D.Bakırdan Saygılar Okyay 21

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okyay21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

okyay21

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
okyay arabacı
Meslek
oto döşeme
İlgi Alanı
Kediler
S.A. Diyarbakırdan saygılar taklacı kuş olarak bizde 1 veya 2çift beslenir dostlardan temin edilir. D.bakırda taklacıyı Mardinli, Siverekli veya kırsal kesimde yaşayan meraklılar beslerdi.D.bakıra has isimli dediğimiz kuşlarımız Atlas, Zeytuni ,Kureng ,Gökala, Narinci ,Cigeri vs. Taklacı deyince aklımıza Mardin gelir .Ama son 4.5 yıldır kupaya kuş çıkaramadılar.Agır ceza reisi Latif Bey vardı. ara sıra şehir dışına çıkardık kuşu yerde anlayan Ender İnsanlardan biriydi Amatörce Taklacı merakı başladı.yıllar geçti,iyi olan Kuşları eledikten Sonra Ankaralı otelci Orhan abiden 1Çift Kırkanat mavi geldi. Sonra Ankara Çubuk'tan Oğuz arda ve Cavit Yeşilyaprak latanıştım .Kırklarelinden, Şerafettin Karaöz le tanıştım Mardinden Mehmet celesu İllede Dostane Şekilde Alışverişimiz oldu. Sayın Meraklı Güzel İnsanlar.Afınıza Sığınarak Şunu Söylemek İsterim. Çok Kuş Uçurdum. AMa Çubuk kuşu gibi Uzun giden Kuş Görmedim.Şerfettin,Abinin Şekeri , Beyazları Uzun Giden kuşlardı.Bu Kuşları Kendi Kuşlarımızla KIrdırdık. Bazıları İyi Bazıları Normaldir. Çubuğun,Arap,Karaoğlan,MaviSinekli, Bunlar Halla yatarken Bile Bazen düşünmeden Edemiyorum.Bu Kuşları Anlatmakla OLmaz Ancak Uçuran Ve Besliyen Bilir. D.Bakırdan,OKyay Arabacı OTO Döşemeci Bu Kuşlar Ankaralı Rahmetli SAim USTANIN Kuşlarını Andırıyordu. Saygılarla.

Sevgili Okyay Abi' yi Diyardakır da çalıştığım yıllar içinde tanıdım .Yine bu güvercin merakımız vasıtası ile bu güzel insanla tesadüfen tanışma imkanım oldu diyebilirim .. İlerleyen zaman içinde arkadaşlığımız dostluğa dönüştü.. Her yönü ile düzgün bir adam olan bu ağabeyimiz le halen irtibatımız var .. Gönül bağımız daim ALLHA izin verirse ..
Diyarbakır sanayi sitesinde işyerinin tavanında kuş beslerdi , mütevazi bir insandır , oyunkuşu hakkında çok söyleyeceği olan bir değer olmasına rağmen alçak gönüllülüğü elden bırakmazdı ..
Karakteri ve kişili sebebi ile etrafında bolca ahbabı olan geniş çevreli bir büyüğümüzdür ..
Okyay ağabeyyin bizlere hep '' ağabey ''diye hitap etmesi onun ince ruhunun ve nezaketinin tezahürüdür .. Hakikatte o hem kuşculuk adına, hem yaşça hem yolca hemde hayat adına bizlerin çoğundan çok daha ileride bir insandır, bu yönü ile aslında o bizlerin ağabeyidir .. Ben kendisinden ve onun vasıtası ile güneydoğu yöresinde tanıdığım bir çok değerli insandan önemli şeyler öğrendiğimi söyleye bilirim ..
Kuşculuk kültürünün ritüellerinin adabının en diri tutulduğu bölge Güneydoğu anadolu bölgesidir diyebilirim ..
Sayesinde yöredeki kuşcu adabını görme imkanı buldum .. Türkiyenin pekçok yerinde iş icabı yaşamış birisi olrak bir kıyaslama yaptığım da güneydoğu daki Diyarbakır daki kuşculuk adabınıbaşka börelerde pek göremedim ...
Şu bir gerçekki kuş denen şey'' İKİ KANATLA BİR KUYRUK '' tan ibaret sözünü yaşayan insanlar bu insanlar Kurulan bağlar Kuşunda Kuşculuğun da ötesinde .... Böyle olunca biz kuşculuk dışındada kardeşe yakın dostluklar kura bildik bu insanlarla ..
Okyay abi bildiğim kadarı ile şuan kuş besleyemiyor işyeri sorunu gibi bazı sıkıntılar sebebi ile kapısında kuş tutamıyor .. Ama eminimki gönlünün bir kıyısında hep bir kanat şıpırsısı vardır .. Öyle sevdalı bir insan ..
Okyay abinin bu konu başlığındaki yazısı bir şekilde gözümden kaçmış henüz okuma imkanı buldum .. Bu bağlamda buradan kendisini anmak ,sizlere de bir nebzede olsa tanıştıra bilmek adına birkaç kelime ile aklımdan geçip dilime dökülenleri yazdım .. Kendisine ve böyle hasbi Dostlara yüce Rabbim selamet versin..
Gönül istiyorki kısmet olsada tekrar bir araya geliip o sanayi çatılarında kuş uçursak sohbet etsek çayllar içsek .. Eski bir dostuna kavuşmayı kim arzu etmezki sevgili dostlar.. Yüce Rabbim İnşeALLAH Bir vesile yaratır ..
Evet Sevgili Dostlar işte böyle birşey kuşculuk .. Şimdi geri dönüp bakınca o günlerden günümüze tek bir kuşun tüyü dahi kalmadı ne kuşlar uçtu geldi geçti ... Baki kalan hoş bir seda imiş Şu gök kubbe altında ..
Aşırı Hırslardan arınmış Felsefesi olan Liyakatli Hasbi Dostlar kazana bilmişsek , geçmişten bu günümüze asıl kazancı elde etmişiz demektir bana göre ....Rabbim bana böyle kıymetli üçbeş dost kazana bilme imkanı sağladı .. Kendimi talihli kısmetli sayıyorum bu bakımdan .. Cümlesinin Allah işini gücünü rast getirsiz inşeALLAH .. Neyse konuyu çokdaha fazla uzatmadan sonlandırayım , sevgili dostların konu konu içine girdi belki ama sizlerle şuan ki hissiyatımı paylaşmış oldum .. selamlarŞEREF

Geri