Damızlık kuşun kanadını makaslamak mı yoksa jiletlemek mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Qtahya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Qtahya

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim karabay
Meslek
dekorist
İlgi Alanı
Kediler
Selamun Aleyküm.. Damızlık kuşlarımı dışarıya cıkarmak istiyorum gün yüzü görsün hayvanlar.. ama fırlatırsam gidecekler .. makaslayacaktım ur yapar felan dediler .. ne yapmalıyım? bu yazı gecirseler yetecek seneye maddiyat düzeldimi catının birazını daha acıp tel bölme yapacagım..

Re: Damızlık kuşun kanadını makaslamak mı yoksa jiletlemek m

Aleyküm Selam.
Anladığım kadarıyla çatıda besliyorsunuz ve beslediğiniz ırk taklacı olunca yerden kalkan havalanıyor ve inmesi uzun süre alıyor sizin sorununuzda bundan kaynaklanıyor.Tel salma olsa dediğiniz gibi gerçekten iyi iş görür.
Ancak makasla ur yapar demek yanlış bir genelleme olur diye düşünüyorum ustalar daha iyi bilir yinede. Taklacı cinsteki kuşlarınız kanatlarındaki ilk 3-4 telekleri yuvalarına çıkabilecek kadar havalanmalarını sağlicak şekilde yada baştan ilk 2-3 de olabilir makasla çok dipten olmamak kaydıyla keserseniz istediğiniz almış olursunuz diye düşünüyorum.
İyi akşamlar.

A.Selam bantlamakta çözüm olabilir yada tek kanadının en başından olmak üzere 5-6 tanesini çekebilirsin daha az çekmen aşağıda kuş aramana sebep olabilir.Ayrıca makaslanan kuşta ur olduğunu görmedimde duymadımda.

makaslamakla ur cıkacagına ben pek bir ihtimal vermiyorum. benim damızlık kuslarımda 1 seneyi askındır makaslı bir problem olusmadı.ama kafanıza yatmazsa bantlayın veya jiletleyin. :slm: :slm: :slm:

Geri