Çok zayıfladı, günden güne eriyor(Jumbo)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aynur55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Aynur55

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aynur G**
Meslek
Memur
İlgi Alanı
Merhabalar,
15 gün önce aldığım muhabbet kuşum (jumbo), hal ve hareketleriyle bizi kendine hayran bıraktı, elimde, boynumda uyuyor, elimi çekince uyanıyor, öpüyor, sürekli yakınımda olmaktan hoşlanıyor vs. Hatta polar, havlu gibi şeylerin içinde uymayı seviyor, kendini okşatarak uyuyor.
Yalnız çok zayıfladı, çok üzülüyorum.Her geçen gün küçülüyor, alırken kocamandı. Hal ve hareketlerinde hastalık belirtisi yok, yakınlığı cilvesi yerinde. Vitamin aldık, başka ne yapabilirim? Şu an tahminim 40-50 günlük. Zayıflama nedeni, gündüz biz işteyken onu serbest bırakıyoruz, ondan olabilir mi (gerçi kafesini tanıyor, kendisi girip çıkıyor ama biz yokken yemek yemiyor olabilir mi?) Dışarıya alıştı, saatlerce kafesinde kapalı tutmak da istemiyorum. Yumurta, havuç maması veriyorum ama pek yemiyor onu sevmedi. Yemliğine iştahla saldırıyor, yiyor zannediyoruz, ama sanırım içinden sevdiklerini seçiyor,sadece kabuklu, uzun (adını bilmiyorum) olanları seçiyor, diğerlerini yemiyor. Yemlik dolu olduğu halde aradığını bulabilmek için neredeyse yarısını yere döküp, yemliğin en diplerde arıyor.
Sorun, yanlış yem mi? Dışarda uzun saatler kalması mı (8) saat ? Ya da başka bir şey mi?
Yardımcı olursanız oğluşum çok mutlu olacak.

% 80-90 ihtimalle şerit var kuşunuzda. Eğer şerit varsa kuşun suyuna günlük olarak herhangi bir eczaneden alacağınız KONTİL isimli ilacı kullanabilirsiniz. Faydasını görürsünüz.
Kuşun dışkısı nasıl? İshalmi eğer sulu ise Tetremezatin isimli ilacı yine suyunda kullanabilirsiniz.
Vitamin olarak en doğalı Yumurta ilaç olarak ise vitaform isimli ilacı kullanabilirsiniz.
Kuşun birde sayıflama nedeni tüğe girmiş olması olabilir. Tüğ döküyormu kuşunuz, muhabbet kuşlarında tüye girmede kuş zayıflamaya başlamışsa üzülerek söylüyorum yaşama şansı yarı yarıya. Umarım iyileşir.

Geri