bir tehlike sizdiginda erkek kus gibi otebiliyor.Yalniz disarda gezerken otup donuyorsa ve arka kuyruklarini yere surerse ozaman bilki erkek , disi kus onu yapmaz benim bildigim.

Ayrica 1 gun kutuda durduklarinda , ikiside erkek olursa ozaman her ikiside bol bol oter kutunun icinde doner dururlar birbirlerini gagalamaya baslarlar felan.Istersen sen onlari tekrar bir kutunun icine koy , bak ozaman iyi kavga yapiyorlarsa her ikisininde erkek olma ihtimali yuksektir.

evet ustam acıklamıs katılıyorum.
Eline al kus boynuna elle erkeklerin ki daha kalın olun dişilere nazaran.
erkekler biraz daha kalıplı olur.
Aynen kusları bir yere kapat bir birini dövüyorlarsa erkeklerdir biri ötüo diyeri kacıyorlarsa erkek dişidir.
saygılar

yemleme dışında döğüşmüyorlar vede kuyruklarını sürterek kur yapmıyorlar sanırım ikiside dişi ama emin değilim gelen cevaplara göre 2 tane erkek veya 2 tane dişi kuş daha alacam:S

selam
bekle iyice kizsin bakalim ozaman belli olur bazen disilerde erkek gibi öter diside erkege basar erkek disiye ama birbirlerini sevmesse es olmaz zaman ister

pekiyi kesin eş olduklarını anlamam için ne kadar süre beklemeliyim?

Fbarbaros' Alıntı:
pekiyi kesin eş olduklarını anlamam için ne kadar süre beklemeliyim?

Bu kuslar sende kac gun mevcut ?
1 gun ise , bazen erkek kus bile sessiz kalir fazla(belkide hic) otmez ..yabancilik ceker urkek davranir ,bahceyi etrafi felan tanimamaya calisir , diger kuslardan biraz mesafeli davranir felan bu gayet normaldir.

Ikinci gun biraz daha kendine guven gelir kendini daha guvenilir hisseder , ve otmeye baslar.Tabi ilk gunden de oterler ama otmeye bilirler ama ikinci gun daha bi aktif olur hele etrafinda bosta bir disi varsa ona kur yapar eslesmek ister.

eger 3-4 gun sendelerse , ve halen ciftlesmeye yonelik ufak bir belirti yoksa ozaman ya ikisi disi yada ikisi erkek bunuda sen cozeceksin..her ikiside oterse kabarip arka kanatlarini surerse yere erkeklerdir.Eger hic erkek belirtisi yoksa ozaman disilerdir.

Normalde 2-3 gun icinde kus kendine es bulur eslesirler..sahsen bende yabanci bir kus getirdigimde ertesi gun hemen es kapiyorlar bu birazda ortamin rahatligina bagli.Umarim azda olsa birsey anlatmayi bilmisimdir.

hmm 3 gündür bendeler kuşlar kanat sürtme felan yapmadılar ikiside dişi olabilir msn adresim [email protected] eğer eklerseniz daha iyi bilgi alabilirim çok sağolun...

S.a

Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun. Güle güle uçurursun inşallah. Erkek -dişi olayı burda anlatmak zor. Örnek : Ben bir kuş yakaladım yapılı çatalı falan kapalı. erkek olduğundan emnim ama hareketleri falan dişi sandım ve 1 hafta hiç öttüğünü görmedim hatta erkek kuşlarımında ona öttüğünü gördüm. Bu gün ilkdefa bi dişiye öttüğünü gördüm. Sana tavsiyem çatal ına bak açıksa çatal 1-2 cm dişidir. Kapalıysa erkek. Bu arada ekledim msn e daha detaylı anlatabilirim.

ibrahim abi çok sağol cevabın için msn kabul ettim ordan görüşürüz inş.Bu arada bugün fark ettim yuvanın içine limon kasası koydum dişi diye aldığım kuş içerisinde erkek diye aldığım kuş ise üstünde duruyor dişiyi biraz sıkıştırıp kasanın üstüne konmasını sağladığımda erkek boynuna vurup düşürdükten sonra kafasını yere eğip sağa sola doğru öterek dönüyor sonra duruyor anlayamadım gitti.Yem yerkende genelde hep dişi diye aldığım kuş yiyor yemi erkek fazla yemiyor dişi gagalıyor.

Selamlar. bana 3 gun önce 2 kus hedıye edildi. Ancak bunların cinsiyetini ben de anlamış degılım.

Ne ötme var ne de baska bısey. Cift olduklarını da sanmıyorum. Aynı kümesteler. Kavga falan yok. ikisi de sezssiz sedasız duruyor.

Ancak kuşların 1 tanesi sanki küçük. Daha hafif. daha çelimsiz. Digerinden de bu bakımdan korkuyor.

Avluda birlikte takılıyorlar. yem yıyorlar. Sonra tekrar içeri.

Eş diillerse de eş tutmaları ne kadar surer?

bence dişi diye aldığın dişi erkek diye aldığın erkek. Kyuslar yeni olduğu için cisnlerine ait özellikleri göstermiyorlardır.

Arkadasim ikiside disidir senin yapacagin kizgin hir erkek alip arlarina atman hangisi disi hangi erkek ortaya cikar

arkadaşım yeterli tecrüben yoksa bir iki günde anlayamazsın normalde dişi ve erkek duruşundan kendini belli eder. doğrudur erkek boynunu kaldırır kuyruk süerter yere ama ikiside ötebilir erkek kızgın değildir dişi onu bastırmış olabilir ayrıyetten benim dişi kuşum erkeğinekuyruk dürtüyo dönüyo hadi bakalım çık işin içinde. :) zaman biraz sabır

Geri