Daha iyisi var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Hoca

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hayrettin BÜYÜK
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar uzun zamandır zihnimi meşgul eden bir konu var. Kuş besleyen insanlara baktığımda hep bir arayış içindedirler. Nadiren bulduğu ile yetinene rastlıyorum. Bir kere her kes daha iyisini bulma telaşı içerisinde. Bu işte duayen kabul ettiğimiz büyüklere bile baktığımda adam hala şu kuşu buna vurursam şöyle yavru çıkarmı bu kuşu öbürüne eş edersem böyle yavru çıkarmı hesabı yapıyor. İçimden yahu amca bir ömrü bu işle geçirmişin sen hala arayış içerisindeysen diğerleri ne yapsın demek geçiyor.
Galiba son noktayı koymak zor diyorum. Ne dersiniz?

İNSAN OĞLUNUN GÖZÜ DOYMAZ ARKADAŞLAR YANLIŞ ANLAMAYIN AMA GENELLEME YAPTIM İSTİSNALAR HARİÇ...

bencede herkez kendisinde en iyi olmasını ister.bende hep düşünürdüm acaba güvercin bu kadar çeşitli olmasa tek bir cins güvercin olsa bu iş bu kadar zevkli olurmuydu?

Selamlar,

Bence de kuş yetiştiriciliğinde bir son nokta yoktur ve olmamalıdır. Çünkü bu işin gelecek nesillerce de devam ettirilmesi buna bağlıdır. Burada esas yetiştiricilerden çok kuşlardır. Tabiki doyumsuzluk manasında bilinçsizce yapılan üretimleri kabullenemeyiz. Mesela değişik kostümleri nedeniyle muhabbet kuşlarında yapılan kardeş eşlemeleri sonucunda sakat kuşların ortaya çıkması gibi.

Belki de bu işin bu kadar sevilmesinin bu kadar emek verilmesinin sebebi de budur. Bir yumurtanın içindeki yavrunun gizemi, sahibinde uyandırdığı merak çok güzel birşey bence. Ayrıca her işte olduğu gibi bu işte de moda kavramının olduğunu düşünüyorum. Tabi cinslerin karakteristik özelliklerinin sabit kalması şartıyla değişik kostüm ve karakter varyasyonları ancak bu şekilde elde edilebilir.

Herkesin gönlünce kuş sahibi olmasını dilerim...

bizim hobimiz dipsiz bir kuyu her zaman daha ilerisini daha iisiiin isteriz heralde biz kuş severlerin isteğinin sonu yok istediğim oldu diyorum bir pürüz çıkıyor farklı arayışlara kapılıyorum. (:

bu zevk öyle bir zevkki ne sınırı var nede son noktası. güvercin beslemekte moda takibine döndü bugün rağbet gören yarın görmüyo dün değerli olan bugün beş para etmiyo ama bence en iyisi salmanda olan kuştur zevk için besliyosan yoksa ne iyisi biter nede değerlisi...

ÖZAY TORUN
AMASYA GÜVERCİN KÜLTÜRÜ DERNEĞİ

evet en iyisi salmanda olan kuştur katılıyorum ama salmanda olan en iyi kuşu daha da iyi yapmak için daha iyi bir antrenman ve daha güzel eşlemelerin hiçbir sakıncası yoktur.

değerli kuşçular bir sorum olacaktı benim bir çift çakmaklım var kuşlar 15 gündür çiftleşiyor ama yumurta yok sorun nedir acaba

Bu sorunun yeri burası değil. Forumda herşeyin yeri mevcuttur.

Yönetim

böyle mesajlar beni çok kızdırıyor.
bilmeyen anlamayan birisi olsa kabul edicem ama siz forum kullanımıda biliyorsunuz.
gayet güzel giden bilgi aktarımını muhabbeti bakın nasıl kestiniz.

slemlar kardeş kuşun bır hastalıgı olabılır catısı kırıkda olabılır bakmak lazım, en önemlı sebeb dışının toprak yemesı lazım ona dıkkat et yönetıcının de dıdıgı gıbı sorunun yerı burası degıl ....

O arkadaş için yorum yazmana gerek yok çünkü biraz algılama problemi vardı, bu yüzden de aramızdan ayrıldı :haha:

Hoca' Alıntı:
O arkadaş için yorum yazmana gerek yok çünkü biraz algılama problemi vardı, bu yüzden de aramızdan ayrıldı :haha:
:ckmk: :ckmk: :oley: :oley: :tamam:

Kesinlikle katılıyorum. Herkes bi arayış içinde ama bu sanırım insanoğlunun doğasında var. Yani bu herşey için böyle değil midir? Mesela adam ilk önce bi araba alır sonra çalışır, eder daha iyisiyle değişir sonra daha çok çalışır daha iyisini arar... Kuşta da bu böyledir. İlk başlayan kişi genelde kuşum çok olsun, ne olursa olsun mantığındadır. Ama bir süre sonra kötüleri, uçmayanları, kırmaları ayırır, iyilerini aramaya başlar, bir süre sonra çok daha iyilerini arar... Bu böyledir, sürer gider.....

............SİNAN ÖZTEKİN..............

merhaba arkadaşlar bundan dört sene öncesine kadar tam benim istediğim standart kuşlarım vardı beyaz,beyaz perçemdi.tam 1 saat uçar 2 direğe yakın oynar atmada 50 metreden süper değilmi tâki arkadaşın bir kirlisini izleyene kadar ,kuş buluta gidiyordu .hepsini sağa sola verdim sattım bunlardan edindim sonra kuşlar ya çok uçup ben işe gittikten sonra indi yada basmadılar sağa sola attılar başkalarına yar oldular en iyi kuş elinizdekidir kırmadan önce mutlaka kuşunuzdan bir çift ayırın soyu koruyun sonra kafanızı benim gibi duvarlara vurursunuz

Ekli dosyalar

göksal balcı' Alıntı:
merhaba arkadaşlar bundan dört sene öncesine kadar tam benim istediğim standart kuşlarım vardı beyaz,beyaz perçemdi.tam 1 saat uçar 2 direğe yakın oynar atmada 50 metreden süper değilmi tâki arkadaşın bir kirlisini izleyene kadar ,kuş buluta gidiyordu .hepsini sağa sola verdim sattım bunlardan edindim sonra kuşlar ya çok uçup ben işe gittikten sonra indi yada basmadılar sağa sola attılar başkalarına yar oldular en iyi kuş elinizdekidir kırmadan önce mutlaka kuşunuzdan bir çift ayırın soyu koruyun sonra kafanızı benim gibi duvarlara vurursunuz

Abi bu işler böyle atmaca gelir 10tane kuşun içinden en güzeline dalar kuş ya atmayaca yem olur yada başkalarına yar olur.Bende bir hırsla kümesimi dağıtmıştım şikayetler çoğaldığından dolayı..Şimdi bakıyorum aynı ayar kuşlara adamlar 200-300 istiyor yeniden başlamayı düşünüyorum ama sıkıntı üzerine sıkıntı o zamanlar değerini bilemedik şimdi mumla arıyoruz o kuşları...

Hep Bir Arayış İçindeler Çünkü Böyle Arayışlar Olmazsa Kuscuda Kus Beslemekkten Soğuyabilir Hep Bi İyisini İsterler Bunun Heycanıda Budur. Heycan Olmazsa Monotonluk Başlar Kuşlarınlada Fazla İlgilenemezsin Benim Düşüncem Budur. İnsanoğlu Nankördür Hep Bir İyisini İster :)

Hoca' Alıntı:
Arkadaşlar uzun zamandır zihnimi meşgul eden bir konu var. Kuş besleyen insanlara baktığımda hep bir arayış içindedirler. Nadiren bulduğu ile yetinene rastlıyorum. Bir kere her kes daha iyisini bulma telaşı içerisinde. Bu işte duayen kabul ettiğimiz büyüklere bile baktığımda adam hala şu kuşu buna vurursam şöyle yavru çıkarmı bu kuşu öbürüne eş edersem böyle yavru çıkarmı hesabı yapıyor. İçimden yahu amca bir ömrü bu işle geçirmişin sen hala arayış içerisindeysen diğerleri ne yapsın demek geçiyor.
Galiba son noktayı koymak zor diyorum. Ne dersiniz?

SELAM
İNSANIN DOĞASINDA MERAK BÜTÜN İCATLARIN ZEMİNDE YER ALIR.İNSAN SÜT VEREN İNEĞİ MELEZLEŞTİREREK DAHA ÇOK SÜT VEREN İNEK YETİŞTİRİYOR.TAVUKLARI MELEZLEŞTİRİYOR DAHA UZUN ZAMAN YUMURTLAYAN TAVUK ELDE EDİYOR.ŞİMDİ ARAYIŞ İÇİNDE OLMASA --''BU NE ? ATIYORUM İNEK GÜNDE 10 LİTRE SÜT VERİR.BIRAK 10 LİTRE SÜT VERSİN ELİMİZDEKİ İLE YETİNELİM DİYE BİR MANTIK OLABİLİRMİ.AMA BU GÜN ATIYORUM 30 LİTRE SÜT VEREN İNEK VAR.TELEVİZYON İLK ÇIKTIĞINDA SİYAH BEYAZ ,BIRAK SİYAH BEYAZ KALSIN DİYEBİLİRMİYİZ.
BUNU ÖRNEKLERLE ÇOĞALTABİLİRİZ HOCAM.
ARAŞTIRACAZ ,ARAYACAZ, EŞLEYECEZ DAHA UZAKTAN DAHA ÇABUK GELEBİLEN POSTA.DAHA UZUN MESAFE DÖNÜŞ YAPABİLECEK KABİLİYETTE DÖNEK.DAHA ÇOK SAYI DAHA UZUN BOL TAKLALI FİŞEK SEFER YAPABİLEN OYUN KUŞU.DAHA GÜZEL RENKLİ ŞEBEPLAR VE HER ZAMAN ÇIKCAKTIR ÇIKMALIDIR.BENCE O AMCALAR DOĞRU YAPIYORLAR ŞUNU BUNA VURAYIM BUNU BUNA DİYE :heyo:

SAYGILARIMLA...

Ben şahsım adına konuşuyorum senelerce değişik üstatlardan sayısız kuş edindim,bende senelerce, şunu şuna vursam daha iyisi çıkar mı hesapları yaptım baktım sonu yok şimdi dışarıdan kuş sokmadan 2 3 senedir kendi kuşlarımı aralarında kırıp yeni oyun kuşları çıkartmaya çalışıyorum, inanın bu daha verimli oldu.En iyi kuş salmandaki kuştur.. ellerin iyisi bitmez.. Selamlar..

ınsan oglu doyumsuzdur.sureklı daha ıyısını ıster.ıyı bır ozellıkdır bencu bu arzu.sadece guvercın ısınde degıl herseyde gecerlıdır bu daha ıyısıne ulasma arzusu.mısal ben hınt horoz neraklısıyım aynı zamanda orda bıle horozda sıstem olsun dıyorum ona gore damızlıklar kullanıyorum,o oluyor bu sefer dıyorum elı buyuk olsun onu kana sokuyorum oda oluyor bu sefer baska bır eksık goruyorum onun ıcın ugrasıyorum boyle surup gıdıyor.aynı sey kuslarım ıcınde gecerlı.on sene evvelkı beklentılerımı dusunuyorumda o zaman soyle bır kusum olsa yeter dedıgım kusların suan aradıgımın cok gerısınde oldugunu goruyorum.ama bılıyorumkı eger ALLAH izin verırse on sene daha yasarsam bugunku aradıgımında o zaman cok yetersız olacagınıda bılıyorum.yalnız hepımızı motıve eden bu ısı guzel kılan arayısımız degılmı.herkesın ıcınde bu daha ıyıyı daha guzele bulma arzusu devamlı olması dılegıyle
ALLAHA EMANET OLUN

s . a arkadaş çok güzel önemli bir konuya deginmiş kendisine teşekkür ediyorum daha iyisini bulmak kadar elindeki iyi ye sahip olmakta çok önemli bir çift bilmedigin veya iyi diye aldıgın kuştan netice alabilmek insanın en az bir iki senesini alıyor istedigin gibi çıkmayıncada emekler heba oluyor insan bir şekilde ama cüzi parayla ama eşten dosttan veya şans eseri iki bilmedigin kuştan iyi kuşu bulabiliyor ama sahip olamıyor en zor tarafı bu iyi kuşun düşmanıda çok oluyor atmacası kedisi iki ayaklısı yani elindeki bildigin iyiye sahip olabilmek yetinmek daha iyi olur yoksa insan oglunun başı göge degse arş ı isteriz en büyük kaybımız bu yetinememek saygılarımla

sevgili arkadaşlargözü doymayanın gönlü doymaz derler adana tarafında kebapçılarda kebabın iki üç katı yeşillik garnitür getirirler önce gözünü doyururlar.
şimdi arkadaşlarımız daha iyisi olsun aya gitsin 50takla oynasın 500 metre gitsin sevdasından iyi erkeği olan iyi dişi iyi dişisi olan iyi erkek peşinde
gecelim eskilere 1960senesinde ankaranın nufusu 1.300 bin idi. kuscu adedide aşagı yukarı 100 diyelim
1970 de nufus 2 milyon kuşcu sayısıda diyelim 200 bu abiler yakaladıkları kuşu kümeslerine saklamazlar veya güzel oynuyor benim iyiye vuralım demezlerdi çünkü kuşda paradan ziyade dostluklar geçerdi
o bakımdan diyelim bu büyükler kümesinde 2-3 ırk kuş beslerlerdi mesela recep ağanın beyazlar denirdi havada gezerken görüldümü veya kalede hacı ahmetin beyazlar bunlar bir misaldir
kuşta atpazarında bahri dayı hacı ahmet bekir ağada birer kafeste birde cebecide kuşcular kahvesinde alınır satılırdı
o zamanlar ankaranın kuş sayısı belli gibi idi kuş alıp satanda elbet az olurdu hele besleyenler tarafından yok denecek kadar az
şimdi ankaranın nufusu 4.850bin kuşcu sayısıda atalım 2 bin eskiden ulaşımda zordu parayla kuş satımındada rant yoktu onun için ankaraya gelen kuş sayısı çok kıttı şimdi türkiyenin her yerinden insanlar rahatlıkla kuş getirtebiliyor ve getiriyorlar hatır işide binde bir yani hep para dönüyor
işte bende bir iyi var yanına hangisi uyar diye herkes arayış peşinde aslında iyi kuşa iyi kuş vurursan iyi kuş çıkar düşüncesi bence yanlıştır kendimize görede görmüşüzdürde kendisi eş bulmuştur kötü kuşu iyi yavru vermiştir
benim acizane fikrim az kuşla yeni başlar gibi başlayıp o kuşlardan enaz 4 yavru uçurup karar vermek gerekir vay efendim yavru aldım oynamadı sat gitsin yada bundan çıkmadı başkasına vuralım yanlış ama bunu hepimiz yapıyoruz
elimize bir çift kuş var diyelim birkaç renk yavru veriyor hangimiz esas özünü bulmak için mesela içlerinden boz veya beyaz olanı ayırıp başka renk olanı ayıklıyor.
aynı kuşlardan aynı renkleri ayırır onlardanda aynı renk çıkarsa o zaman işte falanın beyazları veya bozları dedirtilir
bu benim kendi fikrimdir buda yıllar alır bunuda yapamadığımıza göre arayışlar devam edecek nasıl olsa binlerce kuş elde etme imkanımız var.başınızı ağrıttığım için kusura bakmayın

Rica ederiz. Gerçekten çok hoş düşünceler çıkmış ortaya. Bu konuyu açarken bu denli orjinal fikirler çıkacağını tahmin etmemiştim. Görüş yazanlar belli bir yaşın üzerinde olunca demekki yorumların kalitesi de o derece kıymetli oluyor. Teşekkürler..

hayrettin kardeşim teşekkür ederim. ben acizane fikirlerimi belirttim birde şunu söylemek isterim elindekinle yetinmesini bilmeyene allah fazlasını vermez. eski abilerde öyle 3-4 minare 40-50 takla oynayan kuşlar yoktu ortalama 2 direk 6-8 takla tokat atar gibi oynayanlara yediğin helal olsun derlerdi.

birazda yenileri tanısak
yıllardır eski kuşcuların hakkında bayağı şeyler dinledik. birazda son senelerde iyi kuş kimler uçurmuş onu öğrensek nasıl olur.
mesela son 5 yılın yarışmalarında kimler dereceye girmiş bu arkadaşları öğrenmiş oluruz.

selami06' Alıntı:
birazda yenileri tanısak
yıllardır eski kuşcuların hakkında bayağı şeyler dinledik. birazda son senelerde iyi kuş kimler uçurmuş onu öğrensek nasıl olur.
mesela son 5 yılın yarışmalarında kimler dereceye girmiş bu arkadaşları öğrenmiş oluruz.

evet yeniler ne katabilmişler kendilerine eksi ve artıları olmusdur mutlaka

gerçekten konu çok güzel olmuş elin iyisi bitmez herkez hep eskilerden ve ordan burdan bahseder nedir bu eskiler hiç mi kalmadı yeni yetiştiricilerden helal olsun yediği yemin hakkını veriyor falancanın kuşları illaki var ama oda herhalde bir elin parmaklarını geçmez paraya dönmesi bi yerde normal çünkü artık herşey maddiyat iyi kuşu muhafaza etmesi için öncelikle iyi bir kümes şart oda gerçekten çok masraf ben biliyorum bir şehirde bilinen bir abinin sadece 30 binliraya kümes yaptıgını yakın zamanda ama selamı abimizin dediği çok dogru elindeki kuşlardan çıkarmak bak arkadaş bu kuş benım çabalarımla çıktı hazır alınıp getirilip de ucurmadım demek le ya işde ben bunların anasını babasını bilmem kaç paraya bilmem nerden aldım adamın bilmem kac senelik soyu demek arasında benim görüşüm dünyalar vardır şimdi bir çoğunun agızında 30-35-50-70 metreler duyuyorum hiç izledinmi diyorum gel izleteyim diyor nerde işde falancada tamam ne zaman diyom bir hafta sonra diyor tamam diyorum ne zaman istersen çağır gelelim ama o bir hafta bir kac sene geciyor ses yok ben biliyorum oyle kuşların çok nadir tektür oda öyle herkezin gidemeyeceği yerlerde oldugunu..

maddiyat yüzünden yeni yetişen profosyenelliğe dogru yürümek isteyen gençleride etkiliyor arkadaş hep gözü yükseklerde
diyen yok 3-5 takla oynasın yerine hakim olsun sesli izleyiciyi hareketleriyle mest etsin yok aman uzun oynasın aman uzun oynasın eski demiyeyim yaşı bizden buyuk abilemizi ustalarımız var gerçekten ıyı bakanın dediği ben uzun oynayan kuş istemem diyor

neyse bende biraz fazla konustum sanırım herkeze saygılar

slm yıllardır sadece bi amacım vardı en iyi kuşu beslemek ve uçurmak ama önceliğim hep beslemek yani o kuşun kanından çoğaltıp çoğaldıktan sonra uçurmaktı o kuştada bişeyler görmem gerekiyodu diğer kuşlardan farklı olmalıydı şimdiyece belki 3-4 sefer tam anlamıyla kuş tutturdum fakat ne hikmetse bu kuşların damarı kurudu bazısı göze geldi bazısı hastalık hep bişeyler sebep oldu sene 2011 bi duman dişiyle çapar erkek eşlemişimki izlediğim en iyi 2 tane kuş bunlardan ilk yavruları sakat büyüdü çolak çıktı kapıdaki kuşların içine saldım kayboldu 2 yavru duman kirli koca 3 aylık yavru kümeste öldü 3 yumurtalara yatıyolar erkeğin kırılmış olduğunu farkettim yumurtaları kısır bi beyazım vardı aslında kısırda değil fakat kuş senede 1 sefer yumurtluyo bu kuşun altına çektim bu yavrular çıktı 2 tane çapar attılar ilk yavru yine ayağa kalkamıyo kuşa düzenli dekort verdim yavru ayağa kakmaya başladı dişi yavruda çok tipsizdi tüğü bozuk büyüdü bu kümese hastalık girdi anası babası öldü bu iki yavru düzeldi toparladılar kendilerini fakat zamanım olupta uçuramadım bakalım nasip olursa bu 2 kuştan çoğaltacağım kümesimde öyle kuşlar varki yıllardır takip ettiğim kanlar 20 kadar kuş süper oynayan kuşlar hiç birinde gözüm yok bırakın dışardan kuşu sadece bu iki yavruda hevesim var elde iy bitmiyo kendi kuşunu kendin çıkaracaksın dışardan para verip kuş alsam bunlar gibi oynasa keyif vermiyo kuşçuluğun bi anlamı kalmıyo bu sefer parayada acımam yeterki kuş bendeki kuşlardan iyi olsun alırım fakat şimdi ben uçuramıyorum işlerimden hazır kuşuda getirip atsam 1 sene yatsa o kuştan havada ne beklersin ki bu iş sabır işi tecrübe işi zamanı geldinmi uçacak inşallah

Geri