Çocuklara güvercin sevgisini aşılayın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zahirbaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

zahirbaba

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
zahir önen
Meslek
şelale peyzaj
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar herkes kendince kuş besliyo fakat farkındamısınız bilmiyorum arkadan gelen nesil okadar kuşçuluğa yönelmiyor.genelde şimdiki çocuklar internet ve internet üzerinden oynanan oyunlara merak salmış fazla sadık kuş bakan veya bakabilecek kimse gelmiyor arkadan.Ya ilk denemesinde kuşu kaçırıp vazgeçiyor yada daha buyuk kuşçular kuşlarını yakalayıp vermiyor yada büyükleri evebeyinleri kuşları pislik yuvası olarak gördüğünden izin vermiyor.Hatta bazı semtlerde kuş besleyen arkadasları varsa onlarla arkadaslık etmelerine izin vermiyor.

Peki biz ne yapabiliriz ?
Ben elimden geldiğimce etrafımdaki çocuklara bedava kuş veriyorum.Bakıcı kuşlarımın yumurta denk gelmeyipte buyuttüğü yavrular oluyor yada istenmeyen bir eşleşmeden doğan kuşları bedava veriyorum çocuklara kaçtanesine yuva yapmak için yardım bile ettim.Yaşım 28 beni 10-12 yaşında çocuklar la gördüklerinde bazen dalga geçiyorlar çocukların büyükleri şaşırıyor ama beni anlayınca tanıyınca onlarda yardımcı oluyor.

Kuş besleyen çocuk hırsız lık yapmaz.merhametli olur çevresine ana babasına saygılı olur buyğunu küçüğünü bilir sosyal bir hayatı olur aktif bir çevresi olur.İnternet kafedeki bir çocuktan bilgisayar başındaki bir çocuktan bunları bekleyemezsin. İçine kapanık kısa boylu koca götlü gözluklu sümsük bişi olur :) sosyaal hayatı gelişmez msn arkadışlıkları msn aşkları yaşar yüzlerce kilometre ötedeki birine aşık olur indirme aşk şiirleri ile bir sanal bir hayat yaşar

Yani elinizden geldiğince gençleri güvercinlere yönlendirelim

Sana katılıyorum ama bunlar pek işe yaramıyor artık bende annemlerle yaşadığım için bunları söylüyorum ama inanmıyorlar artık ilk zamanlar izin verdiler hevestir geçer dediler, besleyemez dediler herkes sonra ben güzel bi yuva ve güzel güvercinleri alıp yavrulatmaya başlayınca ve uçurmaya başlayınca baktılar bunun hevesi geçmez dediler koydu kapının önüne kuşları sonra bir ara kuşları gizli besledim şimdi ise dükkanda bakıyorum ama ailemi ikna edecieğime inanıyorum bunun için Zahir bana biraz daha yaratıcı sözler yazar mısın? yani ikna edici sözler ikna edebilirsem ailemi pislik olarak görmezler belki güvercinleri...

bursaLıKuscu' Alıntı:
Sana katılıyorum ama bunlar pek işe yaramıyor artık bende annemlerle yaşadığım için bunları söylüyorum ama inanmıyorlar artık ilk zamanlar izin verdiler hevestir geçer dediler, besleyemez dediler herkes sonra ben güzel bi yuva ve güzel güvercinleri alıp yavrulatmaya başlayınca ve uçurmaya başlayınca baktılar bunun hevesi geçmez dediler koydu kapının önüne kuşları sonra bir ara kuşları gizli besledim şimdi ise dükkanda bakıyorum ama ailemi ikna edecieğime inanıyorum bunun için Zahir bana biraz daha yaratıcı sözler yazar mısın? yani ikna edici sözler ikna edebilirsem ailemi pislik olarak görmezler belki güvercinleri...
hangi nedenden istemediklerini söylersen daha yardımcı olurdum
Bir kere beslemene izin verdilerse demekki müsait yerin var bende bekar iken çok engellendim ben her başladığımda azbakıcağım filan diye baslıodum ama kuşlar çoğalınca dağıtıyordum eski baktığım yerde çok kuşçu varddı hergün 2-3 kuş kendisi gelirdi kümese 190 tane yi geçmiştim bir kere
fakat benim ailem hiçbir şekilde izin vermiyordu bende evde kimse yokken kuş getirip bir kolide kutuda veya büyük bir sandıkta bakıyordum sonra hadi şunlara küçük bir yer yaapayım diye başlıyordum dama tahta çekmeye bittiğinde babam çıkıp bakıyordu 5-6 metre kare kocaman kümes olmuş
ben gittiğimçocukların ailelerine kuşları değilde genelde kuşçuları ve sosyal hayatları üzerinde duruyordum internet çocuklarının durumunu anlatıyordumyaşadığı çarpıklıkları anlatıyordum sonra kendi hayatımı anlatıyordum iknaa oluyorlardı.
yada şöle bir örnek ver kavga ettiğinde kafeden veya okuldan çevrende 20 arkadsın olacağına yanın 1 tane kuşçu arkadsın olsu n yeter.Çünkü kuşçu gözü karadır arkadsı için herşeyi yapar ama diğer arkadaslıklar sözdedir zoru görünce kaçar.
KUŞÇUDAN ARKADAŞ OLMAZ DOST OLUR.
Zahir önen

Merhaba arkadaşlar benim 3 yaşında allah bağışlasın bir kızım var.Ben her kümese girdimde onuda yanıma alıyorum.Yavru kuşları seviyor bıldırcınlarla oynuyor.Geniş bir salmam var cocuk rahat hareket edebiliyor.Ben bunu neden yapıyorum çocuga sevgiyi merhameti aşılamak için her zaman derim hayvanları sevmeyen hiç bir şeyi sevemez gerçek deger göstermez.Şu an kızım ben ne zaman kümese girmek istesem benden önce girmek istiyor.Bende arkadaşlara katılıyorum kuşun insana zararı olmaz.Sevgiyi merhameti sadakati biz gelecek nesillere örnek olarak aşılamalıyız bu ister hayvan sevgisi olur ister başka şekilde olur.Ama çocuklarımızı beton yıgınlarının arasında robot olarak yetiştirmeyelim saygılar.

hepinizin görüşleri cok güzel güvercin iyidir ama cok kötüde bir hastalıktır bana aşırı bagımlılık yapıyor cok hastayım kuslara ama kuscuların gözü kara oluyor bnim 2 arkadaşım vardı onlardan ögrendim kusculugu kavgada 10 3 sopa yedigimiz bile oldu 3 kere ayıltıp ayıltıp dövdüler sonra görüştük gerçi cocuklara tabiki güvercin asılanmalı ama aşırı bagımlılık yapıyorsa engellenmeli cünkü bn güvercinden başka bişi düşünmüyom onlarıda öle sandıgımdan olabilir herkese saygılar

__BANDIRMAL!__KUSCU___KELEBEKÇİ

lan siktirin gidin amcıklar çocuklara kuş sevgisi aşılıyacagınız ondan sonra çatı çatı gezsinler gelen geçen kümesi patlatsınlar o.ç olsun sieeeee lan

HERSEYI DOZUNDA YAPARSAN INSANIN BU ISEDE MEILI VARSA DEVAMI GELIR BU IS HOBIDIR OKULA GIDEN ARKADASLAR SABAHDAN AKSAMA KADAR KUSLA UGRASIRSA DERSLERINI SALLAYIP SABAH AKSAM KUS DERSE AILESINE SEVDIREMEZ BU ISI BIZIMDE BASIMIZDAN GECDI ZAMANINDA ÖNCE İŞ OKUL SONRA KUS VAKDINIZ ZAMANINIZ KALIRSA ....................VAKIT ZAMAN KALMIYORSA SINIRI ZORLAMANIN ANLAMI YOK ILERDE IS GUC SAHIBI OLUNCA RAHAT YERINIZ OLURSA TEKRARDAN DEVAM EDERSINIZ

Geri