Damızlık Bir Kuşun İyisi Nasıl Anlaşılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kaan Kaplan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Alperen Kaplan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Çakmaklı ve mavi tarzına dönüp damızlık olarak kuş beslemeye karar verdim.Mezatlara katılıyorum.Acaba burada kuşu alırken nelere bakmalıyım.Sağlık sorunları dışında,gözüne mi paçasına mı kanat desenine mi belaltıtozu var mı felan var mı ? Mezat bunlara bakıyorlar bunlat ne oluyor oralarda nelere dikkat etmeliyim açıklarsanız sevinirim?

Fiyatı neye göre belli olur bir çakmaklının bir mavinin?

Önemli cevap yazarsanız sevinirim

Sayglıar
'Kaan Kaplan'

Kaan kardeşim öncelikle dileğim istediğin içine sinecek kuşlar bulabilmen. Ancak şunuda belirteyim kimse iyi kuşunu mezata pazara getirmez bunu bilesin.
Mezatta pazarlarda gördüğün kuşlar genellikle ıskartaya çıkmış, vasat veya vasatın altında , dolayısıyla damızlık olamayacak sıra kuşlarıdır.
Öğrenci ve yaşınında küçük olması itibariyle muhtemelen harçlıklarını biriktirip kuş alacaksın, bu iş aslında ne kadar bütçe ayırabileceğinle de doğru orantılıdır.
Kuşta aradığın nedir, performans mı kostüm mü ? Yok beli tozlu mu , yok deseni düzgün mü, yok tepesi şöyle mi, kaşı gözü tırnağı nasıl, bunlar kostüm kuşu besleyenlerin takıldığı konular.
Ben performans kuşu besleyen biri olarak bu tarz şeylere takılmam, kuşun ne oynadığı ve ne uçtuğuna bakarım.
Kendini pazardaki mezattaki satıcıların yerine koy, sen iyi kuşunu götürüp oralarda satarmısın ?
İnşallah aradığın vasıflarda kuşlar bulursun. Allah yardımcın olsun.

Sağol abicim.Dediklerin doğru ama bizim mezattaki abiler genellikle Sakarya'ya kuş satan insanlar bir bakıma ticaret için yapanlar .Ama kuşu satarken içlerindeki kuş sevgisi hiç eksik olmuyor.Topal mı gözü mü sulamıyor o zaman o kuşları ihaleye çıkarmıyorlar.2 aydan beri sürekli gidiyorum ortalama 50 TL en aşağı bir kuş.Ama yinede verdiğin bilgilerden ötürü sağol

Saygılar

'Kaan Kaplan'

Sakarya'da iyi oyun kuşları besleyenler var. Tanıdığın bildiğin yetiştiriciler varsa gidip kümesten görerek kuşa alman daha iyi olur.
Ama imkanların müsait değilse ve mecburen mezattan alacaksan kuşu çok iyi inceleyip kuşla ilgili satan kişiye aklına takılan tüm soruları sorup verdiği cevaplar sei tatmin ederse ve kuş içine sinerse öyle al derim.
Haa, mezattan pazardan hiç mi iyi kuş çıkmaz, elbette çıkar ,yakalama kuş olur yakalayan kişi o tür kuş beslemiyordur getirip satar veya adam paraya sıkışmıştır mecburen pazara mezata getirip satar, vs... Ama sürekli takip etmek lazım.
Allah gönlüne göre versin inşallah.

Sağol Abicim

selam kardes ben cocukluktan beri kusun icindeyim.sana bir kac tiyo vereyim kuscunun kusunu al,mezata cok kus geliyor kazayla damizlik kuslar da geliyor bazi kuscu düsmanlari kuslarimizi calip orda satiyolar.Bu 1 damizlik kuslar da genelde 2 özellik vardir.damizliga cekilen kuslar 1cisi taklayi sert vurur oldugu yerde serte girmistir altindan agir yavru cikar ucuramassin,yaramaz.2cisi ise damizliga cektimi oda icerisinde ayagi yerden kesildimi tavana yapisir sirti ayaklari hem dans eder,hemde takla atar 5 kadar iyidir taklasi gelisi gidisi ögrenmis sökülmüs kusdur.5den sonrasi yaramaz havada ucurdumu anca takla atar oldugu yere iner ucuramsin altindan geleni belki ucurursun.eger damizlik kus bulup yavru almak ucurmak istiyorsan 3 cift tarif ettigim özellikte kus al,yavru al sonra esleri degistir gene yavru al yavrulari ucur kafani dolduracak kusu buldumu vakti geldimi damizliga cek kendi kanini yap kuscu arkadaslarla yaris saygilarimla Esenyurt kuscusu ali

Merhabalar;
''Damızlık bir kuşun iyisi nasıl anlaşılır''. Çok basit... Uçurarak, Görerek....Uzun bir süre, defalarca uçuracaksın, gözünle göreceksin, oyunu seni tatmin ediyorsa, her uçurduğunda aynı oynuyorsa, eşleştireceğin kuşların özellikleri birbirini tamamlıyorsa (birbirine katkı yapacaklarına inanıyorsan), bir takım yavrusunu alıp uçurarak ne yaptığını göreceksin, olmadıysa başa, olduysa devam.....yani püf noktası Uçuracaksın....onun yavrusu, bunun kardeşi, şunun teyzesi v.s hiç önemli değil gözünle göreceksin...

SELAM GUZEL KARDESIM BAK SANA ONCELIKLE SUNU DIYEYIM SENIN GECTIGIN DONEMDEN BENDEN GECTIM HASLIKLARLA KUS ALDIM KOTU KUSLARI VERDILER UTULE UTULE KAZIK YIYE YIYE KUMESE KUS SOKA CIKARA VAKTIMI BUNLARA HARCIYA HARCIYA SONUNDA BIZDE OGRENDIK BU ISI. SEN GUZEL BIR CINS KUS BESLEMEYE KARAR VERMISSIN MEZATTAN KUS ALMA DERIM ALICAKSAN KOSTUM KUSUNA BAK ONLARDA HILE YAPMA SANSLARI DAHA AZ OLUR KUSUN GOGSUNUN ALTINA BAK YANI ALT KISMINA KURUMA VARSA ALMA GOZLERINE BAK CANLIMIDIR AYAK VE KANATLARINI IYICE KONTROL ET UGUR VEYADA YARA BERE VARMIDIR DIYE.ARAP MAVI BEYAZ SARAYLI VE DUMANLIYA GELINCEDE BUNLAR HAKIKI UCUM SEFERLI KUSLARIDIR AMA KALITELI CINSI BOZULMAMIS SAGLAM KUS DENK GETIREBILIRSEN BUNLARDADA BAZI OZELLIKLER VARDIR MESELA MAVIDE TIRNAK SIYAH OLUCAK GAGADA HAFIF SIYAHLIK OLUCAK SERITLER DUZGUN OLUCAK BUNUN GIBI SEYLER KUSUN BOZULMADAN GELDIGINI AZDA OLSA BELLI EDER ARAPTATA SIYAH TIRNAK SIYAK GAGA VE MAT ARAP OLMASI MAKBULUDUR CAKMAKLI BEN BESLEMEM CUNKU KIRMADAN GELIYOR GENELDE SAF BESLICEN YA MAVI YA DUMANLI YA ARAP YADA BEYAZ ASIL ANA RENKLER BEYAZ VE SIYAHTIR KUSLAR BUNLARDAN GELMISTIR IHALEYE GITTIGIN ZAMAN KUS ICERDE VURUYORSA KANATLARI IYI SES CIKARIYORSA TAKLAYI SERT VURUYORSA O KUSU AL ONA ES OLARAKTA ICERDE YINE TAKLA VURAN KUS AMA ESNEK OLANLARINDAN AL ESNEK DERKEN KUS TAKLAYI ATINCA BIRAZDAHA YUKARI DOGRU CEKEN AYAKLARINI UZATAN KONCA ZAMAN YINE HAVAYA DOGRU HAREKETLENEN BIR KUS YANI BIR SERT KUS BIRDE ESNEK KUS AL BUNLARI BIRBIRINE VUR VE YAVRULARINI CEK UCUR KOTU CIKMAZ SEN DENE BU ISLER DENIYE DENIYE OLUYOR ZAMANLA KOTU DIYE ATMA KUSU BASKA BIR KUSA VUR BIRSEYLER YAP SAKSAK KALMISTIR BELKI HAYDE BAKEN BASARILAR SANA./

aslında hala bunları konuşmamız bile kuşculuğun bilinçlenmediğini ve kötü imajından kurtulmadığını gösteriyor.benim kuş beslediğim sırada gençler kuş almak istediğinde bana gelirlerdi.ya bende fazla yavru varsa verirdim yoksa ya beraber götürürdüm yada ben gittiğimde alırdım,kuşculuk tanışmakla gelişiyor.şöyle al demekle olmuyor,yakın çevre kuşcularıyla düzgün bir yakınlaşmayla kuşculuğunu 5 sene birden ilerletebilirsin,bence bu seni yıllarca kuş aramaktan ve yanlış kuşlara hizmetten kurtarır.inşallah gönlüne göre kuşlar bulur beslersin :slm:

mezata iyi kus cıkmıyor diyen arkasın soyledikleri üzere yazıyorum mezata iyi kus cıkar insanlar sabırsız oldugu için iyi kusu yavru alıyor damar tutmadı diye satıyor sendeki kusla tutabilir.birde bazı arkadasla bazı kuslara saplantılı kalıyor yavruda fazla olunca merak ettiği kusların yavrusunu deneyip diğerlerini satıyor o yavrular arasndan iyi damızlıklar cıkabiliyor bizim arkadas aldı mezattan 7 tl ye kendinden bi kusla esledi yavrukları 2 direk oynadı yavrunun yavrusunu da kendim ucurdum aynı sekilde kuslar oynuyor o yuzden kusun içine sinenini alacaksın deneyerek bulacaksın fazla para vermek istemiyorsan

Geri