çok ilginç bir takla stili

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XQpPRuF3x24&feature=related[/youtube]

abi bunlar makaracı ırkıdır.izmir tarafında çok bakılır.iyi biyere çarpmıyolar bunlar bööle.

Bursali dir bunlar meshur kuslardir...

bence bu kuslar daha iyi görünüo cünkü oyunlari yavas olduğu icin cok net belli oluyor

bu şekilde oyun yapan kuş ilk defa gördüm bide emre ağır çekim ondan yavaş.banada ağır çekim olduğu için ilginç geldi sanırım.

SELAMLAR
videodaki kuşlar makaracı paylaşım için tşkler....

Gökhancigim ben eskisehirliyim bizde bu kuslara bursali derler yani makaraci cokta tutulur bizim burlarda ama diger sohbetlerde bahsediliyor yasmakli diye sayet öyle olursa ve saglam makara yaparsa besleniyor yoksa ya yavru baktirmak icin yada kalabalik olsun diye besliyorlar. Benimde merakim vardi ama bulamiyom hakikisini ,aldim getirdim bursa dan kafasiz cikti birdaha aldim makarayi tam yapmadi burdan buldum eskisehirden yavrulari bozuk cikti yani senin anliycan birdamar tutturamadim kuslardan.Uzun lafin kisasi cok yazdim hakkini helal et.Bizde ( BURSALI=MAKARACI) derler...

Yurdumuzda ırklar,bazı bölgelerde farklı şekilde nitelendirilmekte.Bu durumda tabiki bazende kafalar haliyle karışıyor. Aradığınız şartlarda bir damar bulamamanıza üzüldüm doğrsu Tahir abi.Umarım gönlünüze göre bulursunuz.
Oynarlar hakkında bir yardıma ihtiyacınız olursa ,elimden geleni yapmaya çalışırım sevgili Tahir abi.Sağlıcakla kalın.

Cok sagolasin gökhancigim ihtiyac oldugunda haber ederim insallah tekrar sagolasin...

abi bence bu kuşlar ölü rolü yapıp yırtıcılardan kurtulmayı başarıyorlar bence.

saygılarımla

Çok güzel.

Çok ilginç arkadaşlar. Hep anlatırlardı da bir türlü hayal edemezdim. Demekki bu kuşlar havada böyle sürekli dönüp duruyorlar. Paylaşım için teşekkürler.

sarıkır4141' Alıntı:
bunlar bursalıya bn bis bunları bakıcı olarak beslios

Lütfen türkcemizi düzgün kullanalım.
Atatürk ümüzün bize armağanı olan güzel türkcemizi yozlaştırmayalım.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

tùrkiye haric bunlari her ùlke birmingham rollers olarak biliyor 14 uncu ve 15 yuzyillar arasi ingiltere denizcileri tarafindan hindistandan geliyor 1876 da ingiltere ye ait oldugu kagittlara geciyor ordan en kisa zamanda amerikaya gidiyor 1890 senelerinde popiler oluyor ve batida yayginlasiyor kirilip cogaltiliyor pensom roller ,withingham roller, vs.vs. 1932 de en cok emegi gecen saf kanlari yetistirende William H. Pensom.

IDEAL OLAN A ve B SIKKIDIR C SIKKIDA GECERLI OLAN BIR BASLANGICTIR

katılmıyorum bu ırk ülkemize ait bence
ama paylaşım ve bilgiler için çok teşekkürler.

ben bir keresinde bu kuşu bir kuşçuda görmüştüm aynı böyle hareket yapıyordu.Cinsi makaracı demişti bana ama siz takla stili yazmışsınız konuya.

KuscuSinan' Alıntı:
ben bir keresinde bu kuşu bir kuşçuda görmüştüm aynı böyle hareket yapıyordu.Cinsi makaracı demişti bana ama siz takla stili yazmışsınız konuya.
evet kus takla stili oynuyor taklaci sitili degil yani takla stili gorunen o ama irki tabiki makaraci zaten renktende anlasiliyor

ne alaka taklacıyla adam belgeselden almış sizi kandırıyor bide kuşçuyum diye geçiniyosunuz :oley: :oley: kuştan anladınız yok yok senin artis oldun yerde yönetmen benim falan da filan ben de kameracıyım artis olmasa yönetmen olmaz kameracı olmasa hiç biriniz plmaz sagdan soldan alıntlarla hava çakmayın ayıpdı agır abilerszi........ :sinirli: kuşçulun adamını siz bozuyosunuz

bunlar makaracı ırkıdır.izmir tarafında çok bakılır bence fazla anlamam ama guzel kuslar saygılar

Bu güvercinin yaptığı oyun takla değildir.Bu ırkın adı birmingham roller.Makaracı ırk.Türkiyede hiç görmedim yurt dışında yetiştiriliyor.

Ekli dosyalar

• arizona.webp
    arizona.webp
    78.6 KB · Görüntüleme: 1,259
  • inflight.webp
    inflight.webp
    20.3 KB · Görüntüleme: 1,243
ikizkartal01' Alıntı:
ne alaka taklacıyla adam belgeselden almış sizi kandırıyor bide kuşçuyum diye geçiniyosunuz :oley: :oley: kuştan anladınız yok yok senin artis oldun yerde yönetmen benim falan da filan ben de kameracıyım artis olmasa yönetmen olmaz kameracı olmasa hiç biriniz plmaz sagdan soldan alıntlarla hava çakmayın ayıpdı agır abilerszi........ :sinirli: kuşçulun adamını siz bozuyosunuz
bilader su yazdiklarini biraz daha acarmisin ben pek anlayamadimda

tolgahan' Alıntı:
ikizkartal01' Alıntı:
bilader su yazdiklarini biraz daha acarmisin ben pek anlayamadimda

Yok bence açamaz Tolgahan bey. Baksanıza yazısından arkdaşın yeni dağdan indiği belli oluyor. Zaten taklacı olmadıklarını herkes söylemiş ikizkartal denen vatandaş. Biraz daha saygılı olki saygı göresin.

arkadasşlar ben nedense bu videoları izleyemiyorum açılmıyo

kuş makaracı bu kuşların da böyle dönerek düşenlerine güzel diolar yanı kus dusecek :)

Herkeze merhaba.Bu Discovery çekimi olan kuşları Birmingham roller diye piyasa bilinir ve Türkiyede ise Majeskül Dönek olarakta tanınır Bursa Makaracısıyla alakası yoktur.Dikkatli bakın Bu kuşlar Akbaş Akkanat Akkuyruktur ve beden ya kara yada çikolata (çakal)olur.Kolay gelsin

Geri