Dam sorunu eğtimde bi hata mı yapıyorum arkadaşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eren874
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

eren874

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
eren eren
Meslek
kuşcu
İlgi Alanı
Kediler
arkdaşlar oyun kuşunda en sevmediğim şey başka dama inmesidir kuşun yavru uçuruyorum söküyorum her seferinde kuş aynı hedefe iniyor belli bi süre sonra başka dama iniyor bende bunu sevmiyorum kuşları sabah akşam uçururum elimde poşetle deil sopaylla el sürmem yani burda yanlış kuşta mı bendemi hep aynı sorunu yaşıyorum ve mardin kuşundan soğuyorum yemleme saatim uçurma saatim hep aynıdır sebep nedir bana gerçekten biri yardımcı olsun

eren874' Alıntı:
arkdaşlar oyun kuşunda en sevmediğim şey başka dama inmesidir kuşun yavru uçuruyorum söküyorum her seferinde kuş aynı hedefe iniyor belli bi süre sonra başka dama iniyor bende bunu sevmiyorum kuşları sabah akşam uçururum elimde poşetle deil sopaylla el sürmem yani burda yanlış kuşta mı bendemi hep aynı sorunu yaşıyorum ve mardin kuşundan soğuyorum yemleme saatim uçurma saatim hep aynıdır sebep nedir bana gerçekten biri yardımcı olsun
S A EREN Kardeşim kuşlarını yeni yeni uçurmaya başlarken disiplini saglayacaksın çatı ise çatına bahçeli evin ise bahçene indirmek senin elinde yavru kuş oyunlu olsun olmasın bir başka yere indiginde gelmesi için kuşun keyfini beklemeyeceksin ne yapıp edip on kere de konsa yerine inmesini saglayıp kazanan sen olmalısın yani sen kuşa degil kuş sana esir olmalıdır kuş bir yere konar onu rahatsız etmezsen alışır hep gider oraya konar yemini kısarım indiririm diye düşünme kuşu yemle terbiye edemezsin aç bırakıp yeme tav ederim diye düşünürsen yine bir başka yere düştügünde aç oldugu için başka kuşçunun ikibugdayına tav olur oraya da iner yani sözün özü iş sende bitiyor sen bıkma kuş bıksın senin dedigin olsun ister yavru ister eke kuş olsun bir yere düştügünde veya kondugunda sıcsgı sıcagına ne yep ne et kaldır yakalayıp getirme bunu yere inene kadar yap kazanan ol göreceksin sen kazanacak sın
saygılar

güzel fikir ama başkalarının çatısına çıkıp bunu yapmak çok zor mardin kuşu bana göre kolay yeri seviyor başka fikirleri olan varsa paylaşırsa sevinirim çünkü oyun kuşu olupta dama atmayan yoktur sanırım yada ne tür taktik uyguluyosunuz

benim yaptığımı yap.
Kuşu uçurdun başka dama mı kondu,
2-3 gün uçurma hiç. ardından uçan kuşlarla birlikte sal kaldır uçsun yinemi kondu aynı dama hımm. bak işte o kuşa son şans vericeksin, 1 hafta uçurmayacaksın bu sefer ardından yine uçan kuşlarla beraber saldın bu sefer o dama ya hiç uğramıcak yada uğrarsa direk elden çıkar yoksa diğer kuşlarınıda o konduğu damlardan birine alıştırır sonra tüm kuşlar damcı olur cıkar.
Ben kuşlarımdan 4çiftini uçuruyorum bakıorum ki yoruldular ayrı ayrı uçmaya başladılarmı direk bi pırıltı veriyorum direk indikleri yer ise kümesin önu ne dam ne balkon mermeri direk kümesin önune iniyolar allaha şükür bu şekilde alıştılar ve buda benım çok hoşuma gidiyor, umarım senin kuşlarda seni bu şekilde mutlu ederler saygılar...

Sevgili kardeşim.. Öncelikle oyun kuşunda her zaman dile getirdiğimiz aranan özelliklerden biride kuşumuzun inmesini bilmesi, yani kendi çatısına veya hedefine inmesi,zaten kendi hedefine inmeyen oyun kuşu istenen hedefe de oyun yapmayacaktır,bir sefer kendi yerine yapsa üç sefer o rahatlıkla indiği yere yapacaktır..

Aynı sorun bende de mevcuttu..nasıl bir yöntem izliyorum kısaca bahsedeyim..Öncelikle başka yerde ekeleşmiş oyun sökmüş ve bu huya sahip kuşların aynı sorunu yapıyorlar ise buna yapacak pek fazla bir şey yok.Çatıya vs.. atan var ise çok iyi bir soy ise makasla değilse elinden çıkart..

Yavruları 3 erli gruplar halinde uçur ilk başta 2 tur atıp pırıltı yaparak kümesin önüne inmelerini sağla zaten 3 5 kez kendi yerine inen yavrular uçmaktan sıkılınca veya yorulunca kendi yerine inecektir.Dikkat etmen gereken en önemli etken uçarken ağız açan ve alçalma moduna giren kuşları direk pırıltı yap hedefe indirmeye çalış.. hep aynı saatte ve yarı aç uçur.. Kuşların oyun söktü sayalım.. kuş eke değil (yavru yumurta görmemiş) ise aralarında yine sıkışınca başka yerlere atanlar çıkacaktır böyle yapan yavrularını hemen elinden çıkartma.. önemli olan eke iken yapmaması.. zaten hastalık vs. gibi konulara girmiyorum onlarda zaten bu durum normal karşılanır..

uçurduğun kuşu birkaç gün sopayla kaldır indir uçurma kuşu pırıltı verir gibi, birkaç günde iki tur yapan kuşlarla uçur yerde çok kuş var iken
ikincisi 3-4 gün dışarı çıkarma
üçüncüsü uçuracagın günün bir önceki gün erken yem ver akşam verme
baktın hala aynısını yapıyor bir gün önceden hiç yem verme öyle uçur geldiğinde çok az ver yem
ne zamanki konduğu yerden 5 dakikada kalkıp gelen kadar korkma ölmez açlığa bir hafta susuzluğa 3 gün dayanır
konduğu yere bir adam otursun kuş uçarken birkaç gün oda olmassa
bir kutu atom al bayramda çocukların attıkları konacağı zaman yak fırlat oraya
bunlardan sonra yine konarsa 2 gün yem verme yerine inersede çok az yem ver birkaç gün bir gün önceden

çok teşekür ederim kuş şu şekil bozukdu.1,30civarı uçuyor yavruktan bende aralıksız 3ay uçurdum 1gün bi atı dama ondan sonra zaten oraya inmeye başladı uzun süredir kaldırmıyor dediklerinizi deniycem ama en çok merak etigim yavrular nezaman kızardama atar onu nası anlarım arkdaşlar ilk açlık disiplinini deniycem çünükü bu sezon 6 tane yavru söktüm beli bi süreden sonra hepsinde aynı sorun dama atma alışkanlığı başlıyor kendi emek verdiğim yavrularda olunca morelim bozuluyor sonucu size anlatcam

zaten bana göre kuş kalktıgı yere inen kuştur

selamlar ,
Ben sana söyliyim kuşlar yorulduklarında inmek isteyipte inemediklerinde kızar Dama atar bu nedenle sende uçan kuşunu çok iyi gözlemleyip kuş yer yapana kadar duruma göre tam zamanında pırıltılarla kuşa yerini hatırlatman gerek . bu arada açlıkla terbiye etmeye başlamakta gecikmişin bile bence biran önce terbiyelerini ver :) bakalım damı düşüncek halleri kalcakmı görcez .

saygılarımla ..

Merhaba Eren bey,
bende arkadaşların yazılarının yanına bir kaç satır karalayım dedim,
benim düşünceme göre ki yanlış düşünmüş olabilirim, yavrulukta bir yere düşmeyen kuş, oyun yapma döneminde başka yere düşmesinin nedeni (aynı yere) yemlemek ve uçurma şekli ile birlikte, Uçan kuşun yapısı ile ilgili bir olay, beslediğin kuşların özelliğini iyi bileceksin genelde biz taklacı oyun kuşu besleyenlerin kuşları ya esnek bir yapıya yada tok bir yapıya sahiptirler. bu özelliklerden esnek yapıya sahip kuşlar perdahlı kuşlar ki bunlar yerine inmede tok kuşlara göre daha iyi dirler, tok kuşlar ise oyun yönünden güçlüdürler ama içlerinde küt yapıya sahip olanlar ayak dirediklerinde istediklere yere inebilirler bu tür kuşlar eğer eve inmeye bir kez zorlanıpta başka bir yere attılarmı bir daha kolay kolay orayı unutmaz, her uçurduğunda eve inmeye hiç çabalamadan gider oraya düşerler,
bu nedenle, arkadaşların söyledikleri yanında beslediğimiz kuşların özelliklerinide bilirsek belki çözüm için daha iyi yöntemler bulabiliriz.
saygılarımla

çok saolun arkadaşlar hasan abi bencede hayvanın kanında olcak zaten iyi hayvan görevini yapar hepinize teşekür ederim

dostum sen kuşu yorduğun için başka yere konuyor olabilir ? inmesine izin vermiyosun napsın hayvan konucak tabikide diğer arkadaşların dediği gibi bi hafta gibi bir sürede uçurma damda bırak diğer uçan kuşlarla sal tekrar konucak olursa elden çıkar bencede aynı şeyler hepimizin başına gelmiştir

hasan abı gereklı acıklamayı yapmıs.kuş sert ve ınecegı yer zorlu bıyerse ıster ıstemez baska yere atıyor.buna cozumun yolu ya gevsek kus beslıyecen oda senı tatmın etmez yada yerıne cok hakım atıslı cok alcaga gıren kuslara bakıcan kı bunlardada yapısma rıskı oluyor.yanı zor yerde ıyı kus ucurmak cok zor

denemiş yöntem ben yaptım biraz aç bıraktım sonra tek başına attım bir süre uçtuktan sonra başka bir yere konmayı düşünecek kadar yorulmadan kuşları çıkarıp yani kümeste kuş gösterip yemledim bir kaç kez aynı şeyi tekraladım kuş yere inmeye başladı şu an herhangi bir problemim yok sana kolay gelsin

Selamlar oyun kuşunda terbiyede vardır idmanda bunun terbiyeyle idmanın arası bişe olduğunu söyliyebilirim birincisi kuşta ve kendinde suç arama kuşun 1.30 dk ucuyorsa kuşun bir anda azalmasada saatini azaltmayı dene bu bir inme kalkma kuşların arasından kalkması lazım eğitim sopasıyla bunada alıştımı hedefini yapacak ve mutlu edecektir seni iyi sezonlar

inemeyen kusu,kolay yere inmeye calisan kusu ben kanadindan 4 tel baglayip bir süre bekletiyorum.

kus dama inmiyor ama kümesin üstündeki agacta yeri gelir 3 gün 5 gün duruyordu.

aclik hissi istemeden aliyor inmek icin bile agaclardan maymus gibi assagidaki baska dal'a zipliyor iniyor

kanat bagli sekilde 3 metre ucma özelligiyle kollarini gelistiriyorum.
kümesin yakininda dolandigi icin alisma daha cabuk oluyor

5 gün ac kalan kus görünce ben sanmiyorum yem ile cözülecegini.
sadece yeni uyguladigim taktigi yapmayi deneye bilir.

yavru kuslarin kollarini calistirtmak (bu daha ucmadan yapilmali yumurta sonrasi 3. hafta)
ucmasada kanat kullanimi ile kaslarin gelisiminde iyi rol oynuyor diye düsünüyorum
ilerde durumu aktaririm güclü kus her yere iner

Geri