çok seferli kuşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sarıkır4141
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre kalender
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
selamunaleyküm arkadaşlar benim dikkatimi çeken bir şey var ; yada ben hep öyle kuşları görüyorum çok seferli kuşlar neden kısa oyun yapıyo mesela 10-15 seferi var kuşun ama oynadığı mesafe 15-20 metre ama uzun oynayan kuşlarda sefer sayısı az oluyor ve daha uzun oynuyorlar herhangi bir nedeni varmı yada bir bilgisi olan varmı ayrıca birde uzun mesafe oynayan kuşlar bbilmiyorum herkezde öylemi ilk 15-20 dakika sadece uçarak yani kendini ısıtıncaya kadar çatıya oynamaz bunların nedenlerini bilen varmı yani sorum neden çok seferli kuşlar kısa oyun yapıyo?

saygılar

Bu sorunun cevabı şu cevapla aynı sanırım.Neden bir atlet 100 metreyi daha kısa bir sürede koşuyorda 1000 metreyi bu kadar kısa sürede koşamıyor. :evet:

Kuşlar oyun esnasında daha fazla efor sarfederler, düz uçuş esnasında ise kendilerini dinlendirirler. Her kuşun antrenmanına bağlı olarak uçuşta harcayacağı sabit bir enerji vardır. Bu enerjinin çoğunu oyun esnasında kullanırlar. Yani ne kadar sık oyun o kadar fazla enerji demektir. Bu ayarı yapamazsa tabiki oyun da istenmeyen şekilde olur. Kuş kendini dinlendirerek oyuna girerse tırmanma mesafesi ve takla sayısı da ona göre fazla olur.

kardeşim bak uzama mesafesini anlatırken yanlış anlatıyorsun 20 metre kısa bir mesafe değildir
bak bir evin tek katı üç metredir 20 metre 5 6 katlı ev demek bu uzama mesafesi mükemmeldir
sorduğun soru ise o kuşun kalitesinden gelir mesela senin kuşun 1 saat uçar 15 sefer yapar kısa fişekli
başkasının kuşu 2 saat uçar 15 sefer yapar uzun fişekli
saygılar

sarıkır4141' Alıntı:
selamunaleyküm arkadaşlar benim dikkatimi çeken bir şey var ; yada ben hep öyle kuşları görüyorum çok seferli kuşlar neden kısa oyun yapıyo mesela 10-15 seferi var kuşun ama oynadığı mesafe 15-20 metre ama uzun oynayan kuşlarda sefer sayısı az oluyor ve daha uzun oynuyorlar herhangi bir nedeni varmı yada bir bilgisi olan varmı ayrıca birde uzun mesafe oynayan kuşlar bbilmiyorum herkezde öylemi ilk 15-20 dakika sadece uçarak yani kendini ısıtıncaya kadar çatıya oynamaz bunların nedenlerini bilen varmı yani sorum neden çok seferli kuşlar kısa oyun yapıyo?

saygılar

EMRE KARDESİMİZ GÜZEL BİR KONUYA VURGU YAPMIS

15 20 METRE 10 15 SEFER VE BU SEFERLERİDE 1 SAAT YADA 1 BUÇUK SAAT TE YAPIYOR İSE İNMESİDE GÜZEL YERİNE HAKİM SE HER GÜNDE O AYNI OYUNU O KUŞDA GÖREBİLİYORSANIZ GÜNÜMÜZ KUŞLARI İÇİNDE ÇOK İYİ KUŞDUR

UZUN OYNYAN KUŞUN SEFER SAYISININ AZ OLUSU UZUN OYNAMASI BİRDE TAKLASIDA FAZLA İSE ÇOK EFOR SARFETMESİ TEKRAR OYUNA GELMESİ İÇİN DE KENDİNİ DİNLENDİREBİLMESİ İÇİN GEÇ GELMEKTEDİR ZATEN KUŞ ÇABUK GELİP OYNASA DA AYNI MESAFEYİ DEVAMLI YAPAMAZ NEFESİ YETMEZ KUŞ UZUN OYNADIGI İÇİN KENDİSİNİ NEFESLENDİRİP DİNLENDİRMEK İÇİN OYUNA GEÇ GELMEK TEDİR ESASEN SENİN GÖRDÜGÜN ÇOK SEFERLİ KISA OYNUYOR DEDİGİN KUŞ TÜRÜ DEVAMLILIGI DA VARSA BESLENEBİLİR MAKBUL KUŞDUR O SEKİL KUŞLARI ALTLARI DA SAGLAM İSE HER ZAMAN İZLEYEBİLİR ZEVK ALIRSINIZ ÇOK UZUN OYNAYIP TAKLASI FAZLA KUŞLARDAN DEVAMLILIK VE İSTİKRAR HER ZAMAN GÖREMEYİZ HER GÜN KALDIRIP AYNI OYUNU İZLEYEMEYİZ VÜCUT TASIMAZ KUŞ HALDEN DÜŞER BİR MÜDDET DİNLENDİRİLMESİ GEREKİR PEK ÇOGUMUZUN ARADIGI AMA SONUNUN ÇOGU ZAMAN HÜSRANA UGRATTIGI GÖRÜLMÜŞ BİLİNENLERDİR GIPTA EDİLECEK VERİM ALINABİLECEK KUŞ TÜRÜ DEGİLDİR BU BENİM KENDİ SAHSİ GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİMDİR

SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
sarıkır4141' Alıntı:

saygılar

15 20 METRE 10 15 SEFER VE BU SEFERLERİDE 1 SAAT YADA 1 BUÇUK SAAT TE YAPIYOR İSE İNMESİDE GÜZEL YERİNE HAKİM SE HER GÜNDE O AYNI OYUNU O KUŞDA GÖREBİLİYORSANIZ GÜNÜMÜZ KUŞLARI İÇİNDE ÇOK İYİ KUŞDUR

UZUN OYNYAN KUŞUN SEFER SAYISININ AZ OLUSU UZUN OYNAMASI BİRDE TAKLASIDA FAZLA İSE ÇOK EFOR SARFETMESİ TEKRAR OYUNA GELMESİ İÇİN DE KENDİNİ DİNLENDİREBİLMESİ İÇİN GEÇ GELMEKTEDİR ZATEN KUŞ ÇABUK GELİP OYNASA DA AYNI MESAFEYİ DEVAMLI YAPAMAZ NEFESİ YETMEZ KUŞ UZUN OYNADIGI İÇİN KENDİSİNİ NEFESLENDİRİP DİNLENDİRMEK İÇİN OYUNA GEÇ GELMEK TEDİR ESASEN SENİN GÖRDÜGÜN ÇOK SEFERLİ KISA OYNUYOR DEDİGİN KUŞ TÜRÜ DEVAMLILIGI DA VARSA BESLENEBİLİR MAKBUL KUŞDUR O SEKİL KUŞLARI ALTLARI DA SAGLAM İSE HER ZAMAN İZLEYEBİLİR ZEVK ALIRSINIZ ÇOK UZUN OYNAYIP TAKLASI FAZLA KUŞLARDAN DEVAMLILIK VE İSTİKRAR HER ZAMAN GÖREMEYİZ HER GÜN KALDIRIP AYNI OYUNU İZLEYEMEYİZ VÜCUT TASIMAZ KUŞ HALDEN DÜŞER BİR MÜDDET DİNLENDİRİLMESİ GEREKİR PEK ÇOGUMUZUN ARADIGI AMA SONUNUN ÇOGU ZAMAN HÜSRANA UGRATTIGI GÖRÜLMÜŞ BİLİNENLERDİR GIPTA EDİLECEK VERİM ALINABİLECEK KUŞ TÜRÜ DEGİLDİR BU BENİM KENDİ SAHSİ GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİMDİR

SAYGILAR

Kuş anlayışımız uyuşuyor,teşekkürler.

İYİ KUS DEMEK ÇOK UZUN OYNAYAN BOL TAKLALI KUS DEMEK DEGİL İYİ KUS DEVAMLILIGI OLAN HER ZAMAN İZLENEBİLEN ALTI SAGLAM İYİ YAVRULARDA VERENDİR UZUN MESAFE BOL TAKLALI OYUN KUSU GERİYE GÖTÜRÜR İSTİKRAR GÖREMEYİZ FAZLALIK ÇOGU ZAMAN ZARARDIR

öncelikle merhabalar;...

Hoca' Alıntı:
Bu sorunun cevabı şu cevapla aynı sanırım.Neden bir atlet 100 metreyi daha kısa bir sürede koşuyorda 1000 metreyi bu kadar kısa sürede koşamıyor. :evet:

şöylede bakabiliriz: iki atletimiz var, birine üst üste 100m koşturalım, diğerinede üst üste 1000m koşturalım. ve bunları aynı ritim ve süratte başlayıp bitirmelerini isteyelim. her koşuyada sefer diyelim sizce ne olabilir, hangisi kaç sefer yapar. 1000m koşan hata yapacaktır, 100m koşanda sefer...

kuscu_marik' Alıntı:
sarıkır4141' Alıntı:

saygılar

SAYGILAR
kuscu_marik' Alıntı:
İYİ KUS DEMEK ÇOK UZUN OYNAYAN BOL TAKLALI KUS DEMEK DEGİL İYİ KUS DEVAMLILIGI OLAN HER ZAMAN İZLENEBİLEN ALTI SAGLAM İYİ YAVRULARDA VERENDİR UZUN MESAFE BOL TAKLALI OYUN KUSU GERİYE GÖTÜRÜR İSTİKRAR GÖREMEYİZ FAZLALIK ÇOGU ZAMAN ZARARDIR

aynen katılıyorum....saygılar.

herseyın asırısı kaybettırır.ancak aşırılık coklukta oldugu gıbı azlıktata kendını gosteren bır olumsuzluk.bır guvercının azamı kac sefer yapması gerektıgı konusunda tam bır fıkır sahıbı degılım ama eke bır kus ıcın 12 den az sefer benım ıcın yapışma emaresıdır.ve bence ıyı bır kus sefer sayısında da dırayet ve kuvvet gosterebılen kustur aynı zamanda.selam ve saygı ıle...

Abi sende demissin 15 yirmi metre fişek yapan daha fazla sefer yapıyo falla fişek yapan az sefer yapıyo diye fazla fişekşekli kuş yorulur seferi az olur bence kuş fazla yüksek oynamasına gerek yok kuş yüksek oynuyorda ne oluyor 15 20 metrte ideal seferi bol olsun olsun taklacı bol olsun yeter 30 40 metre sefer yapıyorda ne oluyor sen kusus yakından izleyemedikten sonra bol seferli kuş daha iyidir benim görüşüm bu SAYGILAR Mustafa Coskun

Geri