ÇOK SİNİR BİR RAHATSIZLIK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JeanLoup
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

JeanLoup

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ErdeM KULA
Meslek
ÖGrenci
İlgi Alanı
Kediler
herkezin bayramı kutlu olsun.
Bu aralar kümesimdeki kuşlarımdan bazılarında kursaklarında şişlik oluyor.dünde 2 yavru bakan sabuni anne de farkettim kursagını boşalltım orni tab veya roni plus verıyorum fakat bu neden oluyor nıye olur 4 kusum boyle oluyor ve farkettıgım bırsey daha var sabunı anne aşırı zayıflamış 3 gunde bıtıklere gıdıyo ne yapmam lazım acıl yardım bakterıyel bı hastalıgı nasıl onleyebılırım veya kumesımde bulaşı bı hastalıkmı var 4 kusum olmuştu daha once 1 nı kaybettım dıgerlerı duruyor.bu 5 cı oldu.

Benimde şu an bir kuşumda aynı durum var, güvercin cok su içiyor kursak balon gibi oldu, elimde gambatab kalmadı tedaviye başlayamadım, kuşu ayrı salmaya aldım, su dolu kursağı kuşu ters cevirip kursağa hafif baskı yaparak suyu boşalttım karantina salmasına sadece yem koydum su koymadım, birde agızdan geosol toz verdim kaşığın ucu ile ertesi gun kursaktaki şişlik indi suyu tekrar koyunca kursak yine şişti bu arada kuş yemde yedi tekrar suyu aldım önunden.Gambatab olsa 1 gunde baya iyileşme olurdu artık yarın kuşpazarından bulmaya çalışacağım hapı.Bu ateşli hastalık tedavi edilmezse sonu sallabaşlıktır.Roni plus, gambatab, gambamix, cocci geel, ronidizol, 4 in 1 mix, bu hastalığa iyi gelen ilaçlardır.

Selamlar;
Bir tür virüs hastalığıdır kursak şişmesi.İshal ile başlar.Hastalığın başlangıcı mantar .Sonu ölümdür.Özellikle yavrularda.
Hastalığın tedavisi E-coli hastalığı için üretilmiş ilaçlar ile veyahut COLİMİX isimli ilaçla yapılmalıdır.Çok çabuk yayılan bulaşıcı bir hastalıktır.Acil şifalar.....
Saygılarımla

6 günü hala devam ediyor bugün yine kursagına ufak basınç uyguladım kursagındaki suyu dışarı boşalttım ilacım bitti. Sarımsak ile davam ediyorum sarımsak veriyorum ve ateşi insin diye muslugun altında kafasını ıslattım.asıl korkum bu anne sabunimin yavruları var 2 tane onları öldürürmü bulaşırsa sonuçta az dolsa yemliyor.

Geri