Çok Uçucu Hangi Irk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sefadogan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

sefadogan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sefa dogmayan
Meslek
bilinmiyor
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar sizce en çok uçan güvercin ırkı hangisi dir?

UŞAKTA KALDIĞIM SÜRE ZARFINDA UŞAĞIN YEREL GÜVERCİNLERİNİN 5-6 SAAT UÇTUKLARINI DUYMUŞTUM

Tipler Genelde Çok uçarlar ve Yüksek uçarlar.Çok uçan bir kuş arıyorsan bence ilk alacağın kuş tip ırkı güvercinler olmalı.Bazı bölgelerde gece bile uçtuklarını duydum ayrıca yuvalarınada çok bağlılar.SAYGILAR

Bu yazdıklarım kuştan kuşa değişir.Bazıları heveslidir,bazılarının ise uçmaya hiç niyeti yoktur.Birde senin ne istediğin önemli kuşu diklendirmek mi istiyorsun,yoksa taklacılar gibi mi uçmasını istiyorsun.?
Taklacılar:5-6 saat uçanlarıda var ama diklenmezler,pek yükselmezler.
Kelebekler:Yarım saat uçarlar ama diklenirler(Sinek) ve oyun yaparlar.
Tipler:Diklenirler(Sinek)ve düz uçarlar.5-6 saat uçtuklarını duymuştum.
Bangolarda çok güzel uçarlar.

siz kuşlarınızın nasıl uçmasını istersiniz.Mesela uzun süre uçan kuşlardan postalar gezerek uçarlar,evin etrafında pek göremezsiniz. Postalar çok uzun mesafelerden salınınca geri gelebilirler. Bursalar çok yüksekte uzun süre uçabilirler. Söylendiği gibi taklacılarda uzun süre uçabilir ama nokta olmazlar. Tipp ırkı, Van ve Sırp yüksek uçucuları gibi kuşlarda var ama ben hiç beslemedim.

Aşağıda üstadların verdiği bilgilere ek olarak İran yüksek uçucuları da çok yüksek ve çok uzun uçarlar. Tahranda ağustos sıcağında yapılan yarışlarda gölgede 42-45 derece sıcakta kuşlar sinekte ve 8 ila 12 saat arası uçarlar. Öyle ki hava kararınca çoğu kuş sahibi kümeslerinde ışık yakmak suretiyle güç bela kuşları indirir, inemeyenler ise civardaki yüksek binalarda geceleyip ertesi gün kümese dönmerler.

Taklacı ırkı nefesini açtığınız takdirde yaklaşık 4-5 saat aralığında uçar ve oyunda yapar...Tavsiyem Taklacı ırkıdır..
Ayrıca her taklacı diklenmez diye birşey yok...

arkadaslar ben su an da vanda ıkamet edıyorum yüksek ucucu kuslara baktımburada kuslar tip olarak batıdakı kaplan sayaların daha beyaz cıllısı gıbı ve kafaları daha ınce

kelebekci34' Alıntı:
siz kuşlarınızın nasıl uçmasını istersiniz.Mesela uzun süre uçan kuşlardan postalar gezerek uçarlar,evin etrafında pek göremezsiniz. Postalar çok uzun mesafelerden salınınca geri gelebilirler. Bursalar çok yüksekte uzun süre uçabilirler. Söylendiği gibi taklacılarda uzun süre uçabilir ama nokta olmazlar. Tipp ırkı, Van ve Sırp yüksek uçucuları gibi kuşlarda var ama ben hiç beslemedim.
ABİÇİĞİM SEN YÜKSEK UÇAN MARDİN GERCEKTEN GÖRMEMİŞSİN bak bursada oturuyorum mahallemde hertürlü kuş besleyen var bak abi inanmassın ama 3 yada dört tane oyunlu kuşu aynı anda uçurduğumda abi selanik yani dönekleri uçuran bangolardanda yüksek uçuyolardı ben dakikalarca kuşlarımı gözden kaybettiğimi bilirim hiç bir kuş taklacılar kadar uzun uçamaz vede oyun performans yapamaz ben kendi gözlemlerimi söylüyorum

saygılar

en çok uçan kuşlar var yüksek uçuculardır.Tip diyede sıralama devam eder saygılar

BEN ADANA GÜVERCİNİNİ ÖNERİRİM 2 SAAT KADAR UÇTUKLARINI BİLİYORUM.

tippler 20 saatin ustunde ucani coktur rekor 36 saat kustan onemlisi kisinin vericegi antremandir yoksa birak 20 saati 5 saat ucmaz

bir tablo vardı arastırırsan bulurusn almanyada bir tip rekor kırmıstı 20 küsür saat ucmustu...eskiden besledigim bir çift paçasız kırmızı kafa tipplerim 6 küsür saat nokta oluyorlardı...ayrıca daha geçen sene beslemiş oldugum 4 adet mardin kuşum 4-5 saat noktada geziyorlardı ama oyunları yoktu :) sırp yüksek ucucularıda aynı sekilde uzun süre ucuyorlardı cok aradım ama maalesef has bir damar bulamadım sırplardan :)

Taklacılara Sinek olmaz demişsiniz cok Yanlış elimde 30çift taklacı var 10 çifti damızlık cogu sinek oluyor 4-5 saat ucuyorlar yanlış bilgi vermiyelim taklacılarda sinek olurlar ama antıremanını iyi yaparsanız

dedektif45' Alıntı:
UŞAKTA KALDIĞIM SÜRE ZARFINDA UŞAĞIN YEREL GÜVERCİNLERİNİN 5-6 SAAT UÇTUKLARINI DUYMUŞTUM
Şu Uşak kuşlarının piyasası nedir acaba? Ben Uşaklıyım da merak ettim acaba memleket kuşu nasılmış :D

ABİÇİĞİM SEN YÜKSEK UÇAN MARDİN GERCEKTEN GÖRMEMİŞSİN bak bursada oturuyorum mahallemde hertürlü kuş besleyen var bak abi inanmassın ama 3 yada dört tane oyunlu kuşu aynı anda uçurduğumda abi selanik yani dönekleri uçuran bangolardanda yüksek uçuyolardı ben dakikalarca kuşlarımı gözden kaybettiğimi bilirim hiç bir kuş taklacılar kadar uzun uçamaz vede oyun performans yapamaz ben kendi gözlemlerimi söylüyorum

saygılar[/quote]
bu kardesıme katılıyorum

TİP ÇOK SAATLER UÇAR VEDE ÇOK YÜKSEK UÇAR TABİKİ BULUTLARIN ARASINDA ONA BİR YADA BİRKAÇ SÜPRİZ VARDIR HERZAMAN(CANAVARLAR)

http://facebook.com/enestippler bu benim facebook adresim profilimde tippler resimleri bulabilirsiniz ve dunya tippler ucus rekorlari adli albumede bir goz atin.. tippler kuslari iran.van.budapeste.sirp gibi yuksek ucucularin hic bir zaman ucamayacagi saatler havada dururlar.. 22 saat dunya rekoru irlandali besleyici Haryy Shannon adli kisiye aittir.. Eric Anslow. Piet Van Der Werf . Ali Riza Mahutian . Lerinc Bela. Jack Boden . Mick Caplin . Artur Newton . bu aklima gelen bazi dunya sampiyonlugu alan ve kuslari kendi isimleri ile aninan unlu tipplercilerdir.. her biri 20 saat ve 22 saate cok yakin ucuslarla dunya sampiyonlugunu almistir.. Turkiyede tippler konusunda bizler 15 20 kisi Turkiye Ulusal Tippler Birligi klubu olarak kendi aramizda ve uluslar arasi yarislara katilabiliyoruz bu konuda profesyonel olanlar sitemizi ziyaret edip googleden o yazdigim unlu tipplercilerin isimlerini yazim sonuna tippler koyarak arastirma yapsinlar.... Ornek : Harry Shannon Tippler yazip baslayin bu seruvene...

orjınal tıpler 20 saat ve uzerı uctukları bılınır ve bunlar yapılan yarısmalarla kayıt altına alınmıs cok yuksekte ucarlar gozden kaybolurlar grup seklınde ucarlar ve bu grup tıpler ıcın cok onemlıdır ruzgarı ve hava akımlarını kullanmayı ıyı bılırler .sabah saat 4 gıbı havaya atılırlar (besleyenler daha ıyı bılır) eger saat 4 ü gecmısse genelede salınmazlar gecede ucabılırler yere sadece susadıkları ıcın ıneler

ben çok uçan cinslerden, Van kuşlarını duydum.İkinciside gerçektende Mehmet abimizin dediği gibi İran güvercinlerinin çok uçtugunu söyleyen çok kişi vardır.Van güvercinlerinin çok uçmasında bölgesel olarak Van'ın İran'a sınır olması van kuşlarınında irandaki nesille kırılması v.b birçok faktör etkili olmuştur....

kardeşim ben uşaklıyım 3 çift uçurdugum uşak kuşları var bugün sabah açtım yagmur başladı tam 5 saat yagmurda uçtular inerken yorgunluktan kanat açarak iniyorlar yagmurda 5 saat uçuyorlar sen düşün birde uçurmak istemedim fiyat olarak çifti 100 tl ye de var 250 tl ye de ama bulmak zor emin ol saygılar

dun tippler yavrularima 9.cu antremani yaptirdim'' yavrular 9 saat 25 dakika ucurdum eger indirmeseydim ucum devam ederdi ama bu benim icin arti degil eksi olurdu cunki bu kuslari sadece yaris gunu uzun ucururuz biz.. 10 saat 15 saat uzeri

Geri