Cok îlginc Bir durum, sizde yasadinizmi acaba

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efe40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

efe40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yüksel torun
Meslek
amele
İlgi Alanı
Kediler
Selam arkadaslar, bende yumurtlamayan disi Bir kus var, sanırım kısır ve uzun zamandır beklediğim başka bir kuş yumurtladı,kısır olduğunu tahmin ettigim kuş digerini yuvadan kovalayip kendi yatiyo yumurtaya,acaba bıraksam yavruyu çıkarıp büyütürmü?yoksa yumurtanın sahibi disinin yatmasınımı sağlasam , digerini kümesten çıkarmam şart o zaman, siz böyle biseyle karşılaştınızmı? Tavsiyeleriniz

Canım kardeşim yumurtayı sahiplenip yattı ise bırak hayvan yavru bakmayı özlemiştir bakarsın daha sönra yumurtlamayı sürdürebilir içindeki mayaları kusma şansını ona vermelisin selamlarımla.

efe40' Alıntı:
Selam arkadaslar, bende yumurtlamayan disi Bir kus var, sanırım kısır ve uzun zamandır beklediğim başka bir kuş yumurtladı,kısır olduğunu tahmin ettigim kuş digerini yuvadan kovalayip kendi yatiyo yumurtaya,acaba bıraksam yavruyu çıkarıp büyütürmü?yoksa yumurtanın sahibi disinin yatmasınımı sağlasam , digerini kümesten çıkarmam şart o zaman, siz böyle biseyle karşılaştınızmı? Tavsiyeleriniz
A.SLM YÜKSEL ARKADAŞIM BU DURUMLA BAZEN KARŞILAŞABİLİYORUZ YANLIZ YUVADA KAVGA EDİP YUMURTALARI KIRABİLİRLER YADA YUVANIN DIŞINA ATABİLİRLER BU YÜZDEN ELDEKİ YUMURTALARI İYİ KORUMAN AÇISINDAN KISIR DİŞİYİ YUVADAN AYRI TUTMANI TAVSİYE EDERİM '' DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN ELDEKİ BULGURDAN OLMA '' KISIR DİŞİNİN ERKEĞİNİ TAKİP ET YUMURTAYA KOVALADIĞINDA ALTINA BAŞKA KUŞLARIN YUMURTALARINI KOY BAKAR BÜYÜTÜR SAYGILARIMLA

Sagolun tavsiyeler için , bahsettigim kısır olan disi her ay yumurtlama girişiminde bulunuyor,yuvada 1 hafta 10 gün yatıyor ,sanki altında yumurta varmış gibi sonrada bi daha uğramıyor yuvaya,acaba yumurtayı koysam altına 1 hafta 10 gün sonra birakirmi yumurtaları , deneyim diyorum ama diğer kuşunda ilk yumurtası ve çok değerli kuş benim için ,bosa gitsin istemiyorum, ama dediğiniz gibi kusun belki yumurtlamaya alışmasında sagliycam, bilmiyorum kararsizim

O kısır dişi kendine bir yuva tutmuştur illaki. Onun altına varsa bozuk veya boş bir yumurta koyun. Yada sahte olsun. Hem yumurtaları kavga edip kırmazlar. Birbirlerini de rahatsız etmezler. Yavrular çıktıktan sonra o dişinin altına yavrulardan birini çekersiniz. Bakıp bakmadığını kontrol edersiniz. Eğer ki yem vermeye devam ederse tek yavruyu o büyütür. Bende iki kısır dişi var ikisini de bu şekilde kullanıyorum.

KISIR DİŞİLER HER KÜMESTE BİR ÇİFT BULUNMASINDA YARAR VAR ELİNDEKİ KISIR DİŞİNİN KIYMETİNİ BİL KÜMESTEDE BİR ÇİFT CILK YUMURTA BULUNDUR BOŞ YUVAYA YATMAYA BAŞLADIĞINDA ALTINA KOY YUMURTAYA ISINDIĞINDA AYNI GÜNLERDE YUMURTLAYAN İYİ KUŞLARIN YUMURTALARIYLA DEĞİŞTİR DOLU YUMURTALAR KISIR DİŞİNİN ALTINDA BOŞ YUMURTALARDA İYİ KUŞLARININ ALTINDA KALSIN İYİ KUŞLARIN ALTINDAKİ YUMURTALARINI 5 GÜN SONRA AL 10 GÜN İÇİNDE YENİDEN YUMURTLAYACAKLARDIR BÖYLECE BİR AY İÇİNDE AYNI KUŞLARDAN İKİ ÇİFT YAVRU ALMA ŞANSIN OLUR

Kısır dişiyi başka bir erkekle eşleştir, yumurta sürüp bakıcı olarak kullan.Aksi taktirde diğer dişileri rahatsız edip yumurtalar kırılabilir.

Geri