damızlık kümes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasan_22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hasan_22

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
HASAN SOYAK
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaşlar güvercin üretim için salma modelini sizin fikirlerinize sunmak istiyorum sağlıklı hijyen açısından damızlık kümesleri nasıl olmalıdır kuşları takım takım koyup o şekilde beslemek mi yoksa hepsini biyere koyup salma şeklinde beslemek mi tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum selamlar

seLamLar ,

Bu konuda kendi tecrübelerime dayanarak yardımcı olmaya çalışacağım. Ben iki türlü damızlık kümeside kullandım kapaklı holluklarda bütün damızlıkları kapatıp çift çiftte besledim hepsini salıp sadece limon sandığı şeklinde holluklarda da besledim. ama en çok randımanı kapalı holluklarda aldım çünki kuşların hepsi düzenli bir şekilde yemlenmiş oluyor kümes rahatlıyor , kuşların hepsini aynı ayda kapattığın için hemen hemen aynı günlerde yumurtlayıp çıkarıyorlar ve buda yavruların hepsinin aynı zamana denk gelmesi demek olduğu için yavruların uçurulmasıda daha sağlıklı oluyor. bu konu hakkında çok konu var değişik kapalı holluk örnekleride mevcut bunların hepsini inceleyip kafanda bir holluk belirleyip yapabilirsin . ve randımanı kendin görüceksin , tabi bu follukların ölçüsünüde en az 40 *40*40 yaparsan ve içine ızgara döşeyip yuvalık (yumurtalık) koyarsan dahada sağlıklı ve hijyenik olur . eğer böyle birşey yapmaya karar verirsen veya hazır yapılı varda kullanıyosan holluktaki kuşların hepsini bir anda yerde yemlemeni tavsiye ederim holluğun içine yemlik veya suluk koymazsan daha iyi olacaktır .

saygıLrımLa ..

mücahid' Alıntı:
seLamLar ,

Bu konuda kendi tecrübelerime dayanarak yardımcı olmaya çalışacağım. Ben iki türlü damızlık kümeside kullandım kapaklı holluklarda bütün damızlıkları kapatıp çift çiftte besledim hepsini salıp sadece limon sandığı şeklinde holluklarda da besledim. ama en çok randımanı kapalı holluklarda aldım çünki kuşların hepsi düzenli bir şekilde yemlenmiş oluyor kümes rahatlıyor , kuşların hepsini aynı ayda kapattığın için hemen hemen aynı günlerde yumurtlayıp çıkarıyorlar ve buda yavruların hepsinin aynı zamana denk gelmesi demek olduğu için yavruların uçurulmasıda daha sağlıklı oluyor. bu konu hakkında çok konu var değişik kapalı holluk örnekleride mevcut bunların hepsini inceleyip kafanda bir holluk belirleyip yapabilirsin . ve randımanı kendin görüceksin , tabi bu follukların ölçüsünüde en az 40 *40*40 yaparsan ve içine ızgara döşeyip yuvalık (yumurtalık) koyarsan dahada sağlıklı ve hijyenik olur . eğer böyle birşey yapmaya karar verirsen veya hazır yapılı varda kullanıyosan holluktaki kuşların hepsini bir anda yerde yemlemeni tavsiye ederim holluğun içine yemlik veya suluk koymazsan daha iyi olacaktır .

saygıLrımLa ..
Mücahit kardeşimizle bende hemfikirim , ayrı kabinlerde üretim çokdaha verimli , sıhat açısından yanlış çiftleşme açısından yavruların zarar görmemesi açısından , temizlik bakım denetim açısından vs .. üreimde kullanılan tecritli kabin yöntemimin mahsurlu sayılabilecek küçük sıkıntılarıda var bunlarınbaşında dar bölmeler kuşların sıkılmasına kilo olmasına , hasta olmasına , yol açabiliyor böyle kümesler tercih edilecekse muntazaman gün aşırı kabinlerden kular çıkarılarak rahatlatılmalı belki bir kaç saat, ama düzenli bir şekilde.. yamleme konusuda kapalı yemliklerde toplu yapıldığında yem tüketimi düzenlenmiş olur .. Yemlenme daha zevkli bir hal alır kuşlar rekabetle iştahlanır, çokdaha keyifli yem tüketirler .. Yemleme ve salma saatleri burada önem kazanıyor bu periyotlar aksatılınca yada düzensiz uygulanunca kuşlarda verim düşer .. selamlarŞEREF

Peki sürekli kapalı mı kalıyorlar.Ne zaman çıkıyorlar.

Geri