Çözümü ne olabilir ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 0zqur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

0zqur

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Özgür ERİŞ
Meslek
Elektrik-Elektronik Teknisyeni ..
İlgi Alanı
Köpekler
Arkadaşlar 2 gündür kuşlarımın 2 tanesinde bi hastalık belirdi. İkisininde ağzı sürekli açık sanki zor nefes alıyorlarmış gibi görüntüleri var , teki öksürüyo nefes alıp verişleri ise çok kötü :hayir: Sizce bu ne hastalığı olabilir ve çözümü ne olabilir.
İlgilenirseniz sevinirim. Şimdiden sağolun..

hasta kuşlarını ayır kardeşim..korkulacak bişey yok ama kümesin yeterince hava almıyor yada aşırı cereyana maruz kalıyor..HAsta kuşlarına iki gün ard arda yarım monodoks ver bişeyleri kalmaz Allahın izniyle..Tüm kümese de vitamin verirsen iyi olur..Vitamin olarak da Becozyme yi tavsiye ederim..Söylediğim ilaçlar 3 4 tl falan tanesi, yani senin için çok fazla bir sorunu olmaz bunların..Dediğim gibi ama kümesine dikkat et..Kuşlarına dar geliyo olabilir, hava almıyo olabilir, aşırı cereyana maruz kalıyo olabilir..

polllat' Alıntı:
hasta kuşlarını ayır kardeşim..korkulacak bişey yok ama kümesin yeterince hava almıyor yada aşırı cereyana maruz kalıyor..HAsta kuşlarına iki gün ard arda yarım monodoks ver bişeyleri kalmaz Allahın izniyle..Tüm kümese de vitamin verirsen iyi olur..Vitamin olarak da Becozyme yi tavsiye ederim..Söylediğim ilaçlar 3 4 tl falan tanesi, yani senin için çok fazla bir sorunu olmaz bunların..Dediğim gibi ama kümesine dikkat et..Kuşlarına dar geliyo olabilir, hava almıyo olabilir, aşırı cereyana maruz kalıyo olabilir..

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Hasta olan kuşların yavruları var ayırırsam yavruları aç kalır ölür diye endişeleniyorum .. Kümes kuş sayısına göre dar değil 2 gündür kuşlarla ilgilenemiyodum dışarı salamadım havalanmadılar da ama havalandırmalarıda küçük değil . Teki öldü ölecek gibi bugün saldım çatıya çıktı zor soktum kümese gözlerini kapatıyo hayvan :( yavrusu da var . Sizce kümesten ayırmalı mıyım ne yapmalıyım ?

üst solunum yolu yani nezle olmuşlar kuşların bulaşıcıdır.öldürmez ama alt solunuma ciğere inerse tehlikeli olur.bu ara hiç uçurma zaten uçmazlar.ornimiks ds toz ver 2 lt suya bir paket -5 gün ver çok hasta olanlarada çay kaşığıyla ağzına az bişey dök birkaç gün.iyileşirler..yeri çok havasız olmasın kuşların.kolay gelsin..

Yavruları varsa ayırma ama her gün dışarıya sal mutlaka, hava alsınlar..Birde Ali abinin dediği ilacı yada benim dediğimi kullan 2-3 güne bişeyi kalmaz inşallah merak etme..YAvruları iyi besleyemiyorsa anne-babaya çok belli etmeden vitamin ver ;)

Yorumlarınız için teşekkür ederim bu dediğiniz tozu nerden bulabilirim. Eczanelerde falan mı satılır ? Ve nezle neden dolayı olmuş olabilir ?

bursada oturuyorsun sanırım bursada pazar günleri kuş pazarı kuruluyor orda hertülü ilaç var.ordan alabilirsin hatta imkanın varsa oraya gidebilirsen yağ şişesi gibi şişede kahverengi sıvı bir ilaç var nezle için dersen verirler 5 tl ve çok uygun bende kullanıyorum .kesin çözüm hemen etki ediyor.ondan al ağzına günde -5 damla damlat kuşun hemen düzelir.3-5 gün ver bunu daha ucuz ve kesin çzöümdür.ilacı büyük kutudan bölüm satıyorlar adını bilmiyorum ama antibiyotik sanırım.

selamlar

MACIGMIX SIVI 50 CC (Göz problemi ve kıhlama için) fiyatı 35 tl olması lazım veteriner ilaçları satan yerlerden temin edebilirsin.Uygulama sonucunda kesin sonuca ulaşabilirsin.

Geri