Cözemedim gitti şu hastalığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan samettan52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

samettan52

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
samet tan
Meslek
Yazılımcı
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar 1 takım yavru kızması miskim var. kuşlardan birtanesi çok iyi ucuyor diğeri ise anne babadan dolayı zayıf kaldıgı için biraz yatırdım ancak . kuşu 1 haftadır ucuruyordum 2 gündür takip ediyorum , kafasını titretiyor , zayıfladı ayakta durmaya hali kalmadı ve ishal ,

Bu hastalık ne olabilir 2 gün içerisinde birden kuşu yedi bitirdi.

sizlerden yardım istiyorum yarın ilaç satan yerlere gidip ilaç alıcam , ve tam olarak ne oldugunu sorucam .
ilk defa başıma geliyor.

sallabaş hastallıgı tedavisi olmıyan bir hastalık kuşunu hemen ayrı bir bölmeye ayır. diğerlerinede bulasmadan. kümesini sonra temizle iyice.

salmonella olabilir abi donbas da diyolar halk arasinda cok bulasicir o tur belli basli tehlikeli hastaliklarin asisi oluyor 6 aydan 6 aya vurduyorsun tedbir amaci ile bir suru cesitlikte ilaclar var temin edebilirsin simdi ilac ismi versem daha baska ilaclarda var baska firmalarin falan o yuzden hangisini temin edersen onu kullan ama once hastaligin ne oldugunu iyice bi teshir koy abi baska bi hastalikta olabilir titreme falan varsa kus zaten yavru kizmasi diyosun belkide cicek olmustur cicek oluncada titrer vitamin destegi falan verirsin genel olarakta kuslara hafta bi kac defa ekma sirkesi koy sularina sonra ne bilim arada bal koy pekmez koy balik yagi ver kuslari dinc tutar hastaliga karsi birazdaha kuvvetli olurlar ben oyle seyler yapiyorum faydasida oluyor yoksa kolay hasta oluyorlar.

6 aydan 6 aya aşı yaptırıyorum bütün kuşlarıma. işallah çicek hastalıgıdır kafası dönerse bütün ümitlerim gidicek o kuşun üstüne titriyordum hasta oldu . hiç önemsemedıklerım sapa sağlam. kafasını sürekli sallıyor yemi zor yiyor.

vitanım ve antibakteriyel ilaçları kulanıyorum . gerçek saf bal + elma sirkesi haftada bir kere veriyorum . 15 günde bir yetişkinlere , 3 günde bir yavrulara balık yağıda veriyorum.

ama oldumu oluyor lanet hastalık . bakaLım gece karanlıga kapattım sallmonela diye bi ilaç aldım onu suyuna karıştırıp şırın gayla bastım, çay kaşıgının ucuylada tozu ağzından verdim . biraz sarımsak yedirdim ve sarımsak suyunuda çok az da olsa şırıngayla verdim. . Şimdide karanlık bir yere koydum sabaha kadar veya 2-3 gün dursun bakaLım düzelecek mi .

kafayı titretir sonrada cevirir ama sonra düzeliyo bazen, diğer kuşlaedan ayrı tutarsan iyi olur hasta olduktan sonra ilaç fayda etmiyo amaç ilacı hastalanmadan önce vermek

dogru soyluyor arkadas hasta olduktan sonra fayda etmiyor hasta olmadan once duzenli besinleri ver kuslara mesela program yap kafanda sularina haftada iki gun elma sirkesi ver bir gun aralik birak sonra bi kac gun bal ver yada pekmez leblebi tozu ver kucuk bi tasa koy kuslar yer sonra haftada bi agizlarina limon suyu ver siringayla ayda bi iki uc damlam camasir suyu akit kusa zarar vermez icerdeki mikrobu kirar faydasi olur sonra elekrolik al ver onbes gunde bir sonra yine duzenli bi sekilde yaptigin programin icine dahil et sarimsak suyuda ver bi kac gun icsinler bes alti dis sarimsagi bi litre suya at sarimsaklari ciz tabi yada ikiye bol iki gun bekler onlerine koy suyunu ama hergun hergunde bisey verme saf suda icmeliler yani bi program yap kafana gore takil azi karar cogu zarar sozunu unutmadan saglikli kuslarina bunlari uygula hasta olanlarinada dozu artir ayri yere koy isale pirinc yedir ne bilim sonra daha kumesin temiz olsun pis tutma asla kesinlikle gunes gorsun kumesin boynu donen kus olunca cok iyi bir kussa o taraftaki tuyleri al siringaylan ordan kan cek kuygunu kes bastan dort bes telek kes agirlik yapmasinsarimsak yedir ben boyle seyler yaparim abi bu yazdiklarimi bizzat kendim uygularim yoksa oyle cok ilac kullanmak vermek hic iyi deyil kusa daha zarar oluyor dozajini bilmiyoruz etmiyoruz hastaligin ne oldugunu tam tesbit etmeden yalnis ilaclar falan bunlar hep basimiza gelen seyler coguz aman farkinda bile olmuyoruz kus duzeldi diyoruz ama bakteri virus hala icinde oluyor yavruya geciyor ama dedigim gibi prigram yaparsan vitaminler fln duzenli sekilde uygun periyotlarda gerisi Allaha emanet abi, he birde yazmisin cok ustune dustugum kusumdu diye ztn hep oyle olur ustunde ugrastigin titredigin kusa bisey olur ne hikmetse hep oyle oluyor bence buda demek oluyor ki biseyin ustune fazla dusmucen.. Herkeze saygilar.

sallabaş kuş uçarmı

sallabaş olup iyileşen kuşun uçmu tamamen düzelirmi

Iyi aksamlar Samet kardes. Benim bir arkadasinda kusu ayni seninki gibi hastalanmisti, bir bazen iki gün ara vererek kusun önce kuyruklari sonra yine bir iki gün ara vererek 5 er tane kanat teleklerinden cekti. Kusa aci vermemek icin bir günde 2 telekden fazla cekmemeni tafsiye ederim. Ilk telek cekmeye basladigi günden itibaren her gün yemlemeden önce sabahlari kursagi bosken 1 büyük dis sarimsagi kücük taneciklere bölerek ve kolay yutabilmesi icin biraz islatarak kusa kendisi yedirmisti. Sebebi ise bana aynen söyle demisti: Sarimsak kanin civik olmasini saglar ve mikrop kirar, mikrop kusun vücudundan daha cabuk cikabilmesi icinde telekleri cekilir demisti. Gercektende dedigi gibi kus kanat teleklerine sira gelmeden iyilesmeye ve kendiliginden yem yemeye baslamisti. 2 hafta sonra kus saatlerce ucmaya basladi ve eski sihhatine döndü. Bu olay benim gözümle gördügüm bir gercek, fakat senin kusdada bir etkisi olurmu bilmem. Bilindigi gibi güvercinler vücutlarinda bircok mikrop barindirirlar, salmonella mikrobu aktiv olunca kusun direnci zayiflar ve diger aktif olmayan mikroplarda harekete gecer ve malesef genellikle ölümle sonuclanir, bu sebepten dolayi tedaviye hemen baslamani öneririm. Hasta olan kusu diger kuslardan ayirip kümesini mikrop kirici ilaclarla ilaclamayi ve kusa vitamin takviyesi yapmayi ihmal etmemen gerekir. Selamlar Kenan

Eğer kuşun boyu döndüyse bir kereye mahsus acil olarak ense tüyünü sertçe yolun kan akmasını sağlayın hatta jiletle hafif hafif çizin kan akmasını sağlayın yara açıkken hemem sarımsağı ikiye bölün ve elinizle hafif sıkarak sulandırın ve bu kısmı kanayan yerlere sürün, ilaç olarak Bemix B1 diye bir vitamin ilacı (bu sene keşfettim) 2-3 tl bir şey yarım tablet ağzına günlük atın yer kalabalıksa mutlaka ayırın zayıfsa colvit'le akşamları takviyeleyin ben bu yöntemle hasta 3 kuşumu biri posta yavru, biri taklacı biri şebap miski uçmak ne yavru bile aldım saygılar

kafası dönmedi dahaca , sarımsağı sabah 6 bucuk gibi yemlemeden önce veriyorum . dediğiniz gibi.

kenan kardeş anlattığın mantıklı gibime geldi kanat çekme piskan akması hemde kuşu yormadan eziyet etmeden.
onu deniyeceğim işallah düzelirde size 1 yıl boyunca bütün yavrularını veririm .
Kuş benım 17 yıllık damar kuşlarımdan o yüzden üzerine titriyordum.

( boyun tüyü yolma ve jiletle kan akıtma ( o acı veriyormus gıbıme gelıyor iyiliği içinde olsa ) onu şimdiye kadar hiç yapmadım, yapmayıda düşünmüyorum.

Samet kardes, insallah kuslarin sifa bulur, gelismeleri bizimle paylasirsan memnun olurum. Kuslarindan bir cift almayi cok isterdim fakat Almanyada kaliyorum buraya getirmesi biraz zor olur herhalde. Selamlar Kenan

kanı sulandırmak için sarımsak yerine eczanelerde satılan kan sulandırıcı haplar var fiyat olarakda ucuzlar. onlar kullanılamazlar mı ? yanlış hatırlamıyorsam aspirin olması lazım ismi ?

3 lt ye 1 tablet.

"Aspirin insalar icin üretilmistir hayvanlara fayda vermedigi gibi zarari vardir" diye bir yazi okumustum, hatta " kusunuzu öldürmek istiyorsaniz aspirin verin" diyede bir yazi okumustum. Ilaclarla kuslarin mikroplara karsi direncini tembellestirmek yerine doganin bizlere sundugu bitkilerden faydalanmak bence daha dogru olur. Antibiyotik ilaclarida mecbur kalmadikca kullanmamak gerekir, bu insanlar icinde gecerlidir. Almanyada bir alman arkadasim var 150 civarinda posta kusu besliyor, yarismalardan aldigi birincilik, ikincilik kupalari var, bu arkadas hayatimda kesinlikle kuslarima ilac vermedim diyor, virus ve mikroplara karsi en iyi silah kusun kendi direncidir diyor, sadece destek amaciyla belirli aylarda (sonbahar kis gibi) vitamin veriyor. Benim görüsüm hastaliklara karsi en iyi silah: 1. IYI HAVALANDIRMASI OLAN TEMIZ VE KURU KÜMES 2. TECRÜBELI YEMLEME VE MINERALLER. 3. KUSLARIN KENDI TEMIZLIGI (BANYO), 4. GÜNES, 5. HAREKET (UCURMAK). Sayet bu sartlara ragmen kus yinede hastalanirsa birakin ölsün. (DARVIN TEORISI: yani doga kanunu hesabi zayiflar ölür en güclüler yasamaya devam eder) Selamlar Kenan

Kenan.P' Alıntı:
"Aspirin insalar icin üretilmistir hayvanlara fayda vermedigi gibi zarari vardir" diye bir yazi okumustum, hatta " kusunuzu öldürmek istiyorsaniz aspirin verin" diyede bir yazi okumustum. Ilaclarla kuslarin mikroplara karsi direncini tembellestirmek yerine doganin bizlere sundugu bitkilerden faydalanmak bence daha dogru olur. Antibiyotik ilaclarida mecbur kalmadikca kullanmamak gerekir, bu insanlar icinde gecerlidir. Almanyada bir alman arkadasim var 150 civarinda posta kusu besliyor, yarismalardan aldigi birincilik, ikincilik kupalari var, bu arkadas hayatimda kesinlikle kuslarima ilac vermedim diyor, virus ve mikroplara karsi en iyi silah kusun kendi direncidir diyor, sadece destek amaciyla belirli aylarda (sonbahar kis gibi) vitamin veriyor. Benim görüsüm hastaliklara karsi en iyi silah: 1. IYI HAVALANDIRMASI OLAN TEMIZ VE KURU KÜMES 2. TECRÜBELI YEMLEME VE MINERALLER. 3. KUSLARIN KENDI TEMIZLIGI (BANYO), 4. GÜNES, 5. HAREKET (UCURMAK). Sayet bu sartlara ragmen kus yinede hastalanirsa birakin ölsün. (DARVIN TEORISI: yani doga kanunu hesabi zayiflar ölür en güclüler yasamaya devam eder) Selamlar Kenan

iyi güzel söylemişsinde bazı kuşlar vardır. mükembele yakın bir gösteri yaparlar bu kuşlar ıboşver ölsün diyemezsiniz bunlar için değişik yollara başvurulur.bana bi abi tetra yerine vermidon falanda verebilirsin demişti...

Ekrem bey dikkat ederseniz " Antibiyotik ilaclarida mecbur kalmadikca kullanmamak gerekir, bu insanlar icinde gecerlidir" diye yazmistim. Sizin yazdiginiz gibi cok iyi oyun yapan bir kusu kurtarmak amaciyla Antibiotik ilaclarla tedavi edebilirsiniz, sayet baska care yoksa. Malesef Antibiotik ilaclarla kurtulan kuslar zamanla Antibiotik ilaclara karsi BAGISIK oluyorlar, ayni mikrop tekrar aktif olup kusu hastalandirirnca kusa artik Antibiotik ilaclarda fayda etmiyor ve kusun ölme sansi daha yüksek oluyor. Ayrica güvercinler vücutlarinda bircok virus ve bakterileri ömürlerinin sonuna kadar tasidigi icin yavruya kusarken yavrusunada aktariyor, genetik olarak yavrununda direnci anne ve babasina benzedigi icin yavrununda yasama sansi pek fazla olmuyor. Cok iyi damar, süper oyun yapan kuslariniz varsa, onlara ilactan ziyade cesitli mikroplara karsi asilar yaptirmanizi tafsiye ederim. Benim kümesimdede kuslarim cesitli hastaliklar gecirdiler ve hic ilac kullanmadan Allahin izniyle iyilestirdim onlari, bir tanesi nezle olsa hemen digerlerinede bulasiyordu, fakat bir tane iyi oyun yapan disi kusum var masallah ayni kümeste yasadigi halde simdiye kadar hic hastalandigini görmedim, sebebide vücut direncinin cok güclü oldugunu zannediyorum. Yanlislarim varsa lütfen okuyanlar düzeltsin, ilim dag gibidir ögrenmekle bitmez. Saygilar Kenan

iyi güzel demişsin kenan abi ama konunun başında kuşun güzel olduğunu belirtmiş bende aspirin kullanılabilinir dedim kan sulandırmak amaçlı bildiklerim belki yanlıştır. sonuçda 1 yıllık kuş besliyorum ama merağım baya bir süredir var. siz ise benim yaşım kadar yada yaşımdan fazla yıldır kuş besliyorsunuzdur ben bu durumda bilgi olarak sizlerle yarışamam ama bende bildikleri yardımım olsun diye söylüyorum. burada bende çok bilgiye ulaştim.belki 3-4 yıl kuş beslemiş birisi kadar ilerleme kat ettim.

antibiyotiklerin yerli yersiz kullanılmaması gerektiğini bende biliyorum. ama bir kuşu iyileştirmeye çalışırken aklımızda daima şu soru vardır hangi yöntem aceba kuşu daha iyi eder daha hızlı iyileştirir. bu gibi soruları herkez kendi kendine yada tanıdığı kuşçulara soruyordur.

Arkadaşlar 9 kuşumda aynı şekilde öldü.
Ve hiçbir şey yapamadım şuan o kadar morelim bozukki , kapıdan gecen her adamla tartışıp kavga ettim.

Veba , Kolera ,dazanteri gibi hastalıklardan birtanesi galiba , kümesi komple değiştiriyorum.
Ki değiştiricem ama o da sorun , ölenlerin yumurtaları var.
Eğer ki gültepe veya yakın çevrede oturan biri varsa yumurta verebilirim . sinekli mavi , miski veya nudi

yarın bana ulaşırsanız iyi olur.
Süre bildiklerimi postaların altına sürücem elimde 2-3 tane yumurta kalır onlarıda baktırabilecek bir arkadaşa vereyim.

ölen kuşlar 15 yıllık mavi ve miski lerin yumurtası.

benimde merdinlerim ölmüştüü öylee çok koymuştu hastalıgı anlıyana kadar bütün kümes gitti. :(

Geri