Cüce Cochin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arktonnesos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
www.zeytinkusu.azbuz.com
Ad Soyad
Ali E.
Meslek
Zeytinci
İlgi Alanı
Kediler
Cüce Cochin cinsi tavuk ve horozlar 1850'lerde Çin imparatoru için üretilmişlerdir.Bu ırk ayrıca Pekin Bantam olarakta bilinirler. Bu ırkın renk skalası hayli geniştir. Bu ırk beyaz, siyah sarı, mavi, gümüş olabilir. Balta ibiklilerdir. sene içinde 180 civarında yumurta yaparlar, yumurtalarının rengi kahverengidir. Bu ırkının horozları da, tavukarı da 1 kg civarındadır. Cüce cochinler insanlara yakınlık gösterirler ve diğer hayvanlarla uyum içinde yaşarlar. Bu ırk için dünyanın farlı yerlerinde senelik form yarışmaları düzenlenmektedir.
Allta görülen kümesimin 4 no'lu horozudur ve bu ırka mensuptur.

Ekli dosyalar

• DSC01422.webp
    DSC01422.webp
    1,000.2 KB · Görüntüleme: 2,735
  • DSC01423.webp
    DSC01423.webp
    1 MB · Görüntüleme: 2,811
Paylaşım için teşekkürler.Güzel bir cins...

cok degişik bir horoz bu bizlerle paylastıgın için sagol

merhaba
bende kuluçka makinamda bunların yumurtaları çıkmaya başladı yani civcivler çıkıyo fakat benim fazla bilgim yok ne yapmam gerek? yani makinanın içinde 24 saat kurumalrı için bırakmam gerekiyormuş googleden okudum..bi tanesi buhar yapma tasına girmiş içindeki suda boğulmuş şimdi o tası ben dışarı çıkardım her halde buhara gerek yok çünkü bütün 30 a yaklaşık yumurtalar açılıyo....bu işten anlıyanlar lütfen biraz bilgi versin googleden fazla bi şey çıkmadı bu konu hakkında

Geri