çok yeniyim abilerim lütfen yardımcı olur musunuz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan avcımustafa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 863
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
daha çok ama çok yeniyim babam ufakkken güvercin bakmış fakat dedesi hepsini baltayla kestiği için bana kuş baktttırmıyor :hungur: bende kuş istiyorum neyse geçen gün tarlada bir tane sarıkelebek yakaladı babam bakmaya başladık bir tannede karakanat kaplama aldım bi abiden iki tane oldular bıldırcın kafesinde bakıorum yumurtlayacaklr yakında babam dedi sınavdan 420 üstü bi not al dedi yapacam dedi bende 422 aldım yapacak ama şimdide güvercin sayısı konusunda anlaşamıoruz ben 20 tane filan istiorum o da7 tane yeter dio ayrıca bana kafes konusunda yardımcı olursanız çok sewinirim nasıl bir kafes yapabilirim ölçütleri neler olmalı kafesi yapacağım yer köydeki ewimiz bahçeye yapıcam yer kümesi yapmayı düşünüyorumm lütfen yardımcı olun saygılarımla

Bende senin gibi yeniyim fakat madem baban eskiden bakmış ve sana sözünü tutuyor onu dinlemeni tavsiye ederim. Bende iki çift aldım yeni 4 kuşla tekrar başladım sende o tarz bir sayıyla başla yavaş yavaş büyütürsün hem öğrenmiş olursun.

Öncelikle büyükdedenin yapdigini cok yanlis :ckmk:
20 kusla baslamak güzel iy ama 7 kustan 20 ayni kandan cikarmak daha iy bence birde bildircin kafesi iki kus icin 7 veya 20 kusu almadan önce kendine biraz daha büyük biryer yapmalisin artik yermi catimi bilmem benim icin iki side uygun :tamam:

sağolun abi yer kümesi yapmayı düşünüyorum ama mecbur babam 7 kuş istediği için öle başlıyacam bir daha ürete ürete ben onları çoğaltırım

büyükdedemin yaptığı ewet çok yanlış neymiş çok yem yiyorlarmış filan die bi sabah herkez uyurken baltayla hepsini kesip tenekeye koymuş bide yemiş o kadar güvercini yavrusu var filan dememiş hepsini kesmiş

benim aklıma takılan ölçütleri nasıl olmalı beni bilgilendirirseniz sagılarımla yardımlarınızı bekliyorum

Öncelikle Selamlar
Mustafa kardeşim kafesin boyutlarından önce hangi ırkı beslemek istediğine karar vermen ve o ırkın özelliklerine vakıf olan Kuşlardan 1 çift satın alarak veyahut hediye alarak başlaman Senin kuşçuluk serüvenine gelecekte ayna tutacaktır.

Zira herkez iyisini beslemek ister ve unutma ki 20 kötü 1 iyi edemez.Nacizane tavsiyem budur.

Kümes ebatlarına gelince 1 takım kuş için Standartlarda kümesi 1 mt2 'dir.

Bu arada taklacı ırkı beslemek istersen ve buradan aldırma imkanın olursa 1 çift Sana kuş hediye etmek isterim.

Mustafa Kardes sen hangi irk beslemeyi düsünüyorsun? sana tavsiyem Taklaci :tamam:

Yerin varsa taklaci iydir ama balkon felan yada kuslarin zor gördügü ve kücükyerler düz ucu cu tavsiye ederim sen köyde beslicegin icin sana tavsiyem taklacidir :tamam:

bende zate taklacı bakmak istiorum yinedde teşekkür ederim sağolun kuşlarıda buldum zaten kafes yapınca alıcam şuan 8 tane filan ayarladım geriye klaln kafesi yaptırmak yinede çok teşekkür ederim

Geri