okyay21
Üye
- Ad Soyad
- okyay arabacı
- Meslek
- oto döşeme
- İlgi Alanı
- Kediler
S.A. Diyarbakırdan saygılar taklacı kuş olarak bizde 1 veya 2çift beslenir dostlardan temin edilir. D.bakırda taklacıyı Mardinli, Siverekli veya kırsal kesimde yaşayan meraklılar beslerdi.D.bakıra has isimli dediğimiz kuşlarımız Atlas, Zeytuni ,Kureng ,Gökala, Narinci ,Cigeri vs. Taklacı deyince aklımıza Mardin gelir .Ama son 4.5 yıldır kupaya kuş çıkaramadılar.Agır ceza reisi Latif Bey vardı. ara sıra şehir dışına çıkardık kuşu yerde anlayan Ender İnsanlardan biriydi Amatörce Taklacı merakı başladı.yıllar geçti,iyi olan Kuşları eledikten Sonra Ankaralı otelci Orhan abiden 1Çift Kırkanat mavi geldi. Sonra Ankara Çubuk'tan Oğuz arda ve Cavit Yeşilyaprak latanıştım .Kırklarelinden, Şerafettin Karaöz le tanıştım Mardinden Mehmet celesu İllede Dostane Şekilde Alışverişimiz oldu. Sayın Meraklı Güzel İnsanlar.Afınıza Sığınarak Şunu Söylemek İsterim. Çok Kuş Uçurdum. AMa Çubuk kuşu gibi Uzun giden Kuş Görmedim.Şerfettin,Abinin Şekeri , Beyazları Uzun Giden kuşlardı.Bu Kuşları Kendi Kuşlarımızla KIrdırdık. Bazıları İyi Bazıları Normaldir. Çubuğun,Arap,Karaoğlan,MaviSinekli, Bunlar Halla yatarken Bile Bazen düşünmeden Edemiyorum.Bu Kuşları Anlatmakla OLmaz Ancak Uçuran Ve Besliyen Bilir. D.Bakırdan,OKyay Arabacı OTO Döşemeci Bu Kuşlar Ankaralı Rahmetli SAim USTANIN Kuşlarını Andırıyordu. Saygılarla.