Cok hafif sallabas veya girmek uzere nasil anlicam?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yunus_Pasam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Oksksis ksks
Meslek
Sdgergerger
İlgi Alanı
Kediler
Elimde ala var arkadas hediye etdi ama sallabas :) forumdada cok konu var ama soruma pek cevap bulamadim size sorayim dedim. Ayagimi yere vurunca kus takla atip yere oturuyor. Cok hafif kafayi ceviriyor. Yemini normal kusdan bile daha guzel yiyor vallahi bak :hhh: Normalden biraz fazla ama ucamiyor. Bu sallabasliga girmis mi yoksa cikiyor mu veya eser mi kalmis ? Bunu nasil anlicam ve bunun tedavisi her sallabasda oldugu gibimi yoksa baska bisimi yapiyim. Baska hastaligi yok.

Dedigim gibi kus cok ihtasli herseyi yiyor. Yemini cok cok iyi yiyor. Ama iste kafayi az ceviriyor buna neyapicam ? :hungur: :hungur:

Bi Yardım Edin Allah İçin Ya :hungur: :hungur: :hungur: :hungur: :hungur:

Yok mu yardım edecek Yapmayın Böyle Hasip Abi Nerdesin Ya :hungur: :hungur:

İşler biraz yoğun malesef. Birde dikkat ediyorum nerde hastalıklı sorunlu kuş varsa buluyorsun maşallah. Salmonella olmuş bir kuş hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktır bunu unutma. Ayrıca ok bulaşıcı bir hastalıktır yazık etme kuşlarına.

Valla abi nerde hastalıklı kuş var hep bana geliyor. Mardinleri Felan Bıraktım Sonra Birkaçı Geri Geldi Kaçaklarla Birlikte :p Dün Akşam Kümesteki Kuşları Çocuklara Hediye Etdim Verdim. Bu Sabah Yine 2 Tane Geri Gelmis Akşamdan Verdiklerim. Bi Baska Bulsam Kümese 2Çift Baska + 1çift çifttepe aynakuyruk arap beslemeyi düşünüyorum. Şuan Kümes boş

kardeş kuş sallabaş geçirmiş, eğer kafası titreseydi zaten yem yiyemez ölürdü. titreyenler genelde hep ölür. anladığım kadarıyla sendekinin kafası dönmüş yavaş yavaş düzeliyor. genelde erkek kuşlarda iyileşme hızlı olur ve en geç 6-7 ayda iyileşirler. hatta bu halde yavru bile büyütüyorlar. düzelmesi sana bağlı kuşu yalnız bir yere koyucan, eline fazla almıcan, kontrollü şekilde dışarı çıkarıcan. bende geçen kasımda hastalık geldi aşağı yukarı cücük eke 80 cıvarı kuştan yarısını öldürdü. 40 kuş kaldı oda 30 erkek 10 dişi gibi. bullarında yarısına yakını dönbaştı hepsi düzeldi. bir tane dişi de eser kaldı. oda 4 çift yavru büyüttü.yaklaşık 20 erkek fazlaydı onlarıda elden çıkardım. hepsi yavru büyüttü. iyi hatırlıyorum hastalık aynen şöyle başladı. önce bir tane yavruda ürkeklik başladı. gözlerini ürkekçe kırpıp duruyordu. sonra yavru öldü. kimisinde başdönmesi olmadan direk öldü. hiç bir antibiyotik fayda etmedi edemezdide zaten. başı titreyenlerin hepsi öldü. dişilerin çoğunu öldürdü. kimisinde hiç hastalık belirtisi olmadı. kimisinin kanadı tutuldu uçamadı.kanadı tutulanlardan hafif olanlar düzeldi. diğerleri düzelmedi. hala duruyorlar. yani bu hastalık tam bir sıkıntı. çok araştırdım aşı, ilaç, hijyen, besleme bir sürü önerisi olan var. bir çoğuna kalsa kuşların hepsini kesmeliydim kesmedim yine oldu 100 tane. geçen yıldan farklı olarak sadece tavuk veba canlı aşısını 2 ayda bir veriyorum. beşeri ilaçlar veriyorum. şimdiden yavru alımını bıraktım. bakalım bu kasımda ne olacak. hastalığın iyi tarafı kuşların hepsini silip süpürmüyor yine yetesi kadar bırakıyor.

Geri