Damarlı kuşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Sattığınız bir kuş kaçıp size geri geldi.

• Bu beni çok mutlu eder. O kuşun gözümdeki değeri kat kat artar. Bir daha satmam.

Oy: 21 34.4%
  • Benim için çok da önemli bir olay değildir. Mümkünse sahibini bulup geri veririm.

Oy: 28 45.9%
  • Bu kuşu geri gelmesi için tekrar tekrar satarım. Böylece kazanç sağlarım.

Oy: 2 3.3%
  • Bu kuşu damızlığa ayırıp çoğaltmaya çalşırım. Tüm kuşlarımın böyle olmasını isterim.

Oy: 10 16.4%

• Kullanılan toplam oy
    61

Hoca

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hayrettin BÜYÜK
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Sattığınız bir kuş kaçıp size geri gelirse ne yaparsınız?

Ben şahsım adına dolapçı ve döneklerde bu şekilde çok şey yaşadım. Örneğin mezatta sattığım bir kuş 1 ay sonra geldi. Geri verdim bu sefer 2 hafta sonra geldi. Bir dahada vermedim geriye. Kuşu bir yıl kadar besledim güzel yavrularını aldım sonra ıspartaya verdim.
Ben birinci seçeneği işaretledim ankette.

Teşekkürler.

selamlar. güzel bir anket konusu olmuş. ben ikinci şıkkı işaretledim. bir kuşu sattıysam geri gelmesi elbette sevindirir ama şurası da açıktır ki sattığıma göre onu gözden çıkarmışımdır zaten.(tabi özel nedenlerden dolayı satmadıysam.)bu yüzden onu tekrar tutmanın bir anlamı yok diye düşünürüm. onun geri gelmesine sevinirim ama ondan daha değerli kuşlarımın kaçmamasına daha çok sevinirim :hhh: damızlığa çekmek de kanaatimce çözüm değil, yavruları öyle damarlı çıkmayabilir, sonuçta eşinin de damarlılığı önemlidir. kuşum geri gelse sahibine iade ederim.
dostlukla...

evet bende sonuçta satmışım o kuşu parasını almışım.onu geri vermek en mantıklısı.
ama damarının iyi olması da beni mutlu eder.
onun damarından ve daha kalıteli kuslar elimde mutlaka vardır onu sattığıma göre.o yüzden onu geri veririm.

kuş beslerken gönül kırmak hayatta istemem,kaçak kuş yakalamam kaçanında peşinden gitmem.ama sattığım yada bir yerlere verdiğim güvercinim kaçıp bana geliyorsa onu geri vermek istemem (dostlarım hariç ).herkes kuşuna sahip çıksın,

Eğer Sattığım kuş geri gelirse beni havalar uçurur hatta sattığım kişiyi tanıyorsam al arkadaş paranı bu kuş benden vaz geçmiyor bende ondan vazgeçmekten vazgeçtim derim... Ama henüz öyle bir olayla karşı karşıya kalamadım...

birçok kuşum bu şekilde bana geldi ama hiçbirzaman damar olan kuşu başkasına satmak huyum değildir ..

sonuçta karşıdaki kişi belki elindeki son parasını yada ihtiyacı olduğu için almış olabilir ..

bencede güzel bir anket olmuş herkeste düşüncelerini paylaşmış çok güzel, bana görede sattığım kuş geri geldiğinde duygusal bir bağ kurarım kuşumla ve birdaha da satmam,bu beni çok mutlu eder, çünkü performans türü beslediğimden kuşun akıllı olması,kimselere yakalanmadan havada oynaması vede sattığımda geri gelmesi benim için önemlidir. tabiki bu şu değildir, sahibi çıkıp gelse senden aldığım kuş geldi mi diye sorsa elbette veririm, bu ahlaken yanlış bir durum,ama çıkıpta bu kuşu kime satmıştım kim almıştı diye sahibini aramam,
bizim buralarda şöyle bi tabir vardır "Herkes Havadaki Kuşuna Sahip olacak, gideni aramam, geleni sormam" gibilerinden.... herşey gönlünüzce olsun...

ben hiçbirini işaretlemedim.çünkü kuş satmadım.yakaladıklarımı da (nadiren yakalarım) arkadaşlara veriyorum.
1 kere bi arkadaşa yakaladığım kuşu verdim satarsın diye.kuş 20 km den ertesi gün akşama kalmadan geldi.parasını almamıştım.geri yolladım bidaha gelemedi.anlicanız bedavaya kuş sattım...bana yaramaz gelen de giden de...

Emre Bostancı'nın fikrini oldukça benimsedim. Güzel bir düşünce. Son tahlilde, kendime seçebileceğim bir tarz olduğuna karar verdim. :tamam:

Arkadaşlar bence vermem arkadaşlar bende ilkten 1 çift malatya ve 1 çift miski vardı 9-10 senenin ürünü sadece bu ırklardan 2 hafta önce 54 kuşum vardı ve çalındılar bugün geldiğimde çalınan kuşlarımdan 6 çift mardin,5 çift miski ve 4 çift malatyam gerigeldi ve şu an çok sevinçliyim :heyo: :heyo: :heyo: :heyo: :heyo:

ama artık gelen kuşlarımı kimseye göstermeyeceğim 1 haftayı geçik bir süredir kelebek,dolapçı,tip ve başka besliyorum kilit vurmadığım halde kimse gelmedi ama önceden bir sürü köpek ve kilit varken geldiler mardinleri dağıtmayı düşünüyorum küçükçekmece istanbula yakınsanız verebilirim 4çift oyunlu ve 2çift damızlık kuşlardır

Geri