Civcivlerim kayıp

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Antis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Antis

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan cemal
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar,
Dün ve bugün olmak üzere 2 adet civcivim ortadan yok oldu. Kümesten dışarı çıkmalarına imkan yok. Herhangi bir kan ya da tüy izinede rastlamadım. Bu yüzden gelincik veya fare olduğunuda zannetmiyorum. Benim aklıma yılan geliyor ancak duyduğum kadarıyla yılanlar tavuklardan korkar ve yanlarına yaklaşmaz. Bu şekilde hiç iz bırakmadan alıp götürebilecek hangi hayvanlar var. Ne şekilde önlem alabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

KEDİDİR KEDİİ...

İKİ AYAKLISI DAHA TEHLİKELİİİ

Sorun lağım faresiymiş. Kümesin altı toprak etrafı telle çevrili, sanırım yuva yapmışlar kümesin altına, civcivleri oraya çekiyolar. Zehir alıp koyduk, zehirleride götürmüşler ama kalıcı bir çözüm olmayacak gibi önerisi olan paylaşırsa çok sevinirim.

kümesin alt tabanındaki toprağı 10-15 cm kadar kaldır, tabaka halinde en ince deliklisinden ve en kalın tellisinden kümes tellerinden döşe ve kenara çıkardığın toprağı tekrar telin üzerine kapat. Tellerin çürümesi 4-5 seneyi bulur, o zaman zarfında rahat edersin.

FeLix_' Alıntı:
kümesin alt tabanındaki toprağı 10-15 cm kadar kaldır, tabaka halinde en ince deliklisinden ve en kalın tellisinden kümes tellerinden döşe ve kenara çıkardığın toprağı tekrar telin üzerine kapat. Tellerin çürümesi 4-5 seneyi bulur, o zaman zarfında rahat edersin.
:tamam: TELİN ÜZERİNE BELKİ ÇİMENTODA OLABİLİR.

ZEHİRLİ YEMLERİ DOĞA KUŞLARININ YEMEMESİ İÇİN ÖNLEM ALALIM. :slm:

Bugün kümesin yerini değiştirdik ve altında koca bi koloni bulduk 5 kadar yavru 5 6 tanede kocaman lağım faresi vardı. Malesef başka şekilde kurtulma yöntemi aklımıza gelmediğinden öldürmek zorunda kaldık. Ancak birkaç tane büyük fare kaçtı. Sizce tekrar geri gelirler mi? Önlem olarak civcivlerin bulunduğu kümesleri yerden yükselttik altları açık kalacak şekilde bu sayede anne tavuk koruyabilir diye düşünüyoruz. Bugün bizden kaçan bir fareyi baya bi hırpaladı çünkü. Ayrıca farelerin telleri aşmak için kullandığı deliklerin etrafına yapışkanlı tuzak ve zehir koymaya devam edicez. Umarım bunlar yeterli olur. Kümesin altına tel koyma önerinizi yeni gördüm biraz geç kaldık o konuda çünkü çoktan yerleştirdik kümesleri yinede çok teşekkür ederim.

Geri