Coxidin Kullanımı???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan legend1607
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K

legend1607

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
gökhan akan
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar yeni bir konu açtım KUSURA BAKMAYIN LÜTFEN.İshal sanırım tüm kümseteki kuşları öldürecek kadar kötü bir hastalık.O yüzden konu açıyorum.

Kuşlarımdan birinde ishal var yaklaşık 2-3 gündür.Yuvanın içini temizledim geçen gün aşırı suluydu dışkısı ve çok ağır kokuyordu.Biraz araştırma yaptım Coxidin isimli ilacın iyi geldiğini öğrendim.İlacı biraz önce aldım ecza deposundan.1lt suya 1mg kullanmamı söylediler.Ama kaç gün kullanacağımı sormayı unuttum.Birde ben tüm kuşlara vermeyi düşünüyorum diğerlerinede bulaşma ihtimaline karşı.

Coxidini kaç gün kullanmalıyım? Hastaya olmayan kuşlarada versem birşey olurmu?

İlacı Kullanan arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa sevinirim.

hepsine ver dediği dozda ama kuşların veba olmuş sanırım

muygun' Alıntı:
hepsine ver dediği dozda ama kuşların veba olmuş sanırım

hadi ya:( diğerlerinde bir sorun yok ama bi tanesinde dediğim belirtiler var.umarım ölüm gibi birşey olmaz çünkü tüye girememe,sallabaş gibi değişik nedenlerden 2'si yavru 4 kuşum öldü.Fazlasıyla canımı sıktı zaten o ölümler.Hayvanların günahına giriyoruz diye düşünüp güvercin beslemeyi bırkakmayı bile düşünüyorum açıkcası.Eskidende kuş beslerdim hiç ilaçmış bilmem neymiş bilmezdim bu kadar özende göstermezdim çok şükür bir kuşuma bile birşey olmamıştı ama şimdi kuşu alıyorum getiriyorum 1 hafta içinde hasta oluyolar tüye giremiyorlar sallabaş oluyolar filan.çok canımı sıkıyo ölmeleri çok üzülüyorum.böyle giderse bırakırım heralde beslemeyi.ölmelerini seyretmek istemiyorum çünkü :hayir:

Abim yabancı kusu kıs bıtımınde kümese sokmak lazımmıs bende ögrendım..Daha ıkı hafta önce ıkı kuş getirdim bizimkileri öyle bi carptı iki tanesi gitti..

Maalesef dün kuşu kaybettim:( İlacı vermeye bile fırsat omadı.Anlamıyorum 3 gün içinde kuş nasıl ölecek kadar hasta olur.Tele koymadan iğne filan yapıp kuşu bi canlandırıyolar heralde sonra bizim gibi bu durumu bilmeyenler gidip alıyo 3-5 gün sonraya kuş ölüyor.Yoksa kümesimde bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü 1,5-2 aydır kümseimde olan kuşlar var hiç bir şeyleri yok.hep yeni getirdiklerimde sorun oluyo ne hikmetse.

Bu arada dün internetten filan videolarını izlemiş yada ismini duymuşsunuzdur Ornitolog Murat Doğangün'le konuştum.Coxidin ilacını kesinlikle kullanmamamı önerdi.İlacı kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinicem.Hasta olmayan kuşlarada vermeyi düşünüyorum ama bu arada bir tanede yavru var yaklaşık 2 haftalık.İlacın zararı olurmu hala şüpheliyim ve ne yapacağıma karar veremedim.

Selamlar,

Öncelikle geçmiş olsun, arkadaşımızın dediği gibi kümesinize dışarıdan kuş almamaya çalışalım. Bu konuda zorunlu olarak dışarıdan kuş alınması halinde ise kuşu kümesinize katmadan önce ayrı bir kümesde yada ortamda tutarak en az 15-20 gün gözlemlemelisiniz. Getirdiğiniz kümesde kuşun alıştığı düzenin bozulması kuşun bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve paralelinde hastalık kapma riskine açık olmasına neden olacaktır. Kuşlarınızı hastalıklardan korumak için düzenli olarak sezon başı mart, nisan aylarında suya katarak yada enjekde ederek salmonella, e-coli, veba v.b. hastalıklara karşı bağışıklık sistemlerini güçlü tutacak aşılama konusuna özen gösterin. Bu aşıları yaptırmadığınız takdirde kümesinizi temizde tutsanız, dezenfekde de etseniz, ne yaparsanız yapın güvercinin kanında bulunan mikrobun hortlamasına engel olmazsınız. Sonradan üzüleceğinize tedbirinizi önceden alın..

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Coxidin 2 litre suya 1 kapak dökmen yeterlidir.Tedaviye 2-3 gün devam et.İsalin nedeni arasında salgın hastalılar, kötü beslenme, fazla miktarda vitamin ve antibiyotik kullanımı.Belliki kuşlarınızda isale bağlı zayıflık olmuş ve bu esnada her kümeste bulunan salmonella, veba vb. hastalıklara kuşlar yenik düşüyor.Cok hasta kuşları ayırın, kümesi dezenfekte et, coxidin özellikle yeşil ve kanlı isal de cok etkilidir.Yemi buğday ve prinç karışımı ve tekrardan geçmiş olsun.

Güvercin yavrularında çapaklanma vardı ne yapmam gerekiyorrrr

Geri