Daha az zaman harcayarak daha iyi güvercin nasıl yetiştiririz.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Daha az zaman harcayarak daha iyi güvercin nasıl yetiştiririz. Bu konuda fikir ve görüşleri mümkünse paylaşmanızı istiyorum

Selam Kenan bey;
Küçük kümeslerde bakım zor oluyo, daha sık temizlik,kuş sayısı fazla ise hastalık vb. şeyler,benim görüşüm büyük kümeslerde ,güvercinlerde rahat ediyo bizlerde.Aslında çok geniş bir konu, beslenen kuş cinsine görede farklılık gösterir.Posta güvercinleri bakım ister, anteraman ister emek ister,bango kuşu zordur, yavrusunu besleyemez ,devamlı mama takviyesi ister diğer ırklardada kendine özgü zorluklar var tabi.

güvercin beslemek özellikle de bol zaman isteyen bir uğraştır. kuşlarını gözlemliyeceksin, hallerini tavıralrını, kırgın varmı yokmu, ne istiyorlar ne istemiyorlar vsvs... ama kendimce bir çözümüm var, olabildiğince kendi çapımda en iyi kuşlardan az sayıda büyük kümeste bakacaksın, yemliğini dolu bırakacan, suyunuda her gün değiştirdimmi sorun yok, ama ara sıra yinede gözlem gerek...

s.a abi gökay abi dogru söylüyo pota güvercini bakım ister kümesin küçükse büyült kuşlarının haftadan haftaya kümeslerini düzelt yemlerini koyarsın suyunuda onlardan rahat olmaz

kry' Alıntı:
s.a abi gökay abi dogru söylüyo pota güvercini bakım ister kümesin küçükse büyült kuşlarının haftadan haftaya kümeslerini düzelt yemlerini koyarsın suyunuda onlardan rahat olmaz
kümesim aksine cok büyük ve 6 adet zaten iyi bir yetiştiriciysen her kuş kendine özgü emek ister ama bu emeği nasıl hayvana üzmeden daha az zamanda verebiliriz:?

bence bildiginiz guvercinleri beslerseniz daha az zaman harcamis olursunuz yani fazla ugrasmazsiniz bilmediginiz guvercine gore...bir de tabii temel kurallariniz olmasi sart yem ve su duzeni temizlik duzeni saglik duzeni ve bu duzeni bozucak seylerdende uzak durmaliyiz o zaman sistem yerine oturur ve daha az zamanda daha iyi hayvanlar elde etmis oluruz diye dusunuyorumki burda gozlemledigim kadariyla ornek yetistiricilerin hepsi oyle yapiyor ve hepside guvercin derneklerinde uye yani derneginde buyuk payi var yetistiricilikte...

Güvercin beslemek için kesinlikle zamana ihtiyacınız vardır.Bir köpeği bağlayıp sabah akşam yemeğini verip besleyebilirsiniz ama güvercin ilgi alaka sabır ister.Ama çok zamanınız yoksa illede beslemek istiyorsanız önce güzel bir salma yapın.Güneş görmesine tabanın toprak olmasına dikkat edin önü tel kuşların hava alabileceği gibi olsun.Çalıştığınız günlerde sabah doyurun tatil günlerinizde uçurun salın.Bu güzel bir örnek.
Saygılarımla.
ÇİĞLİ'li

Ekli dosyalar

• pic0003oh8.webp
    pic0003oh8.webp
    43.8 KB · Görüntüleme: 1,584
tengelli' Alıntı:
Daha az zaman harcayarak daha iyi güvercin nasıl yetiştiririz. Bu konuda fikir ve görüşleri mümkünse paylaşmanızı istiyorum
besledıgın guvercın cınslerıne gore degısıklık gosterır ama sana az zamn harcayarak ıyı bır guvercını nasıl cıkartabılecegını anlatmak ıcın bır ornek vereyım
dıyelımkı elınde guzel bır erkegın var ( bu arada ben bır sebbab yetıstırıcısı olarak ornek verıyorum bu benım ızledıgım yoldur)
4 adette dısın var hangısıyle vurup ıyı bır kus alacagını da tahmın edemıyorsun her bırıyle ayrı ayrı denesen kaybedecegın bır suru zaman olacak
erkekle dısılerı bır kafese koyuyorsun 1 erkek 4 dısıyle es oluyor yumurtladıklerı zaman yumurtaları bakıcıların altına suruyorsun aynı anda 4 dısıden cıkan yavruları ınceleme sansın oluyor hangısını begenırsen onunla es yapıp devam edersın ve kanını olusturmus olursun ancak ılk cıkan yavrularla kıyaslama yapmanı onermem en az 4 er cıft yavru alman gerekır

alpaslannn' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
besledıgın guvercın cınslerıne gore degısıklık gosterır ama sana az zamn harcayarak ıyı bır guvercını nasıl cıkartabılecegını anlatmak ıcın bır ornek vereyım
dıyelımkı elınde guzel bır erkegın var ( bu arada ben bır sebbab yetıstırıcısı olarak ornek verıyorum bu benım ızledıgım yoldur)
4 adette dısın var hangısıyle vurup ıyı bır kus alacagını da tahmın edemıyorsun her bırıyle ayrı ayrı denesen kaybedecegın bır suru zaman olacak
erkekle dısılerı bır kafese koyuyorsun 1 erkek 4 dısıyle es oluyor yumurtladıklerı zaman yumurtaları bakıcıların altına suruyorsun aynı anda 4 dısıden cıkan yavruları ınceleme sansın oluyor hangısını begenırsen onunla es yapıp devam edersın ve kanını olusturmus olursun ancak ılk cıkan yavrularla kıyaslama yapmanı onermem en az 4 er cıft yavru alman gerekır

selamlar bu soy daha hızlı nasıl elde edilir olmuş :=) o anlamda sormadım sordugum mesela 100 kuş besliyoruz ve bunlara harcamamız gereken ayda 150 lira ve her gün en az 1 saat bu 150 tl yi nasıl 100 tele gibi yapabilriz. bu hayvanın ihtiyaçlarnını kesmeden altarnatif yollar kullanarak nasıl yapabiliriz. günde harcadıgımız ucum hariçi zaman bu 1 saat nasıl bunuda 45 dakika yada 30 dakika gibi bir zamana düşürebiliriz. yemlik büyük olsun suluk cok olsun gibi değil çünki belli bir zaman takip istiyor bunlardan nasıl kısıtlama yapabilriz anlamında sordum.

hergün suyunu değiştirmeye yada yemini dolu tutmaya yada önünün tel olması şart diye bişey yok hayvanı oyuncak yapıp elinde oynama yemini suyunu düzenli hergün aynı saatte ver bide havadar olsun kuş kendi kendine bakar zaten başında saatlerce oturup beklemen ancak zaman kaybettirir siz bakınca zaten kuş büyümüyo güzelleşmiyo...Saygılarımla HAZARBEYOĞLU

krmpl' Alıntı:
hergün suyunu değiştirmeye yada yemini dolu tutmaya yada önünün tel olması şart diye bişey yok hayvanı oyuncak yapıp elinde oynama yemini suyunu düzenli hergün aynı saatte ver bide havadar olsun kuş kendi kendine bakar zaten başında saatlerce oturup beklemen ancak zaman kaybettirir siz bakınca zaten kuş büyümüyo güzelleşmiyo...Saygılarımla HAZARBEYOĞLU

selamlar tabi bu dediğiniz 10 kuş için geçerli hemen hemen hepsinin hasta olup olmadıgını yada rahatsızlıgı varmı yokmu anlayabilirsiniz peki bu 100 tane diyelim ve kümeste 30 yavru var sadece yem ve su verip kümesten cıkarsanız ne olur ben söyleyeyim ? biri hasta olur ve geç farkederseniz kartlara bir şey olmasada bütün yavrular hasta olur ve ölür çünki suluk yada tenefüs edilen hava ortaktır ama eger her gün kontrol ederseniz. kesinlikle erken anladıgınızdan tedaviye veya yavruyu ayırmaya erken başladıgınızdan zainiz 100 de 90 azalır ben kartlarda hasta olup olmadıgını anlamak için tamamını salıyorum ve eger biri ucmaz saa sola konarsa onu elime alıp bakıyorum ve kesinlikle en doğruyu yapıyorum yavrularıda tek tek kontrol ediyorum. bunlar zaman kaybettirebilir ama yapılması gerekenlerdir. örnek kendimden vereyim arka kümese aldıgım yavruları (cayırada ucuracadımdan arka kümese aldım ) 3 günün sonunda yavru süper keyifsiz ben tabi kümesi pek takip etmedim sorunu bu gün tesadüf farkettim hayvan diğer kümeste suluk rengi farklı oldugundan yada dayak yediğinden suluk başında su içmiyormuş cayırda petten tasa su dökerken hayvanın gözleri ben diyim acıldı sende fal taşı gibi oldu ama yine suyu bulamadı kumda içmeye calıştı v.s. ben kafasını suya soktugumda öyle bir su içiyor ki ben boğulacak sandım kümeste gözlem en önemli şeydir bence ondan hiç fedakarlık edilemez.

Güvecin yetiştirmek ten kasıt güvercin üretmek ise, hemen hemen herkezin ifade ettiği sıradan işleri yapmak , uygun fiziksel kışulları sağlamak belki yeterli olabilir .
Fakat kast edilen performan kuşu yetiştirmek ise bu okadarda basit değil , yemini suyunu ver rahat ettir . bUkadar değil yani, çok ama çok zaman ve itina ister ayrıca çok daha fazla özveri ve sabır ister, bunlarla birlikte illaki belli bir birikim tecrüe de ister . Çok daha fazla sını da ister aslında kısmet ister örneğin , herzaman herkeze nasip olmaz iyi performans kuşlarına sahip olmak birazda bu tüm emek ve çabanın yanında talihli de olmak gerek .. selamlar.ŞEREF

tengelli' Alıntı:
krmpl' Alıntı:

selamlar tabi bu dediğiniz 10 kuş için geçerli hemen hemen hepsinin hasta olup olmadıgını yada rahatsızlıgı varmı yokmu anlayabilirsiniz peki bu 100 tane diyelim ve kümeste 30 yavru var sadece yem ve su verip kümesten cıkarsanız ne olur ben söyleyeyim ? biri hasta olur ve geç farkederseniz kartlara bir şey olmasada bütün yavrular hasta olur ve ölür çünki suluk yada tenefüs edilen hava ortaktır ama eger her gün kontrol ederseniz. kesinlikle erken anladıgınızdan tedaviye veya yavruyu ayırmaya erken başladıgınızdan zainiz 100 de 90 azalır ben kartlarda hasta olup olmadıgını anlamak için tamamını salıyorum ve eger biri ucmaz saa sola konarsa onu elime alıp bakıyorum ve kesinlikle en doğruyu yapıyorum yavrularıda tek tek kontrol ediyorum. bunlar zaman kaybettirebilir ama yapılması gerekenlerdir. örnek kendimden vereyim arka kümese aldıgım yavruları (cayırada ucuracadımdan arka kümese aldım ) 3 günün sonunda yavru süper keyifsiz ben tabi kümesi pek takip etmedim sorunu bu gün tesadüf farkettim hayvan diğer kümeste suluk rengi farklı oldugundan yada dayak yediğinden suluk başında su içmiyormuş cayırda petten tasa su dökerken hayvanın gözleri ben diyim acıldı sende fal taşı gibi oldu ama yine suyu bulamadı kumda içmeye calıştı v.s. ben kafasını suya soktugumda öyle bir su içiyor ki ben boğulacak sandım kümeste gözlem en önemli şeydir bence ondan hiç fedakarlık edilemez.
tengelli ben 100 200 tane kus besleyen insana gercekten üzülüyorum az olsun öz olsun derim banada yeter herkesede yeter 10 tane 20 tane kus sadece yem sudan kasıt ben kısa ozet olarak gectım orasını tabi insanlar nerden anlamak isterlerse oradan anlıyorlar illaki bakacaksın ilgilenceksin zaten ilgilenmiceksen neden kus besliyosun ama tutupta saatlerce ksular yerdeyken oturup beklemenın anlamı yok onu kastetmistim ben saygılarımla...

selamlar tekrar bedir bey şimdi tabiki saatlerce beklemeyeceksin gerektiği kadar beklemek en dogrusu ama şunu unutmayalımki bir kümeste 20 kuş var ve yirmi yavru aldınız ve tek soy sizce hepsi oynarmı ? oynamaz yada bir kümeste 20 takım posta var ve antıraman yaptırıyorsunuz ? sizce hepsi gelirmi ? gelmez. eğer kümeste 20 kuş varsa ve bunların altında gelen her kuş birebir ayni cıkıyorsa zaten daha fazlasını istemek ya aptallık ya ac gözlülük yada bu işi ticarete döküp satmak amaclıdır. ben zannetmiyorum ki kümesinde en kaliteli kuşunun birebir aynisi olsun insanlarda. ama şu var gerek tiğinde fazla ilği ve zaman harcamakta cok yanlış insanın bütün hayatı kuşlar değil belli bir zamanımızı harcadıgımız zevkle yaptıgımız bir olay fakat sosyal yaşamımızda var ondan dolayıdır ki ben bu konuyu actım daha az zaman harcayıp daha iyi nasıl güvercin besleyebilriiz. mesela bir arkadaşımın kuşları bendeyken bir büyük kardeşini arkadaş iş yerinden sevdiği bir cocuga verdi ondakiler 4 saat ucuyor bir minare gidiyor bendeki daha yere başa gelmedi yani her kuş ayni olmaz olamazda ayni anne babadanda olsa Şerafettin arkadaşımız dediği gibi azda kısmet :=)

Kenan Bey,

Guvercin beslemeye yeni başlamış biri olarak,çok DA fazla söyleyebileceğim birşey yok.
Bu konudaki düşümcem ise;

Sizinde söylemeye çalıştığınız gibi çok fazla hayattan ,aileden ,sosyal yaşamdan kopmadan.Kuşlarımıza da yeterli zamanı ve özverimizi , emeğimizi harçayarak bakmamız gerekir.Emeksiz olmaz,sonuçta onlar birer robot değil yağını suyunu değiştir iş bitssin, hepsi birer can.
Fakat kümesimizde 200 tane kuş var ise zaten amatör olArak yürüttüğümüz bu sevgimizi daha profosynel yapmamız gerekliLiği kat kat artar diye düşünüyorum SAYGILARIMLA.

merhabalar,arkadaşım kuşlarda diğer canlılar gibi ilgi ve sevgi bekler sen taklacı yetiştiriyorsan kuşların kendi kendinemi oyun yapacak yada serte düştüğümde pırıltı verip yuvana indirmiyormusun ,hiç bir kuş sadece yem vermekle büyümez büyüsede sen ha serçeleri beslemişsin ha güvercinleri ,diğer ırkları bilmem taklacı zaman ,ilgi ve SEVGİ ister ancak 1 yıl sonra kuş artık oyununu hazırlamışsa saatten azaltır ,yemdende yayılmasını sağlarsanız tasarruf edersiniz sağlıklı kuş ilaçtanda tasarruf sağlar :slm:

krmpl arkadaşımın yazısı için yazdım yanlış anlaşılmasın :slm:

göksal balcı' Alıntı:
merhabalar,arkadaşım kuşlarda diğer canlılar gibi ilgi ve sevgi bekler sen taklacı yetiştiriyorsan kuşların kendi kendinemi oyun yapacak yada serte düştüğümde pırıltı verip yuvana indirmiyormusun ,hiç bir kuş sadece yem vermekle büyümez büyüsede sen ha serçeleri beslemişsin ha güvercinleri ,diğer ırkları bilmem taklacı zaman ,ilgi ve SEVGİ ister ancak 1 yıl sonra kuş artık oyununu hazırlamışsa saatten azaltır ,yemdende yayılmasını sağlarsanız tasarruf edersiniz sağlıklı kuş ilaçtanda tasarruf sağlar :slm:
eyw. arkadaslar yazdıgım yazılara cvp verdiginiz için ama kimse benim ne söylemek istediğimi anlamamış.ben sadece kuşlara yem vermek için kümesinize gidin yemi verip geri evinize yada başka bi yere dönün demek istemedim demek istediğim benim saatlerce boşu boşuna kuş yerde tavuk gibi dururken başında beklemeye gerek yok demek istedim ama kimse beni anlamamış...açarsın kümesini uçurcağın kuşun varsa uçurursun bütün kuşlarının analizini yaparsın belli bi süre yayılır hayvanlar eğer salma yoksa sonra yemini suyunu verip kapatırsın bunu demek istemiştim...Saygılarımla HAZARBEYOĞLU

yanlış anlama olmasın ben kendi adıma kuşlarımın başında beklediğim 1 dakkayı bile boşa geçmiş sayamam bütün stresim gider keyfim yerine gelir,benim zamanım olsun yeterki onlar yayılsın ben 1 saat daha az tv seyredeyim :slm:

tabikide hobi olarak yapılacak bos olup çalışmayan insanlar için 1 saat tv az izlerim diyebilir ama işin olanlar için bu söylenemez bende boş olsam aksama kadar başında otururm ozaman zaman kaybı diye bişey yok çünkü zamanın yok neyse arkadaslar Allah bol ve isteğiniz yavruları versin diyim.

krmpl' Alıntı:
tabikide hobi olarak yapılacak bos olup çalışmayan insanlar için 1 saat tv az izlerim diyebilir ama işin olanlar için bu söylenemez bende boş olsam aksama kadar başında otururm ozaman zaman kaybı diye bişey yok çünkü zamanın yok neyse arkadaslar Allah bol ve isteğiniz yavruları versin diyim.

işte sorun bu zaman meselesi benimde yok ne emekliyim nede kümesim işyerinde onun için hepimize faydası dokunacak fikirleri olan arkadaşların bizle paylaşmasını isterim sacma dahi olsa belki gerçek fikir odur. onun için herkesin düşüncesini bekliyorum.

merhabalar,krmrl arkadaşım kişi kartıma bakmıyor galiba ben basitçe işçiyim vakit konusuna gelince saat 6 da kalkıyorum saat 7 de evden çıkıyorum akşam 7 de geliyorum eve ,sevkiyat olmazsa ,bu açılan konu en çok benim işime yarar çünkü yavrular nefesini aldıklarında oyuna düşene kadar iniş saatleri belli olmuyor yarım saatte iki saatte olabiliyor ,benim şu ana kadar düşünebildiğim tek fikir bir yardımcı ,oda oğlum 8,5 da ilkokul 1 e gidiyor ,üstü açık telli bir yuva yapayım dedim oda serçe ve kargalar bırakmıyorki ,yuvalığa yem koymakda karıcalara ziyafet ,daha iyi fikri olanlarda yazarsa sevinirim :slm:

slm arkdaşlar
daha az zaman harcayarak güvercin yetiştirmek kişinin zamanına bağlıdır birazda.
ben kuşlara sadece günlük ihtiyaçları için yemini vermek sularını değiştirmek vb... en fazla 10 dakikamı alıyor,uçurmaya sıra gelince ben taklacı besliyorum az zaman harcayarak iyi ve kaliteli kuşları elde etmek için düzenli bir şekilde uçuruyorum,sabah bir sefer akşam üstü bir sefer tamam
ancak kuşlar ilgi ister bunun içinde zaman önemlidir bence ne kadar çok zaman ayırıp ilgilenebilirsek daha iyi olur

saygılar

emre kalender

göksal balcı' Alıntı:
merhabalar,krmrl arkadaşım kişi kartıma bakmıyor galiba ben basitçe işçiyim vakit konusuna gelince saat 6 da kalkıyorum saat 7 de evden çıkıyorum akşam 7 de geliyorum eve ,sevkiyat olmazsa ,bu açılan konu en çok benim işime yarar çünkü yavrular nefesini aldıklarında oyuna düşene kadar iniş saatleri belli olmuyor yarım saatte iki saatte olabiliyor ,benim şu ana kadar düşünebildiğim tek fikir bir yardımcı ,oda oğlum 8,5 da ilkokul 1 e gidiyor ,üstü açık telli bir yuva yapayım dedim oda serçe ve kargalar bırakmıyorki ,yuvalığa yem koymakda karıcalara ziyafet ,daha iyi fikri olanlarda yazarsa sevinirim :slm:
Estagfirullah göksal bey ne demek basit bi işçi memleketimize hizmet veren hangi meslekte çalışırsa çalışsın bizim için değerlidir ve başımızın üstündedir!! bence bu daha az zaman konusu biraz saçma oldu artık çünkü herkesin kendine göre kurduğu bi düzen var her zaman en iyisi kendi yaptığın zamanı azaltmak kelimesi kişiden kişiye göre değişiyor birinin çalışma saatleri birine uymuyor en güzeli herkesin kendi uyguladığı besleyiş stili derim Saygılarımla Hazarbeyoğlu...

Geri