ÇOLAK ÇIKAN YAVRULAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

tolga40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TOLGA ÖZKAN
Meslek
teknik eleman
İlgi Alanı
Kediler
slm benim kümesimde sık rasladığım bi sorun yavruların %5 kadarı çolak çıkmakta daha önce çolak çıkan yavrular yeme düşmeden ölenler yada su kabına girip içinde ölenler yavrularım oldu şimdide çok sevdiğim bi yavrunun yine çolak çıktı kuşların ana babası sağlıklı damızlıklar vitamin eksiklide olduğunu zannetmiyorum kuşlarda iç içe girme olayıda yok neden oluyor anlamadım

S A ÇOK YAKIN AKRABA ESLEMESİ YOKSA Kİ YOK DİYORSUNUZ ARASIRA ÇIKDIGINI SÖYLÜYORSUNUZ

BENİMDE ARA SIRADA OLSA RASTLADIGIM YAVRULARIN ÇIKTIKLARINDA TUTUNMAK İÇİN KECE YADA ÇÖR ÇÖP OLMAMASINDAN KAYNAKLANDIGINI GÖRDÜM ÇÜNKÜ YAVRU BÜYÜMEYE BASLADIKCA YERE TUTUNMAYA ÇALISTIKCA TUTUNAMAYIPTA YORULDUGUNDA AYAGINI UZATTIGI GİBİ KALMASI VEDE ANA BABANIN O SEKİLDE ÜZERİNE YATMASINDAN DOLAYI OLABİLİYOR BİR İHTİMAL SİZİNKİDE O SEKİLDENDİR TOLGA KARDESİM

SAYGILAR

daha önce çolak olupta ayakta durak hatta yürüyen kuşlar gördüm inş bu yavru ayağa kalkar sakat kalmaz anası babası yuvanın çöpünü az çekmişlerdi zannedersem ondan oldu şu sıra yavrunun yeme düşmesine 2 hafta var gözlemlerime göre azda olsa gitmek istediği yere gidiyor uzak mesafeyse 1 metreden fazla olan mesafelere uçarak gitmeyi tercih ediyor

Iyi Gunler,
Bu dogustan olan bir olay degil,kullanilan folluklar duz ise (Uzerinde yiv yoksa) belli oranda olur.Yivli folluk kullanin problemin bittigini goreceksiniz.Ayrica sakat kuslar ayaklari baglanarak duzeltilebilir.Zannedersem Guvercin birligi forumunda Sn Rahmi Bozkir bunu tarif etmisti.
Selamlar
Sinan Solaklar

mrb tolga kardes.bu olay altındakı malzemenın azlıgından kaynaklanan bır olay.bu durumu farkeder etmez yapman gerekenler altına saman v.s koymak ve yavrunun ıkı ayagına halka takıp halkayı ıple bırbırıne baglamak.bu pozısyonda 15 20gune bacak eskı konumuna donuyor.ama olayı erken farketmek gerekıyor yoksa bacak toparlamıyor

Akraba çiftleşmesi büyük olasılık...saygılar

Geri