damızlık güvercin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haritaci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

haritaci

Üye
Siteyi ziyaret et
bende damızlık güvercin var 2 ay önce altına yumurta koydum yumurtaya oturdu yavrular cıktı ancak yavrulara bakmadı YAVRULAR ÖLDÜ şimdi cıkmaya 3 gün kala bir cif yumurta koysam bunları cıkartıp bakarmı acaba 3 günlük yümurtanın sahibi hasta öle bilir lütfen yardım

Selamlar,

3 gün sonra yavru çıkacak yumurtaya yatmaz kanımca, genelde yumurta aşırma aralarında 3 günü geçmeyen sürede yumurtlamış çiftlerde kullanılan bir yöntemdir. Kuşun altında yumurta falan yok ise durum dururken altına yumurta surup yatacağını hiç sanmıyorum. 2 ay önce yumurta koyduğunuzda nasıl yattı meselesine gelince sanırım yumurtlayacaktı kuş denk geldi, yatmaya başladı. Bunların dışında kumesde bekar tüneğinde durup miskin miskin temizlenen bir dişi kuşa, gel ben buradaki yuvaya yumurta koydum yat diyerek yatacak kuş ben hiç görmedim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

SELAM.YUMURTA DÜNEKTEKİ KUŞUN ALTINA KONMAZ.
1 ÇİFT KISIR KUŞUM VAR SAMUR.
BUNLAR 1 KAÇ GÜN EŞLEŞTİKTEN SONRA ERKEK DİŞİYİ YUMURTAYA KOVALAMAYA BAŞLAR.
DİŞİ ERKEĞİN KOVALAMASINDAN BUNALIR VE KAFESTE YUMURTLAMIŞ GİBİ YATMAYA BAŞLAR.
İŞTE DİŞİ YUVADA YATMAYA BAŞLADIĞI ANDA KOYACAKSIN YUMURTAYI ALTINA.
BEN BU ŞEKİLDE 3 ÇİFT YAVRU ALDIM
SAYGILAR.

aykut bey cevap için tesekürler sorun bende benim kuş kısır yazmam gerekiyordu halil bey tam benim kuşları tarif ediyor yumurta yapmıyorlar ancak yumurtayada oturuyorlar bu güvercinleri ilk getirdigimde kümeste 1 çift yumurta vardı bir sabah kalktım baktım getirdigim güvercinler yumurtanın üzerinde oturuyor bende karışmadım zaman geldi yavrular cıktı ama yavrulara bakamdılar yavrular öldü yine bu kısır kuşlar çüp toplamış benimde bir çift güvercinin yumurtada 2 gün kaldı cıkmasına dişi çicek hastalıgına yakalanmış diyorum kısır kuşların altına koyayımmı. sizleride maşkul ettim özüe dilerim şimdiden tesekürler

maya olusma suresı yeterlı olmadıgından yatsa bıle yavrular ölürler

Selamlar,

Bu konuda Murat beyin açıklaması mantıklı, güvercin sürelerle ekolojik dengesini sağlıyor, yumurtlama, yumurtaya yatma yavrunun çıkış tarihine göre maya oluşturma v.b. durumları kronolojik cetvel olarak sıralıyor. 22. gün de kuş nasıl boş yumurtadan kalkıyor yada yuvadan atıyor ise yumurtaya, yatıp 3 gün sonra yavrusunu altında görmesinden dolayıda dengesizleşmesi, yapması gereken yavruya kusma olayını gerçekleştirememesi'de olası bir durumdur.

Saygılarımla,

Aykut Karanulut

CEVAPLAR İÇİN TESEKÜRLER YUMURTALARIN SAHİBİ DİŞİ KUŞ HASTA ARAŞTIRMALARIMDA 2 GÜNDE İYLESMEZ ZETEN DÜN FARK ETTİ HASTA OLDUGUNU İLAÇ TEDAVİSİ UYGULADIM ZATENDEN YUMURTAYADA OTURMUYOR ERKEK KUŞ OTURUYOR İŞİN KÖTÜSÜ ERKEK KUŞUN İLK YUMURTASI YAVRU CIKARSA ANNE ÖLÜRSE YAVRULARI NASIL BÜYÜTÜRÜM YA GERCEKTEN GÜVERCİN BESLEMEK ZOR İŞMİŞ SABIR GEREKİYOR

Selamlar,

Güvercin beslemek, yetiştirmek bu yüzden çok keyif verici iste, zoru başarmak, her yeni güne başlarken ilk güvercin beslemeye başladığınız günkü gibi sıfırdan başlamayı gerektiren bir hobidir. Güvercinlerinizi hergün tek, tek incelemek, gözlemlemek, durumları konusunda kendinize rapor vermek zorundasınız. Bir gün atlarsınız rapor vermeyi, o gün bir kuşunuz hastalanır ve siz fark etmediğiniz için mudahale etmediğinizden faturası çok ağır olabilecek neticelerle karşılaşırsınız. Sizin durumunuza gelince yeni doğmuş bir yavruya bakmak gerçek anlamda zor olur, bunun için ne yapsanız ne etseniz anne, baba gibi bakamazsınız. Kuş ölür, ölmese bile sağlıklı gelişemez.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

COK TESEKÜRLER BİRAZ ARASTIRMA YAPTIM ŞILINGA İLE YAVRULARA YEM VERE BİLİYORUZ ANCAK GÖRDÜGÜM YAVRULAR HEPSİ 1 HAFTA 10 GÜNLÜK YAVRULAR BENDE YENİ DOGAN YAVRUYA DENEYECEM İNSALALH BASARILI OLURUM

bendede 10 gundur yumrutaya yatan kusum kısır kusum dısı kactı erkek sımdılık yatıyor yenı yumurtlayan anaclarıma koysam tahmınen 13 gunde cıkmıs olacak yavrular bakıcı kusum 13 gunde yumurtadan cıkan yavruya bakarmı:? lutfen yardım

Geri