Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
DAHA KUŞCULUKTA YENİYİM BİLENLERİN YARDIMIINI BEKLİYORUM LÜT
Merhaba arkadaşlar bende 1 çift baska ve 1 çift şekeri var.Ben 5 katlı bir apartmanın 5. katında oturuyorum ve çevremde ki tüm binaların yüksekliği benle aynı hatta biraz düşük.Ben kuşlarımı balkona alıştırmak istiyorum.Sitede araştırdım ve salmalık yaptım güzel günlerde oraya koyuyorum fakat balkon da da yemlemem lazım ve kerkes ayağına ip bağla dolaşsınlar diyor.Siz nedersiniz?Benle tüm tecrübelerinizi paylaşırmısınız?
Re: DAHA KUŞCULUKTA YENİYİM BİLENLERİN YARDIMIINI BEKLİYORUM
Kesinlikle ayağına ip bağlama kuşa zarar verirsin kuşların kanatlarını bantla sal öyle gezsinler, etrafı tel örgü olan bir salma yap balkonun kenarına koy etrafı görsünler alışırlar
Daha önce dediğini yaptım bir tanesini bir kanadı bantlı saldım ve uçtu gitti aşağı komşunun balkonuna 1.5 saat de yakaladım tekrar kaçmasından korkuyorum sence ne yapmalıyım.Güzel günlerde salmalığa koyup balkonun köşesine koyuyorum ama balkonun içinde de dolaşsınlar istiyorum ve kanatlarını ne kadar bantlı tutup ne kadar süre sonra açıp salmalıyım?
2 Kanadınıda bantla kendini zaten fazla kaldıramaz.Bir kaç kere balkonun içinde elinden yere doğru bırak uçamadığını anlasın.Balkonun kenarına kalksa bile uçmaya cesaret edemez heralde
Arkadasım KusLarın her iki kanadındanda 5 er telek tut ve dibinden bantla yere hafif havadan bırak uçamadığını anlasın eğer elinde aLısmıs kusların varsa 1 haftada sal derim ama eğer yoksa 2 -3 hafta tut __ ama güvercinden güvercinede değişiyor. Benim Arap 1 günde aLıstı _ Sütüm "2 haftada ...
kuşu karçırmak istemiyosan kanadını makasla veya alışıp uçurmak istiyosan bi defaya mahsus kanadını çekebelirsin.Onun dışında kesinlikle ayana ip baglama hayvana yazık edersin.Veya ortamın rahat degilse hayvanın eş yuva kurmadan oraya bagımlı kalmasını bekleme..eşli tutmaya çalış dişileri bantla erkekler gitmez ztn.
arkadaşlar benim kümeş garajda ama etrafı açık önceden 3 tane kuşum vardı fare 1 ini yedi diğer ikisi eş ti onlar kaldı onlarda 1 hafta sonra erkeği kaçtı 3-4 gün dişi ile bekledim erkek gelmedi bnde sattım şimdi yeniden besleme kararı aldım ama garjda fare olduğu için endişeliyim çözümlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum
fare olan yerde kuşlarını fareye kaptormak istemiyorsan 1 metre bi tahtanın üstüne alimünyum yuvarlak demirlerden geçir onun üstüne yap kümesi farenin tek yürüyemiyeçeği yer alimünyümdur ben böyle yapmıştım