damızlık kumes nasıl olmalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan diego
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

diego

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aykut ..........
Meslek
ogrencı
İlgi Alanı
Kediler
slm ben damızlık bıyer yapmak ıstıyorum nasıl ozelıklerı olması lazım calınmaması ve kusların saglıklı olması ıcın şimdiden tşk ederım

Damızlık kümes deyince benim aklıma bol yuvalıklı geniş bir kümes geliyor. Çünkü damızlık kuşlar dışarıya pek çıkarılmadığı için hayvanların kümes içinde rahat etmesi lazım... Çalınmaması içinde kapısını sağlam yapmak, bir kısmı gizli olmakla beraber çeşitli kilitler takmak lazım....

.......SİNAN ÖZTEKİN........

ertugondes' Alıntı:
kardeşim gizli kilit nasıl oluyor bende merak ettim şimdi (:

Sağda yukarıda bi tane arama kutucuğu koyduk, sitedede normal üyelerin görebildiği 70.000 ileti var. Sağdaki arama kutusuna Kümes Kilitleri olarak yazıp aratınca gizli kilitler, kümes kilitleri nasıl oluyor göreceksin.
İllaki arama yapmam diyorsan aşağıdaki linkleri inceleyebilirsin.

guvercin-yetistiriciliginin-gelisimi/kumes-kilitleri-t129.html

guvercin-salmalari-kumesleri-hakkinda/salma-kumes-yuva-kilit-sistemi-t117.html

guvercin-salmalari-kumesleri-hakkinda/iste-kilit-t4084.html

ertugondes' Alıntı:
kardeşim gizli kilit nasıl oluyor bende merak ettim şimdi (:

Kelime anlamından da anlaşıldığı gibi kümesin çeşitli yerlerine dışardan bakınca belli olmayan kilitler... Eğer Hüseyin Abinin verdiği linklere bakarsan daha net anlarsın...

.......SİNAN ÖZTEKİN.........

kümesi kapalı olmalı dişi kuçlar uçurulmamalı sıcak bir odada olmalı yemleri karışık olmalı palet olmalı suları küçük kaplara hergün konulmalı

her şeyden önemlisi çok temiz olmalı farklı yerlerden alınan kuşlar konulmamalı fazla kalabalık olamamalı tek ırktan yavru alınmalı tek kalem derler ya ondan işte eğer bir kaç ırk üreticeksek kesinlikle ayrı ve birbirlerinin yanına gecemeyecek şekilde olmalıdır.

üstte yazdığım gibi çok temiz olmalı kuşların aşıları düzenli yapılmalı periyodik temizlikler yapılamalı çünkü burdan yavru aldığımız için bi hastalık girdiği anda bütün kuşların ölümüne sebebiyet verebiliriz aynı anda yavru kuşlar hastalıklara daha açık oldukları için çok dikkat etmemiz lazım suluk ve yemlikler günlük değiştirilmeli yani temeizlenmeli hergün 2 kere vitamin destekli su tazelenmelidir.folluklar çekmeceli sistem yapılırsa yetiştirici için temizlik konusunda kolaylık olur

saygılar

Geri