Cozemedigim hastalik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba abilerim/kardesilerim ,

Ben bir cift kusum var , yavrulari var 1 haftalik..bu ciftin Erkegi olani biraz rahatsiz.
Dun 1-2 yem yiyip bugun hic yem yemedi , ilac verdim ama geri cikarmis kusarak..Kus surekli kafasini arkaya dogru atiyor sanki bogazinda yem var ve yutmakta zorluk cekiyor sekilde.Bogazina baktim birsey yok , hap verdim 5 dakka sonra geri cikardi.Hani bizim insanlarda bogazda balgam kalir ya ve onu yutmaya calisiriz , surekli yutmayi deneriz bogazda olan kemik tukuruk yuttugumuzda asagi ve yukari cikar ..ornek verdim cunku benim kusta surekli sanki birseyi yutmaya calisiyor ama baktim bogazinda birsey yok.Acaba sizce problem nedir ?

Tesekkurler.

Geçmiş olsun.Kuş kafasını arkaya doğru atıyorsa sallabaş başlamış olabilir.Ama sallabaş değildir büyük ihtimal.Bendede aynı sorun olmuştu ama kuş kusmuyodu sadece yutkunurkrn sizin dedikleriniz vardı.Sonra boğazında iltihap olduğunu farkettim.ama ilerlediği için kuşu kaybettim:(yağ ile limon yaparsanız biraz yumuşatır boğazını geçmiş olsun.

kardeş aynı sorun bende vardı bir büyüğüm dedi ciğeri yanmış o kuşun ama 2-3 güne geçmişti şuanda altında 3 adet yavru var :D senin yapmak gereken şey kuşunun ağzına besle ve gursağından 5-10 adet tüğ yol hemen iyileşicektir emin ol ;)nerden biliyosun derseniz aynısını bende yaptım ve iyiileştirdim

Dacoxine ve Ornitab verdim bugun duzeldi..yardimci olmaya calisanlara tesekkur ederim.

baytiril yüzde 10 olanından 3.4 gün insülin şiringasıyla 2 cc ver düzelir ama başi öyle kalır uçmaz

çay kaşık ucu ile karabiber ver iyi gelir

sankolu' Alıntı:
baytiril yüzde 10 olanından 3.4 gün insülin şiringasıyla 2 cc ver düzelir ama başi öyle kalır uçmaz

mesutpp' Alıntı:
çay kaşık ucu ile karabiber ver iyi gelir

Arkadaslar konu aylar once acilmis ve tedavisi coktan uygulanmistir , yukarida zaten nasil bir tedavi uyguladigimi yazmistim.Sallabas veya diger bir soylemle Donbas ile ilgisi yok bu hastaligin.zaten 1-2 gun icinde normala donduler.Yinede tesekkuler.

arkadaşım bu hastalık veba nın bir küçüğü olna menenjittir en sağlıklısı veba aşısı vur olmadı hasta olan kuşunu kümesten ayır ve bunuda unutma yavruların da vebaya oluşacak bütün kuşların ölecekbence hiçbir ilacın faydası yok elinden çıkarıp yavruya biboran la takviye yap aşı yaptır sağ olanlara

SPORCU16' Alıntı:
arkadaşım bu hastalık veba nın bir küçüğü olna menenjittir en sağlıklısı veba aşısı vur olmadı hasta olan kuşunu kümesten ayır ve bunuda unutma yavruların da vebaya oluşacak bütün kuşların ölecekbence hiçbir ilacın faydası yok elinden çıkarıp yavruya biboran la takviye yap aşı yaptır sağ olanlara

Abi yukaridaki yorumlari/yazilari bir okusan (: , yinede tesekkurler.

Geri