Tweety
Admin
Tepe veya Kafa:Tepe büyük ve tam yuvarlaktır. Merkezi nokta çok ufaktır. Tepe tüyleri uzun ve geniştir, göz ile gagayı tamamen örterler. Enseyle iyice kaynaşır. Tepesiz tipinde : Kafa geniş ve hafifçe yassıdır. Kafa tüyleri uzun ve geniştir, kaşları olmalıdır.
Vücut:Vücut dolgun ve yeterince uzundur. Göğüs iyice yuvarlaktır. Sırt geniş ve hafifçe şişkindir.
Tüy:Uzun ve ipek gibi kaygandır. Özellikle kuyruk talazları ve horoz tüyleri gÖrünmelidir.
Duruş:Sakin ve hafifçe diktir.
Boy:En az 17 cm.
Gaga:Kısa ve koniktir.
Boyun:İyice doludur.
Ayaklar:Kısadır ve baldırlar görünmemelidir.
Genel Durum:Sağlıklı ve temiz olmalıdır.
Crested Jüri Puanları Çizelgesi
Tepe - Baş ve Kaş 45 PUAN
Beden 10 PUAN
Tüy 10 PUAN
Duruş 10 PUAN
Boy (En az 17 cm) 5 PUAN
Gaga 5 PUAN
Boyun 5 PUAN
Ayaklar 5 PUAN
Genel İzlenim 5 PUAN
TOPLAM 100 PUAN
En üstteki arkası mavi fonlu olan kuş 1999 Pescara İtalyada Ranco nun Dünya birincisi olan kuşudur. O kuşun tepe noktası görüldüğü gibi gayet bozuktu ve önü panjur yapmıştı Ama kuştaki tepe o kadar büyüktüki ben daha sonra hiç okadar büyük tepeli crested görmedim söyleyeceğim şuki tepedeki bozukluğa bile tahammmül edile biliniyor yeterki tepe çok büyük olsun.
Vücut:Vücut dolgun ve yeterince uzundur. Göğüs iyice yuvarlaktır. Sırt geniş ve hafifçe şişkindir.
Tüy:Uzun ve ipek gibi kaygandır. Özellikle kuyruk talazları ve horoz tüyleri gÖrünmelidir.
Duruş:Sakin ve hafifçe diktir.
Boy:En az 17 cm.
Gaga:Kısa ve koniktir.
Boyun:İyice doludur.
Ayaklar:Kısadır ve baldırlar görünmemelidir.
Genel Durum:Sağlıklı ve temiz olmalıdır.
Crested Jüri Puanları Çizelgesi
Tepe - Baş ve Kaş 45 PUAN
Beden 10 PUAN
Tüy 10 PUAN
Duruş 10 PUAN
Boy (En az 17 cm) 5 PUAN
Gaga 5 PUAN
Boyun 5 PUAN
Ayaklar 5 PUAN
Genel İzlenim 5 PUAN
TOPLAM 100 PUAN
En üstteki arkası mavi fonlu olan kuş 1999 Pescara İtalyada Ranco nun Dünya birincisi olan kuşudur. O kuşun tepe noktası görüldüğü gibi gayet bozuktu ve önü panjur yapmıştı Ama kuştaki tepe o kadar büyüktüki ben daha sonra hiç okadar büyük tepeli crested görmedim söyleyeceğim şuki tepedeki bozukluğa bile tahammmül edile biliniyor yeterki tepe çok büyük olsun.