Daha Acemiyim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FarukAyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

FarukAyaz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Faruk Ayaz
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar.120 Yükseklik 120 genişlik 130 derinlik olan bir kafaesim.var üstünde 1 adet tünek var burda kaç adet kuş beslemem sağlıktır.Ne fazla ne az olsun gündüzleri dükkanda dısarı cıkartırım.Ama havaya salamam catı yok ama dükkan 2 kat 1 kat olmus dükkanın yükselikligi yane 1 yükselik carpı 2 anlatamadım ama.yani
yüksleik büyük rahat ucarlar.Yerede konup gezebilirler.dükkanın genişligide baya büyük.
1.Kaç çift kuş beslerim.
2.tabanda ızgara suanda yok sadece tahta var yeterlimidir şimdilik.
3.Güzelce temizledim suluk yenmlik yem olarak ne verimcem pet shoplarda hazır var onlar olurmu.
Biraz acele söylerseniz bugun kurmak istiyorum çünkü.

1.Yuvalık ayakkabı kutuları yokmu onların buyuklerınden yanı kartondan lurmu 50.60.60 keserim icinede o yuvarlak tabaklardan koyarım.Olurmu Veya plastik dogramadayımda aliminyumdan yapsam olurmu.Kusura bakmayın ben 16 yaşındayım daha hiç bir şey bilmiyorum.

Faruk bey kardeşim Oncelikle aramiza hoşgeldin. Güvercin Sevgisinin yasi ve yasanacagi yer onemli degildir icinde bu sevgi varsa herseyi basarirsin.
Benim sana ilk tavsiyem Kumesinin gunes almasi bu kuslar icin cok onemli,
Suluk yemlik vs gibi seyleri varsa dedigin gibi petshoplardan yoksa sehrinde kurulaan hayvan,kus pazarlarindan temin edersin,
Izgara onemli bir konu fakat hijyen kurallarina uyup kuslarinin saglikli guzel ve en onemlisi temiz bir ortamda yetistirme olanagin varsa izgara sorununuda asarsin, zaten eger kumesin bol güneş alabiliyorsa mikroplarin kirilma orani o kadar articaktir.
Yuvalik olarak en basit Limon sandigi kullanabilirsin, pazarlarda limon satan pazarcilardan istersen verirler, para bile almiyolar bazilari ise 50 ykr yada 1 ytl aliyorlar sandik basina.
Alimunyumdan yaparsan benim gorusum kis aylarinda alimunyum bir metal oldugu icin cok soguk olucaktir ve kuslarin onda tunucegi icin hasta olabilirler gorusundeyim.
Kac kus besliyecegine gelirsen benim sana tavsiyem ilk etapta az ile başla işin teknigini kaptikca kuş sayini kumesinin olculerine gore ayarlarsin, ornegin 2 yada 3 cift kuş ile başlıyabilirsin,
En ufak bir sorununda burada bulunan ben ve diger arkadaslar Sevgili kardesimize yardimci olabilmek icin caba sarfedeceklerdir..
Simdilik saglicakla kal, umarim gonlunun istedigi ortami hazirlarsin Kuslarina..

Ya Aslında Benim babam çok eski kuşçulardan.Bahçelievlerde tanımıyan yoktur ilyas şişik ,selahattim amcamı felan.Ama ben onlardan destek almak istemiyorum yani onalrdan istesem en kralından düzerler.Babam bugun geldi bune dedi ben dedim kuş beslicem dedim.Gitmiş suluk yemlik tahtadan yuva icine yuvarlak bir tabak gibi bir sey,süpürge icine koymak icin.Ama bn aslında kendim almak isterdim ama neyse para gitmedi :hhh: Yani öyle 1.2 m felan önemli değil ben bu işin 100 ytlde harcarım.Şimdilik 2 çift alıcam.Birde Güneş için her taraf pencere ama kafes günel almıyor kuşlar asagı indimi direk günes yani gündüzleri günesi gösteririm kuslara haftada birde komple temizlerim.Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

Sevgili kardeşim maddi olarak destek almasanda onlardan manevi destek almak senin yararina olucaktir. Sen yine herseyi kendin yap fakat onlardanda daha iyi nasil yapabilirim fikrini alman iyi olur..

eskilerin tecrübelerinden yararlanmak lazım elebet ama ben olayı kendim çözmek istiyorum diyosan 2 çift kuş al ve herşeyi oluruna bırak yavaş yavaş düğüm çözülür.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.Şimdi Ben Hangi kuşları besleyebilirim.Ben miski bir beyaz mardin felan o beyaz rengleri seviyorum.Birde bunların yerde gezenleri ayrı birde havada olanları varmış.Beyaz rengde olupda yerde gezenler hangileri acaba.

kardeşim sende böyle heves istek olduktan sonra sen bu işi yaparsın diye düşünüyorum ben.
babandan yardım almak istemiyorsan burada tecrübeli bilgisi fazla olan sana yardım edebilecek birçok yetiştiricimiz mevcut.
burada her türlü kafana takılan şeyin cevabını bulabilirsin senin böyle bir avantajın var babanların zamanında yoktu bak bunlar.mahallelerinde olan tek tük kuşculardan öğrendiğiyle ve kendini yetiştirdiğiyle oralara geldi.
senin şansın burada çok kişi var hepsinin dediğini dinle arasından sana mantıklı geleni kendine al.
tabiki başta tam olmayacak.
yuvaları kartondan yapma en ufak ıslanmada gidecektir.
tel başlarda o kadar şart değil hele yaz aylarında sonradan telide yaparsın.

Bana göre kafeste kuş besleyeceksen 1 çift olmasında fayda var. Çünkü farklı iki çift arasında yuvaları sahiplenme yüzünden sürekli kavgalar yaşanacaktır. Bu nedenle yumurtalar kırılabilir, yavrular ve anaçlar hırpalanabilir. Kalabalık ortamda yavru verimi de düşmektedir. Hatta yavrular büyüdüğü zaman belli bir süre sonra aynı şeyi anaçlar ve yavruları ile de yaşaman muhtemeldir. Eğer daha fazla kuş beslemek istiyorsan ve yerin genişliği konusunda bir sıkıntın yoksa bir köşeyi yüksekçe tel örgü ile bölerek bölmeli birkaç ayrı hacim yapman daha uygun olacaktır..

Besleyeceğin kuş cinsine gelince; ben taklacı güvercinlerin kafeste beslenmesini pek doğru bulmuyorum. Bu kuşlar uçmak için yaratılmışlardır. Hele daha önce uçurulmuş kuşların kafese alınmaları neticesinde çoğunlukla kanat bölgelerinde ur çıktığına defalarca şahit oldum. Taklacı yerine demkeş, fenerli (tavus) gibi süs kuşları veya kumru gibi ötüm kuşları beslemen daha uygundur diye düşünüyorum.

Başarılar...

Cevaplarınız İçin Teşekkür Eederim.Bugun ALLAH nasip ederse 1 çift almaya gidicem

Yunus Amcamdan 2 adet beyaz güvercin aldım.Bembeyaz olandan.
Önümüzdeki cumada selahttin amcam mardin beyaz vercekmiş.1 çiftde kelebek vercekmiş dedi önce o beyazlara 1 hafta bak alış kümesi felan ayarla bakabilirim dersen.Gel yanıma dedi ben sana güzel 2 çift veririm dedi.

Faruk kardeşim hg. aramıza, okuduğum kadarıyla yeni kuşculuğa başlıyosunuz, bende fikrimi belirtmek isterim bir abin olarak,mardinle , kelebek kuşu bir kumeste olmaz neden dersen kelebek kuşların mardinlerin yanında kanat vurmaya başlar, buda kelebek kuşunun uçuş şeklini bozar ,bunun haricinde mardin kuşu havada cok kalır alıştırana kadar yerde cabuk ucup inebilecek kuş al derim ,baska olabilir,kelebek kuşuda uctumu yukselir ve acılır,paylaşımın için teşekkur ederim, yeni kuşlarının resimlerini görmek isteriz, forumda.

En Kısa zamanda resimleri eklicem.Aydınlattıgın için teşekkür ederim.1çift beyaz ve 1 çift mardin beyaz aldım.Birde yunus amcada arap var arap sorun cıkartırmı yanında.

Dişi öntepe olan diğeri erkek.Bunlar daha suanda evdeler yarın dükkana götürücem.O siyah olanda kanatları kesmisler felan acıdım onun istedim.Bunlarla 1 hafta deneyim yasıcakmısım.Bakabilirsem.Mardin İle Şekerimidir nedir ondan vercekmiş.

Arkadaşlar vitamin için neler önerirsiniz.Mesela suyuna limon damlatmak felan c vitami yumurta ne bilyim.Yani kümesde neler olmalı acaba.Birde kusumun siyah olanın tek kanadı asagı sarkık titrio incilttim mi acaba?

Faruk maşallah kuşların sağlıklı görunuyo, bircok çeşit vitamin var forumda ilaçlar kısmını incelerseniz az cok bilgi sahibi olursunuz, doğal olarak kuşların içme suyuna 1 litrede 1 çay kaşığı elma sirkesi katarsan(haftada 2 gun),kuşlarda kaybedilen elektrolit dengesini sağlamış olursun.

arkadaşın dediği gibi kuşlara vitamın olarak çeşitleri var. ama bence herşey doğalıyla güzel ben kuşlarıma ilaç vermem. sadece taze su ve karışık yemleme yaparım.

Abi ALLAH razı olsun teşekkür ederim.Gerçekten çok mutlu oldum yani çok güzel forum.Ben İstanbuldayım ama düşündüğün için gerçekten çok teşekkür ederim.Herkesin Cevapları İçinde teşekkür eederim.

abı benımkılerı(taklacı)ucurdugumda nıye catıya konuyor aksama doru ınıyor nıye hemen cevap yazarsan sevınırım tşk (:

abı cevabını beklıyom[isikli][/isikli] :asla: :hungur:

Eğer yeni başlıyorsan 2 çiftten fazla alma derim bu arada büyüklerinin tecrübelerindende mtlaka yararlan aklına takılan şeyler olursa onlara sor veya buraya ya da yazabilirsin.

İstanbul Bahçelievlerde Yuvalık tahtadan etrafı bilezik felan yani güvercin malzemeleri satan en yakın yer neresi acaba?

Orda fiyatları yazmıyor yani ben fiyat konusunda bilgilenmek istiyorum.Mesela orda yemlik var demir o ne kadar folluk ne kadar gibi alta tel döşücem o ne kadar gibi

Faruk kardesim info@güvercinyasabir.com a bir email at "ben sizin ürün fiyatlarınızı öğrenmek istiyorum" gibi bir şey yaz onlar sana akşama kadar cevap yazarlar.

bunlarıbiz satmıyoruz sadece senin işin görülsün diye seni yönlendirdik.o yüzden fiyat için hiçbir hikrimiz yok.

Bende sadece msn var.Ordanda Gönderilmiyor sanırım Neyle gönderebilirim [email protected] messenger var bir tek.

Geri