çok kuşmu, az kuş mu???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ankaralısalih06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Salih OZTÜRK
Meslek
asker
İlgi Alanı
Kediler
sitede birçok arkadaşın kuşlarına bakıyoruz...ama dikkatimi çeken şey, bazı kümeslerde çok kuş görüyorum... bu kadar çok kuşun olduğu kümeste yavruların uçurulmasını nasıl takip ediyor, teke düşmüş kuşları nasıl uçurabiliyorsunuz... sanırım az kuş beslemek onlarla daha iyi ilgilenmemizi sağlar... az kuş beslersek farklı soyların kontrol dışı eşleşmelerini de önler, böylece soyların birbirine karışmasını engelleriz diye düşünüyorum... herkese hayırlı günler...

Merhaba salih bey,bende tercihen sizin fikrinizdeyim,çok fazla kuşun kümeslerde olmasının ırkları takip edememnin yanı sıra diğer bir çok problemi olmaktadır.Özellikle haddinden fazla dolan kümeslerde hastalıklarla karşılaşmamız an meselesidir.Bunun gibi diğer bir çok şey.
Geçmişte farklı ırkları hep bir kümeste beslediğimden dolayı ırkların karışması problemini baya bir yaşadım.Şu an iki katlı bir kümesim var ve bir kısmında anaçlarımı diğer kısmındada yavruları besliyorum.

selam kuşun az yada cok olması değil önemli olan kuş sayısına göre yetiştiricinin onlara vere bilecek zamanın olup olmaması yerinin olup olmaması varsa bu ikisi ister cok olsun ister az hiç önemi yok.takip etmek daha kolay zaman varsa alırsın yavruyu test edersin i değilse şutlarsın ama zamanın yoksa az kuşta olsa beklersin boşuna belkide senelerce eleme yapamadan önemli olan altından geleni yazmak cizmek takip etmek değil ona seyisik yapıp işe yarar olup olmadıgını anlamak kuş az ama zamanda az == kuş çok ama zaman daha çok. iyi bulmak çok kuş ve cok zamanla daha kolaydır.

tengelli' Alıntı:
selam kuşun az yada cok olması değil önemli olan kuş sayısına göre yetiştiricinin onlara vere bilecek zamanın olup olmaması yerinin olup olmaması varsa bu ikisi ister cok olsun ister az hiç önemi yok.takip etmek daha kolay zaman varsa alırsın yavruyu test edersin i değilse şutlarsın ama zamanın yoksa az kuşta olsa beklersin boşuna belkide senelerce eleme yapamadan önemli olan altından geleni yazmak cizmek takip etmek değil ona seyisik yapıp işe yarar olup olmadıgını anlamak kuş az ama zamanda az == kuş çok ama zaman daha çok. iyi bulmak çok kuş ve cok zamanla daha kolaydır.

benim söylemek istediğim, tek kümeste farklı soydan kuş besleyen arkadaşlara sadece tavsiye niyetinde idi... birçok kişinin ortak sorunu soyların kırılması olduğu düşünülürse engellemenin yolu ya kümessayısını çoğaltmak ya da kuşları azaltmaktır diye düşünüyorum... polemik yaratmak ya da bilgiçlik taslamak gibi bir niyetim yok, zira bu sitede benden büyük abilerim ve ustalarım var...

ankaralısalih06' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

benim söylemek istediğim, tek kümeste farklı soydan kuş besleyen arkadaşlara sadece tavsiye niyetinde idi... birçok kişinin ortak sorunu soyların kırılması olduğu düşünülürse engellemenin yolu ya kümessayısını çoğaltmak ya da kuşları azaltmaktır diye düşünüyorum... polemik yaratmak ya da bilgiçlik taslamak gibi bir niyetim yok, zira bu sitede benden büyük abilerim ve ustalarım var...

selam ben yanlış anlamışım ozaman çünki tek kümeste ayrı ayrı ırklara bende karşıyım ve bir çok forumda yazımda yazdım polemik niyetli değildi yanlış anlamışım tek kümeste ayrı ayrı soydan kuşlara kesinlikle bende karşıyım.

ankaralısalih06' Alıntı:
sitede birçok arkadaşın kuşlarına bakıyoruz...ama dikkatimi çeken şey, bazı kümeslerde çok kuş görüyorum... bu kadar çok kuşun olduğu kümeste yavruların uçurulmasını nasıl takip ediyor, teke düşmüş kuşları nasıl uçurabiliyorsunuz... sanırım az kuş beslemek onlarla daha iyi ilgilenmemizi sağlar... az kuş beslersek farklı soyların kontrol dışı eşleşmelerini de önler, böylece soyların birbirine karışmasını engelleriz diye düşünüyorum... herkese hayırlı günler...

burda tek kümeste demiyor cok kuşlarda soy takibi nasıl yapılabilir anlamında bir yazı :=(

ben fazla uzun yazmamak için kısaca geçtim ama sanırım tam anlaşılmamış.. tekrar söylemem gerekirse ''tek kümeste birden fazla soy ve çok sayıda kuş besleyenlere ''nasihat anlamında az kuş beslemekten bahsettim...biz burada tecrübelerimizi paylaşmak için varız... sen sanırım posta besliyorsun... ben taklacı besliyorum... tarz farklı olabilir...

Aynı kümeste değişik ırklardan güvercinleriin yetiştirilmesinin yanlışolduğunu düşünüyorum bende. Her ırkın huyu suyu farklı bu nedenle birbirlerine zarar verebiliyorlar ayrıca istem dışı eşleşmelerde olabiliyor . Kuş yetiştirirken kümesin kapasitesi kaç kuş için elverişli? bizim verimli bir şekilde kaç kuş la ilgilenecek vaktimiz var? ekonomik durumumuz nekadarına müsade ediyor ? yavru , eke ve uçurmalıkları ayırma imkanımız varmı? bu ve buna benzer soruları doğru yanıtlamamız lazım kuş yetiştirirken. selamlar. ŞEREF

ne beslediğin önemli değil soy bozmak istemiyorsak ve bunu yapıcaksan ne çeşit kuş beslersek besleyelim her kuşçu için gecerli bu dediklerin ve dediklerim.

oyun kuşunun uçurulması, dinlendirilmesi, tüyü, yavrusu, yumurtası v.s. takip edilecek unsurlardır. bunlar düşünüldüğünde bir kuş oynatmak zahmetlidir... bu yüzden az ve öz kuş besleme taraftarıyım ...

salih arkadaşım birde avatar resmimde posta var diye herkes sade posta besliyorum sanıyor. viewtopic.php?f=28&t=119 bu kısımdaki kümeslerin hepsi benim ve bir catıda ve görünmeyenlerde var sence tek bir ırk için biri bu kadar kümes yaparmı birde herkes ne çeşitleri beslediğimi bilmek zorunda değil ama bilgimim yanlış veya doğru olduğu önemli yanlış olan yerde bu yazımı okumuş bütün arkadaşlardan ricamdır uyarsınlar siz yanlış biliyorsunuz desinler bu konularda sinirlenmem dogru değilse doğrusu söylendi diye kızılmaz omaç zaten doğru olanı bulmak.yetiştiriciliği geliştirmek adına.

Geri