DAMIZLIK GÜVERCİNLER YILDA KAÇ KEZ YUMURTLAR

sirchon

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sercan gündoğan
Meslek
bilgi işlem
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba
1 çift mardin güvercinim geldiğinden 20 gün sonra yumurtladı, yavrular yeme düşmek üzereyken 2. kez yumurtladı. bunlarda yeme düşmek üzere ve yine yumurtlamak üzereler. ben aralıksız 3 ağız yavru hiç almamıştım. anne babayı hiç uçurmadım, damızlık olarak besliyorum. bu şekilde aralıksız yumurtlamaya devam ederler mi? yılda kaç kez yavrulayabilirler. ? uçurmamak yavru verimini artırırmı?
teşekkürler

abi çok güzel bence uçurma bu kuşları damızlık kalsın yavrular uçmaya başladımı yavruları uçur=) birde bir süre sonra yumurtlamaları durabilir tüy dönemi var şimdi birde kışın havalar bozduğunda yumurta yapmayabilirler ama bu durum sizin kümesiniz durumuna bağlı ne kadar kullanışlı,ısı yalıtımı olmuş,temiz bir kümes varsa o kadar yumurta yapma ihtimali artar =))

emir teşekkür ederim yorumun için. kuşlar tüyde zaten. evle ara boşluğun duvarının arasına ahşap, önü komple cam, tabanı tel ızgara olan yükseklik 1 mt uzunluk 2,5 mt derinlik 1 mt falan bi kümes yaptım. tepeden baca yaptım bacaya da vantilatör taktım (kümesteki kirli havayı çekmesi için). kışın soğuktanda etkileneceklerini sanmam. kuşum az olduğu için baya kaliteli bi yem karışımı yapıyorum. 2 çift kuş vardı 2 çift de yavrular oldu etti 4 çift:) şimdilik kümes yetiyor. ama bu tempoda giderlerse işler karışacak. yavrular aynı anne babadan oldu, diğer çiftim daha yavrulamaya başlamadı (kısmetse bu hafta yumurtlamalarını bekliyoruz:) baya çalıştılar:) yavru kızması oldukları için ''öpüştükten sonra ne yapacaktık yaa'' sendromunu yeni atlattılar.

Ortamın çok elverişliymiş Kuşlarda iyi çalışıyor maşallah :)
Yakında ayrı bir kümese falan çıkmak ister yavrular:P
Malum sürekli artş oluyor:)

yok kardeşim baktın çok çoğaldılar görünüşü ve oyunu iyi olanları kümesinde tutarsın yani az ve öz yaparsın diğerlerini satarsın =))

ertugondes' Alıntı:
yok kardeşim baktın çok çoğaldılar görünüşü ve oyunu iyi olanları kümesinde tutarsın yani az ve öz yaparsın diğerlerini satarsın =))

özür dilerim kardeşim demişim yanlışlıkla abi =))

Tabi ona kuşa bakan abimiz karar vericektir :)

ertugondes' Alıntı:
ertugondes' Alıntı:

özür dilerim kardeşim demişim yanlışlıkla abi =))

özür dilenecek ne var kardeşim. sohbet ediyoruz şurda. önce doğmakla abilik olmaz bana göre zaten.
sen yılda kaç yavru alınabilir onu öğren, bana öğret, şartlarda yaşlarda eşit olsun:)

yılda çok yawrularlar şöyle söyleyeyim sana hiç uçurmyacam dersen kuşları folloş edecem dersen yanlarına 2 çift bakıcı al posta,tip,dönek karar senin mardinlerini ayır en başta aldıgın bakıcılarıda tabii 1 ay sonra eşe at tabii mardinle bir çift bakıcını sonra 2 hafta sonra diger bakıcını eşe at mardinlerinle bir çift bakıcın aynı dönemde yumurtlayacaktır ikiside yumurtladıkdan sonra bakıcılarının yumurtasını at mardinlerinin yumurtasınıaltına sür mardinlerin 2 hafta sonra yine 2 haftasonra eşe attıgın bakıcılarınla aynı dönemde yumurtlayacak yine yumurtladıklarında bakıcılarının yumurtasını at mardinlerin yumurtasını sür sonra 2 hafta sonra yine yumurtayacak mardinlerin o yumurtaya kendisi baksın hep bu sistemle gidersen 3 ayda 3 çift yawru alırsın kümesin yaz kış degişmez sıcaklıgı varsa vitamin verirsen iyi bakarsan yılda 15 çift e yakın kuş alırsın bunların 2 3 çift i ister istemez ölüyor gerisi size kalmış bunu herkez biliyor akıl verirken ama kimse yapamıyor nedense

Geri