daha yeni başladım lütfen yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 606
A

Anonymous

Misafir
Arkadaşlar ben yeni paşladım güvercin bakmaya ve 1 çift kuşuşm var kuşları arkdaşımdan aldım ve arkadşımla evimizin arasında 100 metre falan var belki dahada az bu yüzden kuşlar benim kümese alışmıyolar bide kümesim betondan içine ben rahatlıkla girebiliyorm ama damın altında kalıyo kümesin kapısı o yuzden başka bir yere 1m20 cm boyunda bir kümes yapıyım mı ?

Madem yeni başladın,yeni başlamak ve uçurmak için en ideal yavru kuş uçurmaktır.Hemde kendin demişsin evimiz yakın ve geri gidiyor diye.O zaman yapman gereken tek şey bu kuşlardan yavru alarak yavrularını uçurman.

merak etme gide gele alışır , fakat en son uçurcagın kuşlar onlar olsun , mezat'tan yada pazar'dan 5 6 adet yavru baska alırsan alıştırma şansın daha yüksek 2 günde alışırlar.

şayet arkadaştan aldığın kuşların ırkı sağlam ve görsellikleri güzelse, kuşların kanatlarını bantla hiç uçurma 1 ay içinde yumurtlarlar, ve 4-5 ay sonrasında da yavrular büyür gelişir onları uçurmaya başlarsın, ben sabırsızım o kadar bekleyemem hemen alıp uçurasım var diyorsan da, mahallene yakın semtte mezat varsa veya kuş pazarı varsa, iri ve diri duran (çok para verme yani çiftine 10-20 lira anca ver) 1-2 çift kuş al kanatlarını bantla 20 gün sonra önce erkeklerin sonra dişilerin olmak kaydı ile kanatlarını aç hafif hafif uçur..

Neden ucuz kuş? çünki bu işe yeni başladın, kuş kaçırmadan bu iş öğrenilmez. pahalıya kuş alıp kaçırınca da, evden yeni çıkmışsın sokağa adım atmışsın ve bir arkadaşın ensene çaaat diye kartopunu yapıştırmış gibi şapşalak donar kalırsın :))

Kümes işine gelince de, ne kadar büyük ve güzel kümes olursa, o kadar uçan güzel yavru veren kuşların olur. bu kısmı sana kalmış..

hepinizin söyledikleri doğruda benim dişi kırma ve bu çivarlarda hiç kuş pazarı yok o yuzden kuş bulamıyoruz yani

refik-reis' Alıntı:
hepinizin söyledikleri doğruda benim dişi kırma ve bu çivarlarda hiç kuş pazarı yok o yuzden kuş bulamıyoruz yani

İSTANBULDA DA KUŞ BULUNMAZ MI? :haha:

ben istanbulda kuş bulunmaz demıyorum ki yaşadığmız yerde yok dıyorum

Geri