Çok acil yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DumanlıHastası
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 835
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Eray
Meslek
Elektrik Elektronik
İlgi Alanı
Kediler
Selamün aleyküm bugün kuşlarımı kontürol ederken özelikle yavruların kanatlarında dış parazit yani bitler gördüm hemde baya vardı bende hemen inek ve koyunlarda kullanılan flugon adında dökme ilaçı var kanat altlarına ve boyunlarına bi kaç damla damlattım bi kaç saat içinde ilaç etkisini gösterdi bitler tek tek düşüyor yanlız kuşlar aşırı derece de tedirgin yerlerinde duramıyorlar bunu bitlerin kaçışmaya çalışıp sürekli haraket halinde olmalarına bağlıyorum orası normal yanlız sorun şu güvercinlerim bitleri öldürmek için hamle yaptıklarında gözlerine ilaç sürülmüş olmalı gözleri kızarmış ve gözlerini açamıyorlar gözleri yanıyor galiba hemen ilk tedavi olarak bol suyla yıkadım kuşlarımı acil yardım ne yapmalıyım ?

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    6.3 KB · Görüntüleme: 475
Arkadaşlar araçtırmadan bilmeden tedavi uygulamayın. Kuşlarına hemen banyo suyu koy hayvanlar banyo yapsınlar inş. kaybetmezsin. Dış parazitler için Blotic kullanabilirsiniz yapmanız gereken bir kova su içersine 1 kapak blotic döküp kuşun kafası hariç gövdesini suyun içine sokmak olacaktır. Bu işlemden sonra kalan ilaçlı suyu kümes içersine pompa ile ilaçlayınız.

Teşekkür ederim hasip abi büyüklerde sıkıntı yok biraz kendilerine geldiler ama yavru kuşlarım gözleri kapalı büzüşmüşler duruyorlar bakalım gözlerini tekrar suyla yıkadım benim için büyük ders oldu abi zaten sağol tavsiyen için Allah razı olsun

Geri